Topul obiectivelor foto în 2016

Postat de: F64 F64

Dacă spuneam că un top al aparatelor e destul de greu de realizat, la fel stau lucrurile și în cazul obiectivelor foto, mai ales că un obiectiv bun, odată cumpărat, îți poate fi companion pe viață.

Exista astfel o serie de focale care for fi întotdeauna preferate, indiferent că vorbim de zoom-uri sau de obiective fixe.

Printre ele se numără:

Obiectivele de tipul 24-70mm

Fie că vorbim de Canon, Nikon, Tamron, Sigma etc., aceasta pare a fi focala ideală pentru foarte multe situații de fotografiere. Fie că suntem în călătorie, la un eveniment, realizam niște portrete sau am fost vrăjiți de anumite peisaje, versatilitatea 24-70mm ne va permite să nu ratam nicio amintire sau fotografie importantă.

Practic îți este oferit un „wide” și un „tele” în același obiectiv, dar la o calitate ridicată. Excelente pentru călătorii, pentru începătorii care preferă să nu schimbe des obiectivul sau pentru cei cărora le e greu să care foarte mult echipament foto.

Motiv pentru care, spunem cu mâna pe inimă că aceste obiective se vor afla mereu în top.

Pentru început, o altă variantă care asigură flexibilitate și calitate ar putea fi și obiectivul de 17-50mm.

Teleobiectivele de tipul 70-200mm sau 70-300mm

Dacă îți completezi trusa și cu un tele 70-200 sau 70-300mm, gata, ai acoperire integrala pe aproape toate focalele.

Acest tip de obiective sunt dedicate în general fotografierii wild-life, competițiilor sportive ș.a.m.d, permițând fotografierea unui subiect de la o distanță considerabilă, astfel încât să nu îți faci simțită prezența. Cu o optică de calitate superioară față de un super zoom, obiectivele tele zoom au în general și avantajul unei luminozități mai bune.

Poți descoperi câteva review-uri aici:

Canon EF 70-200mm f2.8L IS II USM – Impresii de la un fotograf amator

Cu Tamron AF-S SP 70-300mm f/4-5.6 prin București

Obiectivele fixe de 35mm, 45mm și 50mm