Topul obiectivelor foto în 2016

Dacă spuneam că un top al aparatelor e destul de greu de realizat, la fel stau lucrurile și în cazul obiectivelor foto, mai ales că un obiectiv bun, odată cumpărat, îți poate fi companion pe viață.

Exista astfel o serie de focale care for fi întotdeauna preferate, indiferent că vorbim de zoom-uri sau de obiective fixe.

Printre ele se numără:

Obiectivele de tipul 24-70mm

Fie că vorbim de Canon, Nikon, Tamron, Sigma etc., aceasta pare a fi focala ideală pentru foarte multe situații de fotografiere. Fie că suntem în călătorie, la un eveniment, realizam niște portrete sau am fost vrăjiți de anumite peisaje, versatilitatea 24-70mm ne va permite să nu ratam nicio amintire sau fotografie importantă.

Practic îți este oferit un „wide” și un „tele” în același obiectiv, dar la o calitate ridicată. Excelente pentru călătorii, pentru începătorii care preferă să nu schimbe des obiectivul sau pentru cei cărora le e greu să care foarte mult echipament foto.

Motiv pentru care, spunem cu mâna pe inimă că aceste obiective se vor afla mereu în top.

Pentru început, o altă variantă care asigură flexibilitate și calitate ar putea fi și obiectivul de 17-50mm.

Teleobiectivele de tipul 70-200mm sau 70-300mm

Dacă îți completezi trusa și cu un tele 70-200 sau 70-300mm, gata, ai acoperire integrala pe aproape toate focalele.

Acest tip de obiective sunt dedicate în general fotografierii wild-life, competițiilor sportive ș.a.m.d, permițând fotografierea unui subiect de la o distanță considerabilă, astfel încât să nu îți faci simțită prezența. Cu o optică de calitate superioară față de un super zoom, obiectivele tele zoom au în general și avantajul unei luminozități mai bune.

Poți descoperi câteva review-uri aici:

Canon EF 70-200mm f2.8L IS II USM – Impresii de la un fotograf amator

Cu Tamron AF-S SP 70-300mm f/4-5.6 prin București

Obiectivele fixe de 35mm, 45mm și 50mm

Obiectivele cu focală fixă și, implicit, o valoare constantă a diafragmei, denumite și obiective ”prime” sunt, din punct de vedere istoric, cele mai vechi tipuri de obiective foto. În general sunt recomandate pentru luminozitatea foarte bună, o calitate ridicată a imaginii și lipsa distorsiunilor. Acestea oferă de asemenea și o profunzime mică, pentru un bun management al planurilor în fotografie.

Pentru fotografii cărora le place să experimenteze, cu siguranță se vor regăsi în top și obiectivele Lensbaby.

De asemenea, dacă ești mai la început de drum sau ai un buget limitat, ori pur și simplu vrei un compromis, un obiectiv bun la toate, ca să zicem așa, poți opta pentru zoom-uri all-around de tipul 18-200mm sau 18-140mm etc.

Ai un alt preferat? Intră AICI și votează obiectivul anului 2016. Participând, poți fi câștigător la foto 3 din F64, unde punem la bătaie 50 de premii a 50 de lei în puncte pe siteul F64. Mai multe detalii în articolul dedicat de pe blog.

[products ids=13106777,125029632,1041851,173229,125007156,125026660]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.