Canon EF 70-200mm f2.8L IS II USM – Impresii de la un fotograf amator

Dupa cum s-a tot vazut in ultima vreme, am inceput sa cochetez cu aparatele foto (mai am pana sa cochetez cu fotografia). Dintr-o joaca am cerut in teste un aparat foto la F64 si mi s-a oferit un Canon 7D. Urmarea? Mi-a placut, asa am hotarat sa achizitionez unul, iar ca obiectiv am ales Canon 24mm F2.8.
Acum, tot dintr-o joaca, am dorit sa merg sa fac cateva poze si la un eveniment sportiv si am ales meciul de handbal din grupele Liga Campionilor dintre CSM Bucuresti si Gyor. Pentru ca voiam sa iasa ceva misto, am luat in test un Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM, tot de la F64. Pentru ca perioada in care l-am avut in teste s-a suprapus si cu concertul Subcarpati de la Arenele Romane, am avut ocazia sa ma joc cu obiectivul in mai multe medii.

Faptul ca l-am folosit pe un model destul de vechi de body, de tip crop (obiectivul este compatibil full-frame), ar atrage mici semne de intrebare asupra calitatii rezultatelor, dar eu sunt super multumit de ce a iesit si de cum s-a comportat obiectivul. Pentru concert s-a comportat extraordinar, in conditii de lumini de scena nu tocmai prielnice, deci diafragma larga si-a facut treaba foarte bine. Avusesem posibilitatea sa ma joc si cu o varianta mai timpurie a obiectivelor din gama L, fara stabilizare si fara autofocus, deci s-a vazut diferenta considerabila de calitate intre cele doua obiective.
Probabil cel mai important test, mai mult pentru mine decat pentru obiectiv, a fost meciul de handbal. Fiindca voiam sa surprind cat mai bine momentele de actiune, am apelat la un timp de expunere foarte mic, dar chiar si asa cred ca as fi putut sa ma descurc mai bine (mai am destule de invatat). Poate ca aici s-a vazut si faptul ca senzorul 7D-ului este putin vechiut, deci un ISO de 6400 ar fi creat imagini cu foarte mult zgomot, asa ca am preferat sa ma rezum la 3200 sau 4000.
Cu toate acestea, stabilizatorul obiectivului a fost de un real ajutor, foarte multe cadre fiind trase in miscare continua, atat a subiectilor cat si a aparatului, deci rezultatul a fost multumitor pentru un novice intr-ale fotografiei de eveniment sportiv.

Senzatia pe care o ofera un asa obiectiv este una foarte misto. Este greu, dar merita sa faci ceva febra musculara, doar pentru ca tii in mana un obiectiv Luxury de 1.3 kg. Acum depinde si de bicepsul fotografului, dar nu as recomanda folosirea lui cu o singura mana, indiferent cat de eficient este stabilizatorul obiectivului.
Poate fi folosit cu rezultate excelente de catre oricine, chiar si in conditii de lumina slaba, deci pentru natura, portrete sau evenimente il consider obiectivul care se preteaza cel mai bine, avand si plaja focala adecvata pentru spatii deschise. Intr-o camera de 3/3 nu ar fi alegerea perfecta pentru o sedinta foto, dar intr-un studio, sala de eveniment sau in aer liber tine de versatilitatea fotografului sa puna in evidenta calitatile obiectivului.
Acestea fiind spuse, stiu care este dorinta mea pentru o achizitie viitoare.
Un articol si fotografii de: Sorin Chineață
[products ids=125014768,65809131]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.