Review Drona DJI Phantom 3 Advanced cu Alex Tudose

DJI Phantom 3 Advanced, Drona cu Cameră 2.7K este un kit complet. Phantom 3 reprezintă un sistem complex de filmare aeriană menit să asigure imagini de o calitate incredibilă și o utilizare facilă și intuitivă. Această dronă nu se adresează doar amatorilor de imagini aeriene, ci este gândită să livreze rezultate la nivel profesional.

Sistemul este compus din dronă (quadcopter), cap gimbal pe 3 axe stabilizat, camera video Full HD și telecomanda cu sistem de monitorizare live.

Imaginile sunt uimitoare, această dronă poate realiza filme la rezoluție Full HD cu 60fps și fotografii de 12 megapixeli. Camera este compusă dintr-un bloc de aliaj din aluminiu, fiind deopotrivă ușoară și foarte robustă, dispune de un obiectiv cu o diafragmă maximă de f.2.8 și un unghi de cuprindere de 95°.

Specificații

  • Ușor de pilotat
  • DJI Phantom 3 are integrat un sistem de stabilizare pe 3 axe, ce oferă o fluiditate de neegalat filmărilor aeriene compensând vibrațiile survenite în timpul zborului.
  • Control al camerei
  • Phantom 3 Advanced dispune de comenzi foarte simple și ușor de utilizat. Îți permite să fotografiezi sau filmezi controlând expunerea și mișcarea gimbal-ului, utilizând comenzi intuitive și aplicații facile. Comenzile pot fi personalizate după preferințele fiecăruia (cât de încet să se miște camera sau drona).
  • Transmisie Video în timp real
  • Phantom 3 Advanced trimite în permanența imagini în format HD către tableta sau telefonul atașat telecomenzii de pilotaj. Pot spune că se descurcă chiar foarte bine! Pe mine m-a impresionat de la prima folosire, folosind telefonul, un Xiaomi Redmi Note 3Pro cu funcția Dji Go. Calitatea fotografiilor și a filmărilor cel mai bine se vede când ajungi să descarci materialele pe un laptop sau Pc. Drept urmare, nu ar trebui șters nimic direct din aplicație. Pe partea de LiveView uneori sacadează sau rămâne în urmă imaginea când rămâne fără semnal, dar imediat ce intră în aria de acoperire a telecomenzii își revine.
  • Transmisia de la telecomandă la tabletă sau telefon se face Lightbridge prin cablu USB, nu prin Wi-fi ca la Phantom 3 Standard.
  • Zbor stabil și precis
  • DJI Vision Positioning utiliează o cameră special proiectată, precum și ultrasunete pentru a simplifica zborul în interior. Această tehnologie permite dronei DJI Phantom 3 să-și păstreze poziția și stabilitatea, să se oprească în momentul în care eliberați controalele și să raspundă comenzilor chiar dacă GPS-ul nu este disponibil. Am testat și această funcție într-o sală de sport, senzorul de poziție își face treaba foarte bine.
  • În exterior se comportă ireproșabil, stabilitate indiferent de viteza vântului când este în modul GPS. Dacă se scoate modul GPS și se trece pe Altitudine, atunci rămâne la aceeași altitudine, dar o duce vântul și există riscul să nu se mai întoarcă, am pațit-o o dată și eu, o să vă povestesc mai jos .

Functii

  • Funcția de urmarire
  • Punct de interes
  • Decolare automată
  • Auto Return Home
  • Cu ajutorul funcției GPS, drona Phantom 3  va memora cu exactitate locul de unde a decolat, iar revenirea în acel punct se poate face oricând, printr-o simplă atingere de buton. Drona va veni în locul de unde a plecat în linie dreaptă, deci înainte de decolare ar fi indicat să îi setați o înălțime la care să se ridice drona înainte de întoarcere (am setat-o la 40m).
  • Failsafe

Mulțumită sistemelor inteligente de protecție, drona Phantom 3 va fi întotdeauna în siguranță. Astfel, dacă drona va pierde legătura cu telecomanda sau dacă este pe puncul să se termine bateria, funcția Fail Safe va prelua controlul și va aduce drona în punctul de unde a decolat. Orice comenzi ai încerca să îi dai, nu le mai acceptă, iar dacă e în zona critică unde se termină bateria, atunci drona va coborî drept și nu se va întoarce de unde a plecat.

Personal sunt foarte mulțumit de ea, dacă ar fi să aleg între un Phantom 4 și un Phantom 3, cu siguranță aș alege Phantom 3. Părerea mea este că nu merită banii în plus Phantom 4, doar pentru calitatea 4K și senzorul frontal.

Mai nou la Phantom 4Pro senzorul din spate anticoliziune, din păcate nu prea iși face treaba cum bine (din câte am văzut).

Calitatea imaginii foto și video este exceptională, peste așteptările mele, stabilizarea la fel și manevrabilitatea cu joystick-urile este foarte lină. Distanța de lucru este exact cum scrie în carte: Altitudine 500m și se deplasează pe o rază de 2km, iar asta în condițiile în care ești într-un câmp deschis. În Oradea am reușit să o ridic la 250m înălțime și pe o rază de 500m unde a pierdut semnalul de la telecomandă și s-a întors înapoi fără nici un fel de problemă.

Problemele pe care le-am întâmpinat au fost faptul că am vrut să ridic drona deasupra unui pod de tren. Voiam să filmez trenul cum trece, eram lângă pod și nu reușeam, îmi scria pe telefon, în aplicație, că există un câmp magnetic în zonă. M-am îndepărtat de pod, am ridicat drona, dar când am dus-o în zbor deasupra podului am rămas fără semnal. GPS-ul nu mai avea semnal și a dus-o vântul cam la 400m departare de mine. O urmăream și mă uitam pe telefon să vad ce vede camera, unde să merg după ea, în cazul în care cade. Cu toate acestea, imediat ce a trecut de zona podului a prins semnal și am reușit să o controlez. Cel mai bine este să nu vă apropiați cu ea la mai puțin de 10-15m de zone cu mult metal și stâlpi de înaltă tensiune.

Avantaje

  • Preț foarte bun raportat la calitatea pe care o dă și cum se descurcă
  • Bateria ține cât scrie în carte (25 min) +/- în funcție de cât de dur este zborul
  • Controlul camerei atât foto cât și video, pe modul manual – se poate seta viteza de expunere, balansul de alb, ISO, diafragmă, înclinarea camerei pe linia orizontului, plus multe alte setări pe moduri automate, care își fac treaba foarte bine.
  • Expunerea în modul automat doar cu o atingere pe ecranul tabletei sau telefonului, în locul unde se dorește expunerea corectă – este foarte rapidă.
  • Înregistrează fotografii RAW sau JPG sau RAW+JPG
  • Filmare FullHD la 60fps
  • Din aplicație se pot salva fotografii și filmari, se pot edita direct pe telefon sau tabletă pentru a putea fi urcate cât mai repede pe o platformă online.

Dezavantaje

  • Nu îmi place că nu se poate da jos trenul de aterizare (picioarele) și camera. Ar fi mult prea frumos să se poată demonta pentru transport.

Recomand cu încredere această dronă, eu am ezitat puțin fiind prima dronă achiziționată și nu știam la ce să mă aștept și cum să o controlez, dar meniul aplicației și maneta sunt foarte intuitive.

Recomand cu încredere și serviciile F64! O echipă minunată care își face treaba așa cum trebuie și sunt mereu promți la solicitările făcute.

Articol și fotografii de Alex Tudose și iată și un scurt filmuleț realizat tot de el.

[products ids=125018057,125032014,125025960,125026184,125026181,125027315]

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • Salut!
    Si eu am o drona DJI Phantom 3 standard. Sunt uimit de ceea ce face pe partea de foto/video, merita din plin cei 2400 ron.
    Am insa o nelamurile lagata de review-ul tau. Cum ai reusit sa obtii autorizatia de zbor si de filmare in zonele de intravilan, pentru a obtine materialul din review-ul acesta? Din cate stiu, minunatul nostru stat nu este de acord ca noi sa putem produce asemenea material de promovare a tarii noastre, introducand legile abuzive de restrictionare a zborurilor in intravilan.
    O zi frumoasa!

  • Detin si eu aceasta drona si sunt extrem de multumit de ea. Ca optiuni necesare as recomanda filtre neutre ( timpul de expunere trebuie sa fie aprox. dublul fps pentru a evita efectul de jeleu la filmare ) si din pacate, musai o geanta de transport, al carei pret este destul de piperat ( 800 – 1000 RON )

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.