Review Drona DJI Phantom 3 Advanced cu Alex Tudose

Postat de: F64 F64

DJI Phantom 3 Advanced, Drona cu Cameră 2.7K este un kit complet. Phantom 3 reprezintă un sistem complex de filmare aeriană menit să asigure imagini de o calitate incredibilă și o utilizare facilă și intuitivă. Această dronă nu se adresează doar amatorilor de imagini aeriene, ci este gândită să livreze rezultate la nivel profesional.

Sistemul este compus din dronă (quadcopter), cap gimbal pe 3 axe stabilizat, camera video Full HD și telecomanda cu sistem de monitorizare live.

Imaginile sunt uimitoare, această dronă poate realiza filme la rezoluție Full HD cu 60fps și fotografii de 12 megapixeli. Camera este compusă dintr-un bloc de aliaj din aluminiu, fiind deopotrivă ușoară și foarte robustă, dispune de un obiectiv cu o diafragmă maximă de f.2.8 și un unghi de cuprindere de 95°.

Specificații

  • Ușor de pilotat
  • DJI Phantom 3 are integrat un sistem de stabilizare pe 3 axe, ce oferă o fluiditate de neegalat filmărilor aeriene compensând vibrațiile survenite în timpul zborului.
  • Control al camerei
  • Phantom 3 Advanced dispune de comenzi foarte simple și ușor de utilizat. Îți permite să fotografiezi sau filmezi controlând expunerea și mișcarea gimbal-ului, utilizând comenzi intuitive și aplicații facile. Comenzile pot fi personalizate după preferințele fiecăruia (cât de încet să se miște camera sau drona).
  • Transmisie Video în timp real
  • Phantom 3 Advanced trimite în permanența imagini în format HD către tableta sau telefonul atașat telecomenzii de pilotaj. Pot spune că se descurcă chiar foarte bine! Pe mine m-a impresionat de la prima folosire, folosind telefonul, un Xiaomi Redmi Note 3Pro cu funcția Dji Go. Calitatea fotografiilor și a filmărilor cel mai bine se vede când ajungi să descarci materialele pe un laptop sau Pc. Drept urmare, nu ar trebui șters nimic direct din aplicație. Pe partea de LiveView uneori sacadează sau rămâne în urmă imaginea când rămâne fără semnal, dar imediat ce intră în aria de acoperire a telecomenzii își revine.
  • Transmisia de la telecomandă la tabletă sau telefon se face Lightbridge prin cablu USB, nu prin Wi-fi ca la Phantom 3 Standard.
  • Zbor stabil și precis
  • DJI Vision Positioning utiliează o cameră special proiectată, precum și ultrasunete pentru a simplifica zborul în interior. Această tehnologie permite dronei DJI Phantom 3 să-și păstreze poziția și stabilitatea, să se oprească în momentul în care eliberați controalele și să raspundă comenzilor chiar dacă GPS-ul nu este disponibil. Am testat și această funcție într-o sală de sport, senzorul de poziție își face treaba foarte bine.
  • În exterior se comportă ireproșabil, stabilitate indiferent de viteza vântului când este în modul GPS. Dacă se scoate modul GPS și se trece pe Altitudine, atunci rămâne la aceeași altitudine, dar o duce vântul și există riscul să nu se mai întoarcă, am pațit-o o dată și eu, o să vă povestesc mai jos .