NIKKOR 50mm f/1.8G -opinia utilizatorului, cu Raluca Antuca

Dacă faci un research pe Google, descoperi că obiectivul nikkor de 50mm este ideal pentru fotografia de portret. Unul dintre motive ar fi faptul că oferă bokeh fotografiei, adică acel background blurat, dar și mult sharpness subiectului pe care a fost pus punctul de focus.

 NIKKOR 50mm f/1.8G

Am vrut să testez acest tip de obiectiv și în alt context, iar “model” mi-a fost noul număr al revistei Bucharest Gentleman. Pentru această mini-ședință foto am utilizat NIKKOR 50mm f/1.8G la Nikon D5100. Mi se pare un obiectiv foarte bun pentru cei începători, care își doresc o calitate mai bună a imaginii, dar și pentru cei care operează deja pe aparate foto full-frame.

nikkor 50mm

Obiectivul este de dimensiune mică, foarte ușor de utilizat. Mi-a atras atenția focusul rapid, dar și luminozitatea care m-a ajutat să fac fotografiile indoor. Aberațiile cromatice nu sunt sesizabile.
nikkor obiectiv 50mm

NIKKOR 50mm f/1.8G este un obiectiv fix, deci necesită mai multă mobilitate din partea fotografului. Dacă ești obișnuit cu lentile cu zoom, s-ar putea să fie un inconvenient acest lucru. Sau dacă spațiul nu-ți permite să te miști prea mult. Totuși partea bună este că deții controlul total asupra cadrului.

Foarte accesibil, acest obiectiv reușește să mulțumească chiar și cei mai capricioși fotografi, datorită calității excelente și focalizării rapide.
nikkor 50mm

Ce mi-a plăcut:

  • Greutate și dimensiune mică, care îl fac perfect pentru folosiri îndelungate.
  • Obiectiv luminos F/1.8, care ajută mult în situațiile de lumină slabă.
  • Focusul este rapid și silențios.
  • Are un bookeh plăcut.
  • Sharpness-ul e bun, dar consider că sunt și alte obiective mai bune. Pare mai sharp de la F/2.8.
  • Culorile sunt plăcute și nu am observat vignetare sau aberații cromatice.

In concluzie, am fost mulțumită de rezultate și consider că avem de-a face cu un obiectiv suplimentar extraordinar pentru fotografii cu buget limitat, raportul preț-calitate fiind unul imbatabil. Mie nu mi-ar strica în trusa foto și cred că nici vouă.

Fotografii și articol de Raluca Antuca.
[products ids=1041851]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *