Cadouri pentru fotografi – idei la îndemână

Postat de: F64 F64

Ne-am lămurit în articolul precedent despre care ar fi întrebările cheie la care să răspundem atunci când cumpărăm cadouri pentru un pasionat de fotografie. În lumea asta în viteză însă, de multe ori avem nevoie de idei la îndemână pentru a alege ușor și rapid, mai ales când sărbătorile aproape că bat la ușă și noi am pregătit campania “Fotografia ne unește de sărbători

Am pregătit așadar și o listă de cadouri, structurate pe bugete, astfel:

1. Cu un buget de până la 100 de lei, poți achiziționa accesorii precum: carduri de memorie, telecomenzi, kit-uri de curățare, minitrepiede, cărți și o serie de gadget-uri pe care le vei găsi prezentate mai jos.

Câteva exemple de carduri de memorie cu prețuri până în 100 de lei ar fi: Lexar SDHC Card 32GB sau SanDisk SDHC 16 GB , carduri de viteză destul de mare, utile pentru orice aparat DSLR care funcționează cu carduri de tip SD. În cazul cardurilor de memorie de tip CF, prețurile sunt ceva mai mari. Vezi întreaga ofertă de carduri de memorie de la F64 aici.
Și dacă suntem încă la capitolul carduri, un alt cadou util oricărui pasionat de fotografie ar putea fi cititorul de carduri, mai ales dacă optezi pentru un model care suportă cât mai multe formate și poate fi utilizat atât pentru carduri de tip SD, micro SD, cât și CF etc. La 88 de lei ai varianta de la Transcend. Pentru alte cititoare de carduri pe care le găsești la F64, intră aici.

Telecomanda pentru declanșarea de la distanță, utilă atât pentru expunerile lungi, cât și pentru autoportrete sau în studio, este și ea o variantă drăguță de cadou.  Prețurile diferă și pot sări de 300 de lei, există însă destule modele cu prețuri ce se încadrează în 100 de lei. Le poți vedea aici.
O altă opțiune ar putea fi un minitrepied. Acestea sunt în general destinate camerelor foto compacte și telefoanelor mobile, însă modelul Manfrotto Pixi (99 lei) poate fi folosit chiar și cu un DSLR entry level, având o construcție solidă și picioare de cauciuc care previn alunecarea pe suprafețe lucioase. E util și pentru cei care au camere GoPro și încape oriunde, greutatea lui fiind aproape insesizabilă.