Cadouri pentru fotografi – idei la îndemână

Ne-am lămurit în articolul precedent despre care ar fi întrebările cheie la care să răspundem atunci când cumpărăm cadouri pentru un pasionat de fotografie. În lumea asta în viteză însă, de multe ori avem nevoie de idei la îndemână pentru a alege ușor și rapid, mai ales când sărbătorile aproape că bat la ușă.
Am pregătit așadar și o listă de cadouri, structurate pe bugete, astfel:

1. Cu un buget de până la 100 de lei, poți achiziționa accesorii precum: carduri de memorie, telecomenzi, kit-uri de curățare, minitrepiede, cărți și o serie de gadget-uri pe care le vei găsi prezentate mai jos.


Câteva exemple de carduri de memorie cu prețuri până în 100 de lei ar fi: Lexar SDHC Card 32GB sau SanDisk SDHC 16 GB , carduri de viteză destul de mare, utile pentru orice aparat DSLR care funcționează cu carduri de tip SD. În cazul cardurilor de memorie de tip CF, prețurile sunt ceva mai mari. Vezi întreaga ofertă de carduri de memorie de la F64 aici.
Și dacă suntem încă la capitolul carduri, un alt cadou util oricărui pasionat de fotografie ar putea fi cititorul de carduri, mai ales dacă optezi pentru un model care suportă cât mai multe formate și poate fi utilizat atât pentru carduri de tip SD, micro SD, cât și CF etc. La 88 de lei ai varianta de la Transcend. Pentru alte cititoare de carduri pe care le găsești la F64, intră aici.
Telecomanda pentru declanșarea de la distanță, utilă atât pentru expunerile lungi, cât și pentru autoportrete sau în studio, este și ea o variantă drăguță de cadou.  Prețurile diferă și pot sări de 300 de lei, există însă destule modele cu prețuri ce se încadrează în 100 de lei. Le poți vedea aici.
O altă opțiune ar putea fi un minitrepied. Acestea sunt în general destinate camerelor foto compacte și telefoanelor mobile, însă modelul Manfrotto Pixi (99 lei) poate fi folosit chiar și cu un DSLR entry level, având o construcție solidă și picioare de cauciuc care previn alunecarea pe suprafețe lucioase. E util și pentru cei care au camere GoPro și încape oriunde, greutatea lui fiind aproape insesizabilă.

Tu sau prietenii tăi preferați fotografia cu telefonul mobil? S-ar putea să-ți dorești atunci un trepied Kit Vision , cu suport integrat pentru telefoanele mobile, dar și pentru camere compacte sau chiar și mirrorless. Un accesoriu necesar adesea pentru fotografia în natură dar și pentru autoportrete cu prietenii, care îți permite să îl prinzi te miri unde. Telefonului mobil nu i-ar strica nici o husă de protecție iar tu și prietenii tăi vă veți distra de minune cu mini boxele portabile de la Kit Vision, prilej de a asculta muzica preferată împreună.  Vezi toate modelele și detalii aici.

Curățarea periodică a obiectivelor foto dar și a sistemului de vizare sau a senzorului va fi cu siguranță necesară. Există mai multe accesorii care fac asta, de obicei cea mai la îndemână alegere fiind un kit de curățare, care va include atât clasica microfibră, cât și o pompă pentru suflare, o soluție de curățare optică de calitate, perie pentru praf și bețișoare pentru zonele înguste.
Crăciunul nu vine doar cu cadouri, ci și cu temperaturi scăzute, iar de cele mai multe ori e extrem de enervant să îți tot scoți mănușile pentru a putea declanșa  sau pentru a accesa cât mai ușor diversele funcții ale aparatului foto.  Manușile Matin (99,91 lei) sunt cadoul perfect în acest caz, mentinând căldura mâinilor la temperaturi pe minus și permițând totodată accesul în voie la toate butoanele camerei.
Tot la capitolul îmbrăcăminte pentru fotografi, o opțiune simpatică sunt tricourile F64 pe alb sau pe negru, cu mesaje haioase, pe placul oricui.
De asemenea, dacă muzica însoțește fotografia, pentru anotimpul rece ai putea cumpăra o căciulă cu căști stereo și microfon, Cellular Live Music Cap (99 lei). Detalii aici.

Fie iarnă sau vară, o cană pentru ceaiul sau cafeaua favorită este mereu binevenită. Dacă mai are și formă de obiectiv foto, cu atât mai bine. Să se știe cine e fotograful în casă!

Cărțile de fotografie vor fi de asemenea un cadou îndrăgit, indiferent de nivelul de cunoștințe la care a ajuns un pasionat de fotografie.
Câteva cărți pe care le recomandăm sunt:


Vrei mai multe exemple de cărți despre fotografie? Le găsești pe toate aici.
N-am uitat nici de cei pasionați de fotografia pe film. Pentru ei, poți alege între diversele tipuri de filme foto și accesorii pentru laborator.

2. Pentru un buget de până la 300 de lei, ai putea avea în vedere: huse și genți foto sau pentru laptop, trepiede (de exemplu Manfrotto Compact Action Black, la 299 lei), cursuri foto, aparate pe film de la Lomography, blițuri mai mici (de exemplu Metz 24 AF-1, la 299 lei) sau pentru fanii fotografiei de produs, un cub de difuzie.

Pentru fotografii de studio dar și pentru outdoor, va fi mereu de folos o blendă. Aceasta este o bucată de material reflectorizant montată pe un cadru flexibil, având rolul de a reflecta lumina, ajutând la egalizarea expunerii sau pentru îndepărtarea anumitor umbre în fotografia de portret, produs și nu numai. În funcție de dimensiuni, preturile pot pleca și de sub 50 de lei. Vezi oferta de blende de la F64.


Compatibile cu majoritatea modelelor de smartphone, kiturile de lentile  poate fi de asemenea un cadou ingenios. Se întâmplă adesea să nu avem aparatul foto cu noi iar un telefon „tunat” cu un set de obiective se va dovedi cu adevărat de ajutor. Poți citi și un review despre kitul Muvit aici.
Un cadou deosebit ar putea fi și un print cu fotografia preferată,  realizată de unul dintre fotografii pe care îi admiră sau la al cărui curs a participat. Introdusă recent, colecția de tablouri de la F64 conține momentan imagini realizate de: Sorin Onișor, Gina Buliga, Bogdan Comănescu, Vlad Eftenie, Anca Cernoschi, Mirela Momanu, Eli Driu, Cristina Țintă, Dorin Bofan, Alex Conu, Tatiana Volontir, Andrei Baciu și Dragoș Ioneanu.

3. Pentru cadouri de aproximativ sau de peste 500 de lei, deja paleta de opțiuni se lărgește și mai tare, intrând în joc de acum obiectivele foto, blițurile, trepiedele și gențile mai scumpe dar mai solide/încăpătoare, camere de acțiune șamd

Câteva recomandări de luat în calcul ar fi:
Obiectivul de 50 de mm f/1.8 pentru portrete. Exemple: Canon 50 mm f 1.8 (429 lei), Nikon 50mm f 1.8 AF-S G (998 lei), Sony E 50mm f 1.8 (1198,99 lei).
Blițurile externe. Acestea pot costa de la 300 până la aproximativ 3000 de lei și sunt extrem de utile atunci când ne dorim fotografii bune în condiții de iluminare slabă sau fotografierea prin tehnica strobist. Oferta de blițuri de la F64 o găsești aici.
Go Pro Hero: un cadou frumos și extrem de util pentru absolut oricine, o cameră cu un raport calitate-preț excelent, care poate fi folosită atât în vacanță, cât și pe post de cameră de bord în drumețiile pe oricâte roți sau pentru fotografie extremă și timelapse. Poți citi un review și despre această cameră aici.


Pentru cei cu adevărat pasionați, un cadou inspirat ar putea fi de asemenea o imprimantă foto. Finalitatea fotografiei ar trebui să fie în print, neexistând o metodă mai bună de a prezenta și admira o imagine. O recomandare accesibilă este modelul L805 de la Epson.

Tot la capitolul imprimante foto, un cadou extrem de îndrăgit rămâne imprimanta foto portabilă Canon Selphy. Micuță și ușoară, o poți lua oriunde și, odată ce ai cumpărat-o, fotografiile nu mai rămân în zona virtuală ci devin palpabile, le poți pune în albume, pe perete, le poți dărui, devin amintiri vii.
Dacă te gândești să cumperi un DSLR, află de aici care sunt criteriile după care să te orientezi când îl alegi.

Alte idei:

Nu uita nici de cupoanele cadou F64, cu valori cuprinse între 50 și 500 lei, care pot fi folosite inclusiv la comenzile online, nu doar în showroomul F64.


Dar ce zici de o idee mai năstrușnicăCum ar fi să-i transformi camera persoanei dragi într-o „sală de expoziție”? Poți apela cu încredere în acest sens la serviciul de printing de la F64, unde poți printa, cașera și chiar înrăma fotografii de dimensiuni mari (până la 1 metru sau chiar peste).
printare fotografii
Iar dacă ai întrebări, apelează cu încredere la noi și vom alege împreună cadoul potrivit.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.