Lansare de carte: “De ce fotografia?”, de Andrei Baciu, Cristina Țintă și Dorin Bofan

Postat de: F64 F64

Editura Filos vă invită vineri, 2 august 2013, ora 19:00, la Librăria Predania (str. Vulturilor nr.8, sector 3, București), pentru lansarea cărții „De ce fotografia?”, în prezența autorilor.

„De ce fotografia?” este un proiect editorial extrem de interesant, o radiografie a modului de a gândi despre fotografie la început de secol XXI, în România. Fotografia văzută drept cale, întâlnire, joacă, vis, refugiu, căutare personală, libertate, necesitate, arhivă de stări interioare, mod de exprimare sau chiar mod de viață, într-o suită de eseuri, gânduri și interviuri care vă vor aduce față în față cu întrebarea cheie: de ce fotografia?

„Ceea ce ne interesează este a-tot-puternicul cum(?), cel cu zeci de mii de răspunsuri, cu sute de mii de păreri și milioane de exemple vizuale. Cel departe de a fi întrebarea corectă. Ceea ce ar trebui să ne intereseze este de ce. De ce fotografia? De ce fotografiez? Din acest punct ar trebui să pornească (sau nu) orice demers fotografic. Dar, de cele mai multe ori, tocmai acest aspect este omis. Rezultatul? Milioane de oameni rătăciți, care caută să afle cum, fără să știe – de fapt – de ce. Sufletul ascunde promisiuni, argumente și nevoi pe care, eventual, și cu puțin noroc, doar le intuim. Rareori acționăm. Nici măcar nu ne pasă…

Din această carte nu veți afla cum. Nici de ce. Această carte vă va ajuta să vă descoperiți propriile răspunsuri, printre rândurile și cuvintele autorilor. Mai devreme sau mai târziu, veți renunța la cum. Firesc, în acel moment, va interveni de ce... ” (Cristina Costieanu)

„De ce fotografia?” este distribuită de Editura Filos și va fi disponibilă începând cu data de 2 august 2013. Se va putea comanda și online, și de asemenea va fi disponibilă și în magazinul F64.

Totodată, la început de august se împlinesc și doi ani de la prima apariție a revistei online de fotografie FOTO4all, ocazie cu care veți putea viziona tot la Librăria Predania și o expoziție a membrilor și colaboratorilor redacției. Expun: Cristina Țintă, Andrei Baciu, Dorin Bofan, Emilian Chirilă, Toma Bonciu, Mirela Momanu și Gina Buliga. Expoziția va fi vernisată pe 2 august, imediat după lansarea de carte și va fi găzduită de Libraria Predania timp de două săptămâni.

harta satelit

Parteneri: Modernism, Radio România Cultural, Foto4all, LiterNet, epublio, ClubulFoto, F64 blog, Fotoindex, Orașul Meu, Book Land, Bookuria, Zile și Nopți, Radio Republika Verde, Blogdefotografie, TVCity, ComunitateFoto, PHOTOLIFE, Fotomagazin, noutatifoto


Etichete:test - array(0) { }

Lasă un comentariu

Adresa de E-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Top