Workshop – Moeciu Peştera
Workshopul de la Moeciu Peştera a început odată cu sosirea participanţilor la pensiune. Aici a avut loc deschiderea evenimentului, prezentarea programului şi a partenerilor acestui eveniment. Vremea nu a vrut să fie darnică şi abundenţa fulgilor de zăpadă care s-au grăbit să acopere firele firave ale ierbii ne-au cam dezamăgit iniţial. Cu forţe proaspete şi dornici de a face fotografii am pornit spre o gospodărie tradiţională din zonă unde doi bătrânei simpatici ne-au aşteptat cu drag. Şedinţa foto din casa bătrânilor, atelierul de tâmplărie şi curtea plină de animale au fost o provocare pentru participanţi şi un lucru inedit pentru workshop. Modalitatea de abordare fotografică a fost cu totul diferită faţă de şedinţele foto de peisaj dar tocmai acesta a fost şi scopul: să introducem în workshopurile noastre aceste variaţii fotografice ce vor continua la workshopul viitor de la Bucovina.
În gospodăria acestor bătrâni am avut ocazia să surprindem cele mai mici detalii ale vieţii de la ţară, obiecte lucrate manual, unelte vechi, fotografii care redau cele mai fericite momente din viaţa celor doi, utilajele folosite la prelucrarea lemnului şi animalele domestice care au fost prietenoase cu noi şi am putut să le fotografiem. Apoi, am pornit pe un drumeag care duce spre satul Măgura unde am surprins cadre inedite cu varietatea căsuţelor rustice din lemn şi peisajul din zonă. Spre seară ne-am întors la pensiune, am luat masa şi ne-am retras în sală pentru prezentările şi discuţiile foto, dar şi pentru modalităţile de prelucrare a fotografiilor realizate.
Ziua de sâmbătă a fost promiţătoare de dimineaţă. Razele calde ale soarelui au reuşit să spargă plafonul de nori şi să încălzească atmosfera. Zăpada proaspăt căzută ne-a folosit drept décor pentru cadrele surprinse. Frumuseţea locului ne-a oferit o tură foto de neuitat, iar efotul fizic a fost recompensat cu un apus frumos care a adus magia peste vârfurile din Bucegi. Cadrele zilei au fost reprezentate de gospodării tradiţionale, grupuri de oiţe răsfirate pe câmpuri, localnici prietenoşi şi detaliile unei zone superbe din România: satul Peştera. După apus ne-am retras la pensiune unde am continuat discutiile şi sfaturile foto pentru pozele fiecărui participant.
Duminică ne-am strâns din nou în jurul calculatoarelor şi am continuat sugestiile compoziţionale pe baza fotografiilor realizate dar şi a experienţelor trăite. Eram pentru a treia zi împreună şi ne împărtăşeam cu drag, unii la alţii, experienţele şi cunoştinţele fotografice. Devenisem deja prieteni, pasiunea pentru fotografie ne-a unit, funcţionam ca o mare familie care îşi facea planurile împreună pentru workshopurile viitoare.