Nikon D600 prezentat in showroom-ul F64

După atâtea zvonuri, iată şi realitatea: da, Nikon a lansat D600, primul full-frame într-un corp compact, la un preţ accesibil dacă ar fi să comparăm cu aparatele cu senzor “întreg” la care ne uităm cu jind, fie în magazin, fie la fotografi pe care-i invidiem că au bafta de a le folosi.

Suntem siguri că şi voi, la rândul vostru, v-aţi întrebat când o să vedem un DSLR full-frame cu un preţ cât mai apropiat de ce ne permitem. Şi nu o singură dată, aşa e? Ei, bine, a apărut, se numeşte Nikon D600.

Ba, mai mult, este cel mai mic DSLR din lume care dispune de un senzor de 35mm. Mai exact, se ia un senzor Nikon FX şi se plasează într-un corp cât mai compact, se plasează strategic o pentaprismă din sticlă, se mai şurubăreşte un pic pentru ca totul să funcţioneze impecabil şi se lansează la un preţ direct proporţional cu mărimea (e bună comparaţia, nu?).

Luni, 17 septembrie, între orele 16 – 20, la showroom-ul F64 Studio din Bd. Unirii nr. 45, prezentăm noul Nikon D600, cel mai mic DSLR cu senzor full-frame. Va fi, alături de noi, Mihai Olaru, reprezentant Nikon România, care va vorbi despre  D600, primul un aparat ce cântăreşte 760 de grame. După cum ştiţi, am prezentat deja detaliile.

Vă aşteptăm.

Alți fotografi au mai citit și:

10 Comments

  • Mi se pare un pret exagerat. Un nikon d7000 cu senzor dublu (ca dimensiuni).. iar pretul este dublu. Mi se pare jacmaneala pe fata. Asta inseamna ca ar trebui sa aiba doua module de focalizare automata cu 39 de puncte, doua pentaprisme, doua procesoare expeed 2, doua carcase, doua ecrane LCD, doua obturatoare..etc.. Sper ca intelegeti unde bat. Doar pt ca senzorul de imagine e dublu ca dimensiuni fata de senzorul de la D7000, trebuie sa fie si pretul dublu? Singura diferenta inafara senzorului este procesorul, dar asta este o diferenta minora si nu justifica pretul exagerat.. In fine, asta este parerea mea.

  • 9500 lei? asa mult? acum cateva saptamani pe FB-ul F64 ne intrebau cum ne-ar placea un FF pe la 6000 lei. de la 6- la 90-100 e cam mare diferenta. iar intre 95 si 110 fata de d800 mi se pare iar micuta diferenta raportat la performantele fiecarui aparat si la marime. pe mine nu ma intereseaza sa am compacte cu senzor FF ci sa am in mana un aparat solid, nu sa il tin cu 2-3 degete…

  • mult prea scump!

  • Conform E-bay, un Nikon D800 = 3000 USD (la F64 costa 12000 lei)
    un Nikon D600 = 2100 USD (ld F64 ar trebui sa coste 8400 lei dar Skin/Nikon au hotarat sa coste 9500 lei)

  • este foarte scump, mai ales in ideea in care ar fi fost alternativa pentru cei cu D7000 care visau la un FX, dar la 2x si ceva pretul nu se justifica decat daca esti profesionist si castigi bani cu el, iar ca profesionist nu cred ca iti cumperi D600, sunt alte optiuni.

  • Pretul este foarte mare!!!
    Asteptam de ceva vreme lansarea lui D600, ma interesa in special pt. filmare. Fiind nikonist nu voiam sa schimb brandul, insa la 9499 ron se pare ca nu am incotro… pacat, mare pacat!

  • si o tineti sus si tare pe a voastra ca e cel mai mic DSLR din lume. Car va da Nikon/Skin pt reclama asta:
    D600: 141 x 113 x 82 mm = 1,306,506 mm3
    A99: 147 x 111 x 78 mm = 1,272,726 mm3
    f64:”Suntem siguri că şi voi, la rândul vostru, v-aţi întrebat când o să vedem un DSLR full-frame cu un preţ cât mai apropiat de ce ne permitem?
    Raspuns: Aug 27, 2009. Sony A850 la 1999$

    • Pretul real = 8400 lei (comparativ cu preturile din e-bay)

  • Dar cat e halatu'?

  • „care va vorbi despre D600, primul un aparat ce cântăreşte 760 de grame” 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.