Canon 600D vs. Nikon D5100

Timp de o saptamana am avut ocazia sa testam, in paralel, cele mai noi aparate foto DSLR Canon si Nikon. Am incercat sa le utilizam in conditii asemanatoare, pentru a putea trage niste concluzii referitoare la punctele lor forte dar sa descoperim si elementele care mai pot fi imbunatatite. Desi la prima vedre, atat Nikon D5100 cat si Canon 600D se adreseaza segmentului entry-level, modelele difera mult intre ele in punctele cheie: modul de utilizare, calitatea imaginii, functia de filmare etc.

Canon 600D vs. Nikon D5100

Decizia de cumparare poate fi dificila in acest moment. “Canon 600D sau Nikon D5100?” este o intrebare la care a trebuit sa raspund de cateva ori in ultimele doua saptamani, semn ca interesul fotografilor pentru cele doua modele este ridicat, dar specificatiile asemanatoare pot creea confuzie. Sa vedem in continuare, care sunt punctele forte si punctele slabe ale lui Nikon D5100 si Canon 600D, pentru a afla in final care este castigatorul “bataliei” in segmentul entry-level, in acest moment.

Specificatii tehnice

Inainte de toate, sa incepem cu o scurta trecere in revista a principalelor specificatii tehnice ale modelelor Canon 600D si Nikon D5100:


Dupa cum se poate observa, cele doua aparate sunt destul de echilibrate din punct de vedere al specificatiilor tehnice. Sa vedem in continuare cat de “strans” este duelul dintre cele doua, in conditii reale de utilizare!

Constructie si utilizare

Din punct de vedere al constructiei, policarbonatul este materialul din care sunt construite ambele body-uri. Totusi, inca din primul moment in care am tinut in mana cele doua aparate, am observat anumite diferente in ceea ce priveste finisarea si feeling-ul general al body-urilor: Canon 600D pare a avea un body mai bine finisat si ofera o senzatie de aparat mai solid decat omologul sau, Nikon D5100. Desi din punct de vedere al dimensiunilor fizice ambele aparate sunt aproape identice, Canon 600D este cu 10 grame mai greu “pe hartie”, desi in utilizare Nikon D5100 pare a avea o greutate mai mare. Bineinteles, conteaza si obiectivele utilizate, dar pentru a pastra un echilibru acestui review, pentru teste am utilizat aparatele cu obiectivele de kit, Canon si Nikkor 18-55 f/3.5-5.6 (cu stabilizare de imagine).
Primele diferente majore intre cele doua modele sunt date de modul de utilizare. Desi par asemanatoare, modul de lucru este diferit. Amplasarea butoanelor difera iar meniurile sunt specifice fiecarui producator, un lucru normal de altfel. Totusi, cum se deosebesc? Din punctul meu de vedre exista trei diferente majore intre cele doua din punctul asta de vedere:
1. Pentru a accesa functile si setarile cele mai utilizate (Balans de alb, Compensarea expunerii, etc), posesorii modelului Nikon D5100 vor trebui sa intre de fiecare data in meniu, apasand butonul “i” (langa vizor) si apoi selectand setarea dorita ce urmeaza a fi modificata. Canon 600D, pe de alta parte, are prestabilite cele mai importante functii direct pe butoanele de pe body, astfel ca butonul cu 4 directii de pe partea din spate asigura accesul printr-o simpla apasare la una din cele 4 functii prestabilite. Este un aspect important ce tine de viteza de utilizare/accesare a setarilor dorite.
2. Desi ambele aparate afiseaza in vizorul optic informatiile de baza ale expunerii (diafragma, timp de expunere si ISO), existenta unui buton dedicat pe body-ul modelului 600D pentru setarea valorii ISO inseamna ca nu este necesara mutarea privirii din vizor daca doriti sa schimbati valoarea ISO. Iarasi, un aspect pentru care ma puteti critica, spunand ca un utilizator ce isi achizitioneaza un aparat entry-level nu are nevoie de viteza in utilizare, dar in timp, astfel de “detalii” devin importante, cred eu. Mai ales atunci cand ajungi sa iti cunosti foarte bine camera si sa renunti la modul “Auto”…
3. Daca tot am amintit de modul “Auto”, trebuie sa remarc modul detaliat in care Nikon D5100 isi informeaza utilizatorul cu privire la parametrii fotografiei, chiar si in modul de fotografiere complet automat. Practic, in modul “Auto” pe ecranul LCD se afiseaza toate setarile aparatului, la fel ca si in modurile semi-automate, dar fara a le putea modifica. In cealalta “tabara”, Canon a ales sa afiseze doar cateva informatii de baza in modul “Auto”, fapt care mi s-a parut derutant. Prefer sa stiu ce decizii ia aparatul pentru mine, atunci cand ma bazez 100% pe el.
Nikon D5100 ofera o selectie mai bogata de scene presetate si efecte creative (filtre software) decat Canon 600D, dar ofera posibilitati de prelucrare RAW (direct din aparat) mai modeste decat omologul sau.
Ca o concluzie la acest capitol, datorita modului “auto” mai prietenos, a meniului “Help” foarte bine pus la punct (cu pictograme) si a functilor mai simple in ceea ce priveste butoanele de pe body, Nikon D5100 pare a fi un aparat orientat catre utilizatorul aflat la inceput de drum in fotografia alaturi de un DSLR, pe cand Canon 600D, desi in aceeasi clasa, pare orientat catre utilizatorul care prefera sa detina el controlul asupra parametrilor fotografiei.

Calitatea imaginii: ISO, nivelul detaliilor, si balansul de alb

Incet, incet, am ajunsi si la capitolul care ar trebui sa ne intereseze cel mai mult: calitatea imaginii. Asa cum se poate observa din tabelul cu specificatii tehnice, Canon 600D este dotat cu un senzor CMOS de dimensiuni ceva mai mici decat al lui Nikon D5100 dar, pe de alta parte, ofera o rezolutie cu 2 mega pixeli mai mare. Asta inseamna o densitate a pixelilor mai mare pe senzor si o marime mai mica a acestora, fapt ce poate influenta calitatea imaginii mai ales la valori ISO ridicate.
Nikon D5100 a preluat senzorul de la modelul D7000, iar Canon 600D este dotat cu acelasi senzor CMOS ca si modelul 60D sau 7D. Pentru a vedea daca cele doua aparate testate de noi au performante asemanatoare din punct de vedere al calitatii imaginii, am fotografiat aceeasi scena nocturna, cu aparatele pe trepied, trecand prin toate valorile ISO disponibile in meniul aparatelor. Puteti vedea mai jos rezultatele. Fotografiile reprezinta decupaje 100% ale cadrelor JPG originale (cu setari standard), extrase direct de pe cardurile aparatelor, fara a le post-procesa.
Ce se poate observa?
Intre ISO 100 si pana la ISO 800, ambele aparate se comporta aproximativ la fel. La nivel de pixel, rezolutia mai mare a modelului 600D produce imagini cu un nivel al detaliilor ceva mai mare. Zgomotul de imagine nu reprezinta o problema nici pentru 600D dar nici pentru D5100. Datorita nivelului de detalii, putem spune ca aici castiga Canon.

La ISO 800 se pot observa anumite diferente in ceea ce priveste zgomotul de imagine, desi imaginile sunt mai mult decat utilizabile iar nivelul zgomotului este redus.

La ISO 1600 incep sa se observe mici diferente intre cele doua aparate. Senzorul mai mic si densitatea mai mare a pixelilor incepe sa isi spuna cuvantul, astfel ca Nikon D5100 castiga datorita imaginilor cu un nivel al zgomotului putin mai mic (desi diferentele se observa cu greu intre cele doua la aceasta valoare ISO).
ISO 3200: povestea se repeta, iar Canon 600D este devansat si de aceasta data de Nikon D5100 datorita algoritmului de reducere a zgomotului de imagine mai eficient.
ISO 6400: desi ambele aparate produc un zgomot de imagine pronuntat la aceasta setare ISO, se poate observa cum Nikon D5100 tinde sa ofere imagini mai “curate”, cu un nivel al detaliilor mai bun.
Asadar, decizia inginerilor Nikon de a introduce senzorul CMOS de la modelul maia vansat, D7000 s-a dovedit inspirata. Per total, Nikon D5100 ofera imagini cu un nivel al zgomotului mai redus la valori ISO ridicate.
Nikon D5100 ofera si un mod de lucru intitulat “Night Vision” (Vedre de noapte), care conform producatorului, face posibila fotografierea la valori ISO 102.600! Totusi, imaginile inregistrate astfel sunt doar alb-negru si au un nivel al zgomotului de imagine foarte vizibil.
Nu am spus nimic despre valorile extinse, ISO 12.800 la Canon sau ISO 25.600 in cazul Nikon si asta deoarece procederul de “extindere” a valorii ISO se realizeaza prin algoritmi software la ambele aparate si performantele in acest caz nu depind asa de mult de senzorul de imagine, cat de algoritmii de post-procesare a cadrelor. Desi Nikon D5100 ofera si valoarea ISO 25.600, nivelul zgomotului este foarte ridicat si practic, cadrele sunt aproape inutilizabile. La Iso 12.800 ambele aparate se descurca (bine), desi aici putem afirma orice pentru ca fiind vorba doar de algoritmi software totul este relativ si este la latitudinea fotografului sa aprecieze sau nu rezultatul fotografierii cu astfel de valori ISO.
Nivelul detaliilor
Asa cum am remarcat si in testul ISO, Canon 600D produce imagini cu un nivel al detaliilor mai ridicat datorita rezolutiei mai mari a senzorului CMOS. Acesta este un aspect destul de important daca utilizati aparatele la valori ISO mici si medii, dar isi pierde din importanta la valori ISO ridicate. Dupa cum se poate vedea mai jos, diferenta de rezolutie este mica, dar vizibila intre cele doua aparate.

Gama dinamica
Performantele in ceea ce priveste gama dinamica sunt asemanatoare. Ambele aparatele se comporta foarte bine si detaliile din umbre sunt bine redate. Atat Canon 600D cat si Nikon D5100 ofera functii software de imbunatatire a vizibilitatii detaliilor in umbre.
Sistemul de masurare a expunerii
Sistemul de masurare a expunerii functioneaza foarte bine la ambele modele. Totusi, in anumite situatii modelul de la Canon are tindinta de a supra-expune cu aproximativ jumatate de treapta, in comparatie cu setarile alese de Nikon D5100. In practica astfel de situatii au fost rare, dar nu au trecut neobservate, drept pentru care le mentionam aici.
Balansul de alb
Din punct de vedre al balansului de alb, ambele aparate se descurca destul de bine atunci cand trebuie sa evalueze o scena si sa aleaga automat setarea potrivita. Totusi, Nikon D5100 are tendinta de a produce imagini in culori mai reci iar acst lucru se vede la peisaje, de exemplu, unde verdele ierbii pare a avea o culoare nenaturala. Totusi, aparatele ofera si posibilitatea setarii balansului de alb manual, din valorile presetate. In acest caz, culorile sunt redate corect de ambele aparate.
Canon 600d si Nikon D5100: Aceeasi scena, balansul de alb automat
Asa cum spuneam si in review-ul dedicat al lui Nikon D5100, mi-ar fi placut ca si Nikon sa ofere posibilitatea setarii balansului de alb in valori Kelvin, asemanator lui Canon. Este o setare importanta pentru cei ce folosesc DSLR-ul in conditii cu iluminare controlata (studio), unde se cunoaste dinainte temperatura in grade kelvin a lampilor/blitzurilor. Canon 600D ofera aceasta setare in meniu alaturi de modul pentru declansarea blitzurilor Canon Speedlite de la distanta (wireless integrat). Astfel, asa cum spuneam mai sus, Canon 600D poate fi aparatul potrivit utilizatorilor mai avansati, care au nevoie de o camera pe care sa se poata baza si in studio, sau un DSLR de backup.
Din punct de vedere al balansului de alb atunci cand utiliam blitz-ul integrat, ambele aparate se comporta foarte bine.

Viteza de focalizare si fotografierea in rafala

Focalizarea automata
Focalizarea automata functioneaza asa cum ne-am fi asteptat, atat la Canon cat si la Nikon. Totusi, in cazul lui Canon 600D am intalnit doua situatii in care obiectivul a ratat focalizarea si a aparut fenomenul de “focus-hunting”. Ambele situatii in care ne-am confruntat cu acest aspect au fost in conditii de iluminare frontala foarte putiernica (contra-lumina). Acest lucru poate fi mai degraba din vina obiectivului. Pe de alta parte, Nikon D5100 este mai lent in focalizare decat Canon 600D atunci cand vizarea se face prin ocular. In schimb, Canon 600D este lent la focalizare in modul Live View, sistemul de la Nikon castigand puncte la acest capitol.
Fotografierea in rafala
Desi diferentele sunt mici, ele trebuie mentionate: Nikon D5100 poate fotografia in rafala cu 4 cadre pe secunda, pe cand Canon 600D poate inregistra doar 3.7 imagini pe secunda. E greu de spus daca aceasta diferenta poate deveni semnificativa in situatii care necesita fotografierea in rafala (la sport de exemplu), dar din acest punct de vedere putem considera D5100 ca fiind mai performant. Conteaza foarte mult si capacitatea de focalizare continua si de predicite a subiectului. Ambele aparate ofera moduri specifice de focalizare pentru fotografierea in rafala, dar viteza de focalizare pare mai rapida in cazul lui 600D.
Totusi, trebuie tinut cont si de capacitatea de memorie disponibila pentru fotografierea in rafala. Specificatiile tehnice ale buffer-ului de memorie, adica numarul maxim de cadre ce pot fi inregistrate la fotografiere in rafala:
Nikon D5100:

  • JPEG (Large/Fine) 7.1MB – 100 cadre
  • JPEG (Large/Normal) 3.9MB – 100 cadre
  • RAW 16.4MV – 16 cadre
  • RAW+JPEG (RAW/Large) 23.9MB – 10 cadre

Canon EOS 600D:

  • JPEG (Large/Fine) 6.4MB – 34 cadre
  • JPEG (Large/Normal) 3.2MB – 1120 cadre
  • RAW 24.5MB – 6 cadre
  • RAW+JPEG (RAW/Lage) 30.9MB – 3 cadre

Eu nu consider aceste doua aparate ca fiind o alegere serioasa pentru situatiile care necesita fotografierea in rafala, dar utilizatorii pot beneficia de posibilitati modeste de fotografiere continua (in comparatie cu aparate DSLR mai performante) si sunt sigur ca pot obtinute rezultate satisfacatoare.

Autonomia bateriei

Conform specificatiilor oferite de producatori, Canon 600D ofera o autonomie de 440 de cadre la o singura incarcare a acumulatorului, iar Nikon D5100 poate fotografia pana la 660 de imagini.
Desi la prima exista o diferenta de 50% intre cele doua, in perioada de test am utilizat aparatele intensiv, in fiecare zi si nu am intampinat probleme de autonomie. In nici una din zile nu ni s-a intamplat ca unul din aparate sa afiseze un consum al acumulatorului mai mic de jumatate din capacitate, asta in conditiile in care ambele aparate au fost utilizate in mod aproximativ egal.

Ecranul LCD, suport de memorie si conectivitate

Ambele aparate sunt dotate cu ecrane LCD rabatabile. Atat Canon 600D cat si Nikon D5100 utilizeaza ecrane cu diagonala de 3 inch, dar rezolutia este diferita: 1,040,000px la Canon fata de “doar” 920.000px la Nikon. In practica, diferentele nu sunt vizibile “cu ochiul liber” iar ecranele celor doua modele au performante asemanatoare in conditii de zi, in lumina puternica.
De ce ecran LCD rabatabil?
Ecranul LCD rabatabil poate parea inutil, la prima vedere, pentru fotografiat. Totusi, prezenta sa este mai mult decat justificata atunci cand utilizati aparatele pentru filmare (sau atunci cand fotografiati de pe un trepied care nu ofera inaltimea necesara). Din acest punct de vedere ambele aparate ofera acelasi sistem de rabatare al ecranelor si este laudabil faptul ca Nikon a renuntat la modul de rabatare de pe modelul D5000 si l-a inlocuit cu cel lateral, mult mai util atunci cand aparatul este pozitionat pe trepied. Daca tot am amintit de functia de filmare, ar fi multe de spus despre cele doua aprate la acest capitol, dar vom reveni cu un articol dedicat modului video, in viitorul apropiat.
Din punct de vedre al suportului de memorie, atat Nikon D5100 cat si Canon 600D utilizeaza carduri SD/SDHC pentru stocarea fotografiilor si filmelor HD.
Posibilitatile de conectare cu alte dispozitive sunt si ele asemanatoare: ambele modele sunt dotate cu un conector USB si unul AV, pe langa deja clasicul port HDMI. Un plus il preprezinta prezenta conectorului pentru microfon extern, atat la Canon cat si la Nikon.

Concluzii

Cele doua aparate – desi asemanatoare la prima vedere – difera in punctele esentiale. Nikon D5100 ofera o calitate a imaginilor mai buna la valori ISO ridicate, dar Canon 600D ofera setari si posibilitati de control mai avansate pentru utilizatorii entuziasti.
Daca cele doua aparate ar fi avut preturi identice, atunci in mod sigur v-as fi recomandat modelul de la Canon. Totusi, exista o diferenta de pret semnificativa intre cele doua, la fel cum exista diferente de functionalitati si performante. Tinand cont de acest aspect, putem afirma ca ambele aparate ofera un raport calitate/pret asemanator, dar decizia de cumparare nu ar trebui sa fie bazata pe pret ci pe asteptarile pe care le aveti de la acel aparat si modul in care preferati sa lucrati cu el. Incepatorii vor fi incantati de modul de lucru intuitiv, de filtrele, scenele si efectele software oferite de Nikon D5100 dar fotografii mai avansati vor aprecia cu siguranta setarile mai detaliate, controlul blitz-urilor de la distanta sau modul de lucru mai rapid oferit de Canon 600D.
In continuare, cateva concluzii – pe scurt:

PRO Nikon D5100:

  • calitatea imaginii rivalizeaza cu cea a lui D7000
  • usurinta in utilizare
  • un set complet de filtre, efecte si functiile creative
  • silentios in utilizare
  • meniu bogat in functii si multe posibilitati de personalizare
  • sistem de focalizare complex si eficient
  • ecran LCD rabatabil
  • posibilitati extinse de post preocesare RAW (direct din camera)
  • focalizare automata foarte rapida in modul “Live View” (pentru un aparat din clasa sa)
  • lampa dedicata de asistare a focalizarii automate

CONTRA Nikon D5100:

  • butonul “Fn” e destul positionat intr-un loc dificil de accesat
  • lipsa butonului de previzualizare a profunzimii de camp
  • lipsa posibilitatii de a seta manual balansul de alb (in grade Kelvin)
  • lipsa setarilor manuale in modul de filmare, lipsa modului de filmare cu 50 fps iar aparatul nu filmeaza neaparat cu diafragma setata (bug)
  • in modul de filmare, setarea diafragmei trebuie facuta inainte de a intra in live view si de a inregistra, ceea ce este dificil
  • apasarea butonului de inregistrare nu porneste automat functia live view (functioneaza doar dupa ce se comuta in modul live view, prin intermediul altui buton) … confuz? la fel sunt si eu :)
  • ma asteptam la mai mult de la modul “Night Vision”, care asa cum este acum este cam inutil
  • inregistrarea Full HD se realizeaza prin interpolare, camera nu filmeaza nativ decat la 720pi
  • in live view nu este afisat in timp real exponometrul (sau histograma)
  • datorita dimensiunilor reduse poate creea probleme fotografilor cu maini mari

Nikon D5100 este recomandat pentru:

  • fotografii incepatori
  • cei ce apreciaza multitudinea de scene presetate si filtre creative
  • cei ce doresc o calitate foarte buna a imaginii, intr-un buget redus

Nikon D5100 este mai putin recomandat pentru:

  • Fotografii care prefera sa detina controlul mai avansat asupra parametrilor fotografiilor
  • Cei ce isi doresc viteza in utilizare
  • Cei ce cauta o camera de backup (sau pentru studio)

Pentru mai multe fotografii de test cu Nikon D5100 puteti citi si review-ul dedicat de aici.

PRO Canon 600D:

  • posibilitati de setare extinse
  • rezolutie foarte buna (per pixel)
  • Inregistrare Full HD 1080pi
  • finisaj si constructie de calitate
  • setari avansate pentru fotografii entuziasti
  • posibilitati de control wireless al blitzurilor de studio
  • controlul manual al parametrilor filmarii si al nivelului sunetului (in 64 de trepte)
  • ecran LCD rabatabil
  • utilizare rapida, butoane pt majoritatea functiilor importante

CONTRA Canon 600D:

  • functia “help” nu este de loc intuitiva
  • rotita de selectie de langa declansator face mai mult zgomot decat este cazul
  • meniul (ecranul “Q”) necesita o perioada de acomodare
  • focalizarea in modul “Live View” este foarte inceata
  • functia de filmare este accesibila pe rotita de selectie
  • modul “Auto” nu ofera suficiente informatii despre deciziile pe care le face aparatul
  • functia de procesare RAW direct din camera ofera putin optiuni de personalizare

Canon 600D este recomandat pentru:

  • fotografii entuziasti care cauta un aparat cu multiple posibilitati de setare
  • fotografii profesionisti care cauta un body de back-up
  • cei care doresc un DSLR compact, dar cu functionalitati de la DSLR-urile din gama superioara (Canon 60D)

Canon 600D este mai putin recomandat pentru:

  • cei ce doresc sa fotografieze exclusiv in modul “auto”
  • cei care doresc multe efecte software, direct din aparat

Imagini de test

Cateva imagini realizate cu Nikon D5100 si Canon 600D cu obiectivele de kit 18-55 f/3.5-5.6 (cu stabilizare de imagine). Fotografiile reprezinta fisierele JPEG, neprocesate, preluate direct de pe cardurile de memorie ale aparatuelor.

Nikon D5100

26mm, f/5.6, 1/20, ISO 1600

26mm, f/5.6, 1/2, ISO 100

18mm, f/5.6, 1/2000, ISO 800

Canon 600D

25mm, f/5.6, 1/30, ISO 1600

25mm, f/5.6, 1/2, ISO 100

18mm, f/5.6, 1/250, ISO 100

Articol realizat de Călin-Andrei Stan

Alți fotografi au mai citit și:

6 Comments

  • Este o eroare faptul ca Nikon D5100 filmeaza interpolat la 1080! Adevarul este ca filmeaza progresiv la toate rezolutiile HD! Apoi, la toti parametrii tehnici, Nikon d5100 este peste Canon 600D, in afara de functia de filmare care ofera control manual si 50fps la 720p

  • Ideea este ca la valori de luminozitate scazuta nikon face poze mult mai bune. In rest diferentele sunt minore

  • Fine blog bro

  • […] Se stie si am experimentat si eu dealtfel ca multe obiective Sigma produc niste culori icterice. Aici e un test de exemplu, in care Nikonul produce culori mai reci decat varianta concurenta Canon, insa […]

  • […] mai bine dupa jumatate de an nu cand le incerci prima data. Ai aici o comparatie intre cele doua: http://www.f64.ro/blog/?p=1657 In caz ca te intereseaza si filmarea: Nikon D5100 nu are setari manuale pentru filmare. In schimb […]

  • […] F64.ro Teste comparativ intre Canon 600D si Nikon D5100 […]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.