Emoția fotografiei prin pictură – expoziție semnată de Daniel Zlota

Artistul Daniel Zlota subliniază emoția fotografiei prin pictură, în expoziția Conversion, găzduită la TNB

Marți, 27 februarie 2018, are loc vernisajul expoziției Conversion, expoziție de pictură și colaj fotografic, semnată de talentatul artist plastic Daniel Zlota și 12 fotografi autohtoni de excepție. Proiectul propune o abordare inedită a artei fotografice și îmbogățirea experienței oferite de fotografie prin arta picturii.

Vernisajul are loc în Sala Media a Teatrului Național București, Aripa Tudor Arghezi, începând cu orele 18. Până pe 3 aprilie 2018, toți cei interesați vor putea admira creațiile din cadrul expoziției.

Arthitect și artist plastic cu ochi ageri pentru tot ce este frumos și transmite emoții, Daniel Zlota a ales să colaboreze cu 12 dintre cei mai buni fotografi autohtoni: Vlad Eftenie, Miluță Flueraș, Radu Gasler, Zoltan Marton, Dan Mirică, Ruxandra Ana Mirică, Sorin Onișor, Adrian Petrișor, Crina Popescu, Cătălin Urdoi, Liviu Octavian Vasile și Mihnea Turcu. Aceștia au fost aleși datorită puterii de a inspira prin arta lor și au răspuns pozitiv provocării de a-și expune arta într-o formulă nouă, inovatoare.

expoziție

„Am selectat fotografiile care m-au inspirat, care au rezonat puternic cu ideea proiectului imaginat de mine. Mi-am dorit să vă fac părtași la conversia fotografiei prin pictură, pentru a schimba sau imbogăți înțelesul (prin perspectivă, culori, lumină, mesaj etc.). De asemenea, am acoperit o gamă largă de subiecte, pornind de la OM și diversele lui ipostaze în care este surprins (urban, rural, diferite culturi și emotii), și ajungând la elemente de natură sau arhitectură. Ideea principală a fost așadar să evidențiez și să amplific frumusețea surprinsă de talentul fotografilor, creându-i un context suplimentar fotografiei”, a declarat Daniel Zlota.

Fiecare fotografie poartă în ea o modalitate unică de exprimare. Iar amplificarea fondului lor emoțional prin fotografie face din vernisajul Conversion unul care nu trebuie ratat. Sunt așteptați toți cei care își doresc să fie inspirați, să se apropie de artistul Daniel Zlota și de cei 12 fotografi prin compozițiile lor.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 27 februarie – 3 aprilie 2018, iar intrarea este liberă. Accesul în spațiul expoziției se poate face atât din str. Tudor Arghezi, cât și prin intrarea dinspre Intercontinental a foaierului Media.

Despre Daniel Zlota

expoziție

Născut în 1985 la Focșani, Daniel Zlota este absolventul facultății de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, București, secția Design Interior. Dragostea lui pentru artă este interdisciplinară, artistul fiind preocupat în permanență de a găsi loc picturii în lucrările sale de arhitectură.

Studenția a însemnat experimentarea unor tehnici mixte precum: vopsea acrilică, acuarelă, creion, cărbune, pastel și colaj, iar maturitatea i-a adus numeroase expoziții colective si personale atât în România, cât și internațional.

Lucrările sale umplu întreg globul de frumusețe, pentru că se regăsesc în colecții personale din S.U.A., Mexic, Anglia, Italia, Spania, Franța, Bulgaria, Cehia și România.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.