Fie că vrem să fotografiem detaliile unei bijuterii sau aripile unui fluture, fotografia macro ne poate ajuta să scoatem la iveală într-un mod artistic toate amănuntele care poate trec neobservate cu ochiul liber. Noi am pregătit câteva exemple în care fotografia macro este vedetă și sperăm că te vom inspira și pe tine să te apuci de acest gen foto, dacă nu ai făcut-o până acum. 
 

Fotografiile macro pot fi cu adevărat fascinante. Uneori, poți spune că fotografiind elemente minuscule deschizi un portal către un alt univers, plin de minuni. 

Fotografia macro nu este ușoară! Ai nevoie de aparatul de fotografiat potrivit, de iluminarea corespunzătoare, de obiective potrivite și de cunoștințe despre cum te poți folosi de toate aceste elemente.

Îți prezentăm în acest articol recomandările noastre de aparate de fotografiat pentru fotografia macro.

Detalii de flori, capul unei insecte sau marginile unei broboane de rouă, toate fac parte din această lume care ne înconjoară, dar pe care nu întotdeauna o sesizăm .

Frumusețea stă în detalii și adesea lucrurile mici pot avea un impact monumental. La fel este și fotografia macro, care aduce în centrul atenției lucrurile pe care de regulă le ignorăm, sau pur și simplu nu le observăm, întrucât subiectele pot fi chiar miscroscopice.

Află din acest articol cum să realizezi fotografii macro mai bune, dar trecem în rezistă și câteva echipamente necesare.

Ești fascinat de lumea insectelor, a obiectelor în miniatură sau îți place să fotografiezi mâncarea atunci când arată apetisant ori să surprinzi lucruri pe care cu greu le poți admira cu ochiul liber în general?

Fie că vorbim de bijuterii sau alte tipuri de produse, inclusiv animale micuțe, în acest articol vei găsi obiective dedicate fotografiei macro, close-up și de produs de la toate brandurile foto și atât pentru aparate foto DSLR, cât și mirrorless, așa că hai să le descoperim împreună în articolul de mai jos.

Una dintre cele mai mari recompense ale meseriei de fotograf este aceea că poți să-ți prezinți perspectiva asupra lumii în rândul unei audiențe largi. Ar putea fi o locație incredibilă, un apus de soare uimitor sau, cum este cazul lui Peter Sabol, o imagine ce dezvăluie detalii care pur și simplu nu pot fi percepute de ochiul uman.

Lumea macro este cu totul specială pentru că ne permite să ne apropiem de subiecte foarte mult. Obiectivele macro joacă un rol important, iar pentru o lumină difuză, poți aplica TRUCUL pe care ți-l arată Cristi, în acest clip.

Fotografia macro / micro reprezintă una din cele mai interesante ramuri ale lucrului cu imaginea. Odată pătruns în lumea altfel nevăzută de la nivelul ochiului uman, ți se descoperă noi perspective și mii de alte feluri de a percepe tot ce ne înconjoară.

Împerechează echipamentele potrivite pentru fiecare temă și vei primi o surpriză.

Ți-au plăcut cele 2 primele 2 jocuri? Mai multe vor apărea curând.

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.