Fotografia dentară: Ce echipament foto ar trebui să cumpăr?

Indiferent dacă doriți să utilizați un aparat foto pentru documentare, pentru educarea pacienților, comunicarea în laborator/cabinet, realizarea de prezentări la evenimente stomatologice, publicații stomatologice sau acreditare în cadrul anumitor evenimente sau organizații, aveți suficiente opțiuni demne de luat în considerare. Și bineînțeles, pentru toate bugetele sau intervale de preț.

Dentiștii pot cheltui un buget de aproximativ 1500-2000 euro și pot obține un sistem foarte bun pentru documentarea cazurilor, pentru educarea pacienților și comunicarea în laborator. Există și cazuri sau medici care îți doresc de la bun început maximul de calitate a imaginilor și rezultate superioare, în această situație putând cheltui cu ușurință până la 3500-5000 EUR (sau chiar mai mult pe o configurație completă, altfel spus un kit complet cu aparat, obiectiv, lumini, accesorii).

Aparate foto-video

Majoritatea stomatologilor fotografiaza cu un aparat digital, DSLR – daca au început acum mulți ani (pentru că DSLR urile erau la putere), sau mai noile și mai performantele mirrorless-uri, de la principalii producători: Canon, Sony sau Nikon. Poate și pentru ca sunt cele mai populare marci de aparate foto-video. au o vechime mai mare și pentru că oferă cele mai multe opțiuni în prezent.

Toate marcile au modele comparabile ca si performante, important e sa alegeți modelul potrivit, indiferent de brandul ales. Aici intevenim noi, cu experienta si cunostintele de specialitate, iar recomandarile consultantilor nostri sunt: 

Canon EOS R6 Mark II
Nikon Z6 Mark II
Sony A7 IV
 
Dacă nu te poți decide, poți apela oricand la consultanții F64 și, cu siguranță, vei primi cele mai relevante sfaturi și recomnadări, în funcție de nevoile tale foto sau video.

Obiective foto

Putem obține rezultate excelente atât cu obiective fixe, cât și cu zoom-uri. Atât cu cele de la Sigma sau Tamron, cât și cele ”originale”, adică de la același producător ca al aparatului, indiferent că sunt cele Canon, Sony, Nikon etc. Trebuie să mai menționăm, că la un obiectiv calitatea superioara vine cu un cost mai ridicat, dar când ne dorim maixmul de calitate, merită fără discuții investiția.

De principiu, un obiectiv mai scump este si mai calitativ, putând observa acest lucru în calitatea imaginilor captate. Rezoluție, claritate, detalii, culori samd, toate vin cu un preț. Important e sa experimentați, puteți începe cu un Sigma sau Tamron, iar dacă simțiți nevoia de un upgrade, aveti de unde alege, indiferent de brandul aparatului folosit.

Canon RF 100mm F2.8 L Macro IS USM
Nikon Z 105mm F2.8 VR
Sony FE 90mm F2.8 Macro OSS G
Sigma 105mm F2.8 Art DG DN Macro
Canon RF 85mm F2 Macro IS STM
Nikon Z 50mm F 2.8

Blițuri/Lumini


Blițul circular (sau de macro) reprezintă o opțiune excelentă, mai ales la inceput, insa necesita putina practica si acomodare cu sistemul, iar modele mai accesibile pot avea limitări la ceea ce puteți face pentru a controla lumina.


Majoritatea ortodonților utilizează un bliț cu două puncte iluminare (2 zone laterale) pentru ca se preteaza foarte bine pentru acest gen de fotografie tehnica. Avand 2 surse laterale de lumina (practic acelasi blit ca unitate) puteti obtine imagini foarte detaliate si fara umbre în zonele de interes. Mai mult, modele mai avansate, permit si modificarea unghiului sau poziției luminilor, astfel putând fotografia din mai multe unghiuri sau ipostaze.

Pentru imaginile și portretele sau cadrele de detaliu cele mai bune, recomandam utilizarea unei difuzii sau a unor softbox-uri. Acest tip de accesoriu oferă o lumină mai fină, mai difuză și un aspect plăcut.

Aceste echipamente si accesorii sunt necesare, poate chiar indispensabile, pentru stomatologi/ortodonti si fotografia dentara atat de necesara în cazurile de zi cu zi, si fac o diferență uriașă în prezentarea cazurilor estetice pentru pacienți și, mai ales, viitorii clienți.

Mai jos sunt recomandările specialiștilor în fotografie dentară, cât și ale consultanților noștri, acest modele fiidn disponibile pentru toți producătorii de aparate, deci indiferent că folosiți  un Canon, Sony sau un Nikon, veți găsi mereu modele compatibile cu brnadul folosit. Pentru detalii, prețuri sau comandă faceți CLICK pe imaginea produsului!

Godox MF12-DK3 Kit Blituri Macro Profesionale pentru Dentisti
Godox MF12 Kit 2 x Blit Macro pentru fotografie dentara
Canon Speedlite MR-14EX II - blit circular pentru fotografie macro sau dentara
Godox MF-R76S+ Blitz profesional pentru dentisti
Canon Speedlite MT-26EX-RT Blit Macro
Nikon R1 Wireless Close-Up Speedlight System

Investiția cea mai bună este cea făcută pe termen lung!

Atunci când dentiștii investesc în aparate și obiective sau într-un setup foto-video complet pentru cabinet, de obicei le vor folosi pentru o lungă perioadă de timp. Dacă nu sunteți siguri în ce echipament trebuie sa investiți, sau cu ce sumă, experiența noastră de peste 20 de ani ar putea fi de ajutor. inset si b2b si consultanta pt situatiile în care doriți sa va ghidam în achizitiile dvs. Iată câteva recomandări de kituri pentru dentisti, ortodonți sau fotografie de macro, în general, care vă vor oferi rezultate excelente. Faceți click pe imagini pentru detalii și preț sau a le adăuga în coș.

Kit fotografie dentară ENTRY: Sony Alpha ZV-E10 + Obiectiv Sony 90mm F2.8 + Blit Godox MF-R76S
Kit fotografie dentară MID: Sony Alpha A7 IV + Obiectiv Sony 90mm F2.8 + Blit Godox MF-R76S
Kit fotografie dentară PRO: Sony Alpha A7R V + Obiectiv Sony 90mm F2.8 + Blit Godox MF-R76S
Personal, mi-aș dori sincer să fi făcut upgrade mai devreme decât am făcut-o cu DSLR ul Canon din dotare (EOS 90D) și obiectivul Canon 100mm/2.8 de Macro. După ce am făcut fotografii mai bine de 10 ani, echipamentul modern, mai exact, aparatele mirrorless și obiectivele native pentru ele nu au făcut decât să-mi amplifice bucuria pe care o am pentru fotografie și m-au împins să fac mai multe poze! Și mai multe genuri. Știți cum se zice… pofta vine declanșând!
Tu ce mai aștepți?Nu lăsa să treacă o zi fără să fotografiezi cu cele mai potrivite echipamente. Dacă totuși nu știi ce să achiziționezi sau încă mia ai nevoie de sfaturi și recomandări, nu ezita să apelezi la specialiștii noștri, fie offline în Showroom-ul din București (Bd. Unirii 64) sau online la acest link.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.