Sigma lansează noul obiectiv mirrorless: 14mm F1.4 DG DN Art

Proiectat pentru camerele mirrorless cu senzor full-frame, noul obiectiv Sigma 14mm F1.4 DG DN ART
oferă o nouă perspectivă și noi posibilități pentru utilizatorii cu montura L-Mount și Sony E-Mount

Obiectivul este perfect pentru fotografia de peisaj prin unghiul ultra-larg de cuprinde de 14mm ce oferă noi perspective în modul de utilizare. De asemenea, deschiderea maximă a diafragmei de F1.4 permite obținerea unor imaginii excepționale în condiții de lumină scăzută, capturând detalii fine și culori vibrante.Calitatea liniei Sigma Art își face din nou simțită prezența și pentru acest obiectiv, care este proiectat să reziste în timp și să ofere o experiență fotografică de înaltă calitate.

Primul și singurul obiectiv din lume care combină un unghi de cuprindere ultra-larg de 14 mm cu o diafragmă F 1.4.

Stelele de pe cer sunt o sursă de inspirație pentru privitori. Pe de altă parte, cerul înstelat este un subiect foarte solicitant pentru un obiectiv cu unghi larg, cu numeroasele sale surse de lumină punctiforme, minuscule, răspândite în întreaga imagine. 

Sigma 14mm F1.4 DG DN | Art este cel mai larg obiectiv F1.4 cu focală fixă din lume,  născut din pasiunea inginerilor noştri de a surprinde cât mai mult, de a oferi cea mai mare luminozitatea, cea mai mare rezoluţie şi cel mai captivant cer înstelat posibil. Datorită celei mai recente tehnologii SIGMA, obiectivul combină un unghi ultra-larg de 14 mm cu o deschidere maximă a diafragme de F1.4. 

În plus, tehnologia obiectivelor SIGMA a atins performanțe optice ridicate, cu corectarea amănunțită a aberațiilor cromatice de tipul coma sagitală, cu funcții specializate pentru a susține fotografia de peisaj cu cerul înstelat și AF de mare viteză cu motor liniar HLA (High-response Linear Actuator).

Calea Lactee ce se întinde pe cerul nopții, stele sclipitoare ce ies la iveală peste linia orizontului— 14mm F1.4 DG DN | Arta poate face din acest lucru o realitate, o imagine picturală care depășește experiența fotografică reală. Abilitatea sa dovedită de a capta peisaje nocturne stelare va oferi noi posibilități de exprimare vizuală și de distracție pt toate momentele, inclusiv peisajele din timpul zilei, arhitectura și fotografia de interior în spații întunecate și restrânse.

Fotografii realizate cu noul obiectiv Sigma 14mm F1.8 DG DN Art

Unghi ultra-larg de cuprindere de 14 mm, cu o diafragmă de F1.4 și performanță optică remarcabilă

Această performanță de primă clasă a fost obținută prin utilizarea celor mai bune tehnologii optice SIGMA, de la proiectare până la procesul de fabricare a lentilelor. 19 elemente în 15 grupuri, inclusiv 1 element de sticlă SLD, 3 elemente de sticlă FLD și 4 elemente de lentile asferice, alcătuiesc o configurație conform unui obiectiv premium de lux.

Tehnologia de ultimă generație permite corectarea avansată a aberațiilor, un grad ridicat de precizie în construcția obiectivului, cât și luminozitatea extraordinară F1.4. În special, aberația de tipul coma sagitală, care distorsionează forma stelelor, a fost corectată cu atenție și chiar și la cea mai mare diafragmă obiectivul oferă o reproducere  fidelă a imaginii inclusiv la periferia imaginii. 

Efectele de “ghosting” și flare sunt, de asemenea, abordate temeinic atât prin designul optic, cât și prin straturile protectoare aplicate lentilelor. Îmbunătățirile aduse permit fotografierea clară și cu contrast a cerului înstelat și a scenelor de noapte. Optimizat pentru astrofotografie, ce necesită performanțe extrem de ridicate, acest obiectiv oferă imagini care depășesc așteptările în orice situație, inclusiv peisaje, instantanee de arhitectură, portrete și fotografie de interior.

Fotografii realizate cu noul obiectiv Sigma 14mm F1.8 DG DN Art

Funcții și accesorii multiple pentru a susține fotografierea cerului înstelat.

Include un inel pentru trepied detașabil compatibil Arca-Swiss. 14mm F1.4 DG DN | Art este mai greu pe partea din față, iar atasarea inelului permite o utilizare mai ușoară împreuna cu un trepied . Forma este concepută pentru a preveni obstrucționarea operării obiectivului chiar și atunci când utilizați încălzitorul.

Dispune de un comutator MFT pentru a bloca focalizarea manuală într-o poziție dorită. Previne deplasarea focalizării cauzată de operarea neintenționată a inelului de focalizare. Acest lucru este util pentru fotografii cu expunere de lungă durată etc., unde focalizarea ar trebui să fie blocată.

Adâncitura din jurul obiectivului împiedică încălzitorul obiectivului să iasă în afară și să provoace vignetare. Încălzitorul în formă circulară este înfășurat în jurul obiectivului pentru a preveni formarea condensului în interior atunci când temperatura scade. 

Un suport pentru filtru este prevăzut în partea din spate a obiectivului, pentru atașarea filtrelor de tip foaie. De asemenea, este prevăzut cu un mecanism de blocare pentru a preveni căderea filtrului. De asemenea, este inclus un capac frontal cu mecanism de blocare.

Caracteristici ale liniei Art: Calitate excepțională a construcției

Pe lângă funcțiile concepute special pentru astrofotografie, obiectivul este echipat cu diverse funcții pentru a ajuta la fotografiere, inclusiv un buton AFL căruia i se poate atribui orice funcție, precum și un inel de diafragmă. Corpul este rezistent la praf și stropire, iar suprafața frontală a obiectivului este acoperită cu un strat rezistent la apă și ulei, astfel încât să puteți fotografia în aer liber, în medii dure, fără griji. Motorul HLA (High-response Linear Actuator) permite focalizare automată de mare viteză, silențioasă și foarte precisă. 

Pentru a menține performanța, cu toate că dispune de o diafragmă extrem de luminoasă, obiectivul are o structură internă robustă și utilizează materiale ușoare, cum ar fi policarbonatul TSC (Thermally Stable Composite), care are o rată de contracție termică echivalentă cu cea a aluminiului, precum și magneziu în structurile importante  pentru a reduce greutatea, asigurând în același timp robustețea. 

Corpul obiectivului este realizat cu o  calitatea ridicată a construcție conform specificațiilor liniei Art, permițând utilizatorului să se bucure pe deplin de performanța unică a obiectivului în orice mediu, inclusiv fotografierea peisajelor stelare.

Citește articolul ”Noaptea perseidelor cu Sony A7IV și Sigma 14mm F1.4” pentru a observa mai multe poze surprinse de Dragoș Asaftei utilizând obiectivul de la Sigma.

Precomandă acum noul obiectiv foto mirrorless Sigma 14mm F1.4

Sigma 14mm F1.4 DG DN Art Obiectiv Foto Mirrorless Montura Sony E

Sigma 14mm F1.4 DG DN Art Obiectiv Foto Mirrorless Montura Panasonic L

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.