Sony lansează modelul compact FE 50mm F1.4 G Master

Cea mai recentă adiție la gama de obiective G Master™ de la Sony oferă rezoluție extraordinară, efect Bokeh frumos și autofocalizare rapidă, totul într-un design remarcabil de ușor.

Sony lansează obiectivul FE 50mm F.14 G Master (model SEL50F14GM), cea mai recentă adiție la renumita gamă de obiective full-frame G Master. Acest obiectiv cu montură E extinde portofoliul Sony, completându-l cu un obiectiv fix premium de 50mm, într-un design incredibil de compact și ușor. Chiar și la o deschidere a diafragmei F1.4, obiectivul FE 50mm F.14 G Master oferă o calitate de top a imaginii, inclusiv o rezoluție înaltă și un efect bokeh redat în mod natural, caracteristic gamei recunoscute G Master™ de la Sony. Atunci când este utilizat împreună cu cele mai noi camere de la Sony, obiectivul reprezintă o opțiune ideală pentru o mare varietate de utilizări, atât pentru fotografiere, cât și pentru filmare, inclusiv pentru portrete, peisaje, călătorii și nunți.

„La Sony, suntem atenți în permanență la nevoile creatorilor de conținut din ziua de astăzi și suntem mândri să anunțăm cea mai nouă opțiune inovatoare pe care o oferim, prin obiectivul FE 50mm F.14 G Master, cea mai recentă adiție la gama de obiective cu montură E”, a spus Yann Salmon Legagneur, Product Marketing Director, Digital Imaging, Sony Europe. „Acest obiectiv fix este o opțiune excelentă atât pentru utilizarea în fotografie, cât și pentru videografie și oferă o calitate excelentă a imaginii la 50mm, una dintre cele mai populare distanțe focale. Faptul că am reușit să încorporăm cea mai recentă tehnologie G Master într-o formă atât de compactă aduce o versatilitate și mai mare pentru un obiectiv de 50mm de la Sony.”

Imagini clare și efect bokeh frumos

Designul optic avansat și elementele optice unice ale seriei de top G Master™ de la Sony oferă o calitate excepțională imaginilor obținute cu obiectivul FE 50mm F.14 G Master. Controlul aberației sferice atât în faza de proiectare, cât și în cea de fabricație contribuie la crearea unui efect bokeh frumos. Obiectivul oferă un efect bokeh redat în mod natural datorită unei diafragme circulare cu 11 lamele, iar realismul clar este oferit până la deschiderea maximă a diafragmei. Efectul de bokeh profund și fluid la o deschidere a diafragmei F1.4 este ideal pentru o varietate de scenarii de fotografiere, inclusiv pentru evidențierea subiecților într-un peisaj.  

Obiectivul FE 50mm F.14 G Master este dotat cu două elemente XA (cu asfericitate extremă), care corectează în mod eficient curbura câmpului și majoritatea tipurilor de aberații. Acest obiectiv integrează, de asemenea, un element ED din sticlă (cu dispersie foarte scăzută), care surprimă aberația cromatică pentru a menține calitatea imaginilor, fără efectul de colour bleeding. Combinația de elemente XA (cu asfericitate extremă) și ED (cu dispersie foarte redusă) ajută la obținerea unei rezoluții ridicate pe întreaga suprafață a imaginii. Mai mult, acoperirea unică Sony Nano AR Coating II, suprimă reflexiile chiar și în cazul unei scene iluminate din spate.

În plus, distanța minimă de focalizare a obiectivului FE 50mm F.14 G Master este de doar 0,41 metri, iar raportul maxim de mărire este de 0,16x atunci când se utilizeazăi autofocalizarea. Acest nivel de performanță la prim-plan oferă un plus de flexibilitate atât în timpul captării de imagini statice, cât și la înregistrarea de clipuri video.

Design remarcabil de compact pentru versatilitate maximă

Obiectivul FE 50mm F.14 G Master™ dispune de cea mai avansată tehnologie de design optic de la Sony, și integrează inclusiv elemente XA poziționate cu precizie, motoare liniare XD (cu dinamică extremă) de mare putere și cea mai diafragmă compactă circulară. Aceste elemente sunt esențiale pentru obținerea unui obiectiv cu deschidere mare a diafragmei, de înaltă rezoluție, care are un diametru de doar 80,6 mm, o lungime de 96,0 mm și o greutate de 516 grame. Aceste caracteristici permit obținerea unui obiectiv cu 33% mai ușor și cu un volum cu 15% mai redus, în comparație cu modelele convenționale cu același tip de specificații.

Dimensiunea compactă a obiectivului FE 50mm F.14 G Master, alături de o cameră Sony face ca acest obiectiv să fie extrem de versatil atât în ceea ce privește captarea de imagini statice, cât și pentru înregistrarea clipurilor video. Cu acest nivel de mobilitate și performanță în condiții de iluminare redusă, acest obiectiv este o alegere excelentă pentru orice tip de conținut: portrete, peisaje, imortalizarea de nunți și călătorii. Dimensiunea compactă îl face să fie, de asemenea, o alegere ideală de obiectiv pentru utilizarea împreună cu un gimbal sau cu drone.

Autofocalizare rapidă, precisă și tenace

Autofocalizarea oferită de obiectivul FE 50mm F.14 G Master este extrem de rapidă și precisă, ceea ce îl face să fie o alegere ideală pentru crearea serioasă de conținut. Autofocalizarea este cu până la 1,9x mai rapidăiii decât cea a modelelor modelelor convenționale cu aceleași specificațiiii. Sistemul de focalizare al obiectivului este acționat de motoarele liniare XD de mare putere de la Sony și încorporează un algoritm de control avansat pentru focalizare fluidă și rapidă. Atunci când este folosit împreună cu cele mai noi camere Alpha de la Sony, acest obiectiv poate realiza rapid focalizarea și urmări subiecții, chiar și la adâncimea mică de câmp disponibilă la o deschidere a diafragmei F1.4.

Motoarele liniare XD și algoritmul de control optimizează răspunsul la semnalele de control, astfel încât focalizarea devine precisă, iar vibrațiile sunt reduse la minimum pentru o funcționare rafinată și silențioasă în procesul de autofocalizare. Această caracteristică este foarte utilă pentru înregistrarea video, deoarece permite filmarea și urmărirea fluidă a subiecților, chiar și atunci când se înregistrează la 120 fps (cadre pe secundă) sau la alte rate de cadre ridicate. Posibilitatea de a lăsa focalizarea în seama camerei la înregistrarea video pe cont propriu sau alături de o echipă mică poate spori eficiența și flexibilitatea creativă ale utilizatorilor. FE 50mm F.14 G Master integrează cea mai recentă tehnologie în materie de obiective dedicată reducerii efectului de focus breathing, ceea ce asigură o calitate ridicată a imaginilor captate. În plus, FE 50mm F.14 G Master suportă funcția de breathing compensationiv oferită de camerele Alpha de la Sony compatibile.

Operabilitate intuitivă și fiabilitate remarcabilă

Obiectivul a fost proiectat intuitiv pentru a le oferi creatorilor de conținut eficiență maximă a fluxului de lucru în timpul utilizării. Linear Response MF se asigură că inelul de focalizare răspunde precis și liniar la controlul subtil atunci când focalizarea se realizează manual. Ca o evoluție interesantă a gamei premium G Master, modelul FE 50mm F.14 G Master dispune, de asemenea, de un comutator pentru blocarea irisului, o premieră în gama obiectivelor fixe Sony. În plus, acest obiectiv are o montură cu filet de 67mm, ceea ce permite ca un filtru să fie interschimbabil cu obiectivele FE 24mm F1.4 G Master și FE 35mm F1.4 G Master.

Butoanele de focus hold și un comutator pentru schimbarea modului de focalizare oferă o versatilitate suplimentară pentru creatorii de conținut. Butoanele personalizabile focus hold sunt prezente în două zone, care pot fi alocate mai departe altor funcții din meniul camerei. Comutatorul pentru schimbarea modului de focalizare face posibilă glisarea rapidă, pe loc, între autofocalizare și focalizarea manuală, pentru a se adapta rapid la schimbarea condițiilor de fotografiere sau înregistrare.

Elementul frontal al obiectivului FE 50mm F.14 G Master este acoperit cu un strat de fluorină ce respinge și permite îndepărtarea ușoară a amprentelor, a prafului, a apei, uleiului și altor contaminanți. Un designv rezistent la praf și umiditate oferă un plus de fiabilitate pentru utilizarea în exterior în condiții dificile. Aceste adăugiri le permit creatorilor de conținut folosirea cu încredere a obiectivului în aproape orice mediu.

Tu deții un obiectiv de la Sony? Lasă-ne în comentarii câteva impresii despre experiența ta cu aparatele sau obiectivele Sony. Suntem curioși ce folosești și ce îți place la echipamentele Sony.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.