Sony lansează noua cameră ZV-1F

Sony anunță astăzi noua cameră de vlogging ZV-1F. Oferind putere creativă, funcții de vlogging ușor de utilizat, conectivitate avansată și caracteristici prietenoase cu
mediul, aceasta este noua cameră dedicată vloggerilor și creatorilor de conținut care doresc să capteze fotografii și clipuri video uimitoare. Camera „de buzunar” a
fost optimizată pentru vlogging cu cele mai noi tehnologii Sony menite să evidențieze conținutul realizat de utilizatori.

Caracteristici cheie ale camerei ZV-1F:

 • Obiectiv fix superangular 20 mm 1 cu o deschidere a diafragmei F2.0 pentru înregistrare de tip selfie
 • Efect bokeh în fundal și funcția Face priority AE pentru a se asigura că
  subiecții ies în evidență
 • Optimizarea tonurilor pielii, inclusiv opțiunea Soft Skin Effect
 • Focalizare de înaltă precizie și Eye AF atât pentru oameni, cât și pentru
  animale 
 • Stabilizarea imaginii în Active Mode (electronic) la înregistrarea video 3
 • Presetări Creative
 • Look pentru exprimare vizuală supremă

„Am proiectat camera de vlogging ZV-1F de dimensiuni reduse gândindu-ne în primul rând la creatorii de conținut”, a declarat Yann Salmon Legagneur, Director Product Marketing, Digital Imaging, Sony Europe. „Pe măsură ce audiențele solicită din ce în ce mai des și mai mult conținut de înaltă calitate, creatorii au nevoie de o soluție de cameră all-in-one, care să ofere calitate superioară cu multe opțiuni creative, fiind în același timp ușor de utilizat și concepută pentru partajarea conținutului fără fir. De asemenea, suntem mândri că am încorporat caracteristici prietenoase cu mediul în realizarea ZV-1F, deoarece sustenabilitatea rămâne un obiectiv cheie pentru Sony.”

Exprimare creativă dusă la următorul nivel

Camera ZV-1F a fost proiectată pentru a-i permite subiectului să strălucească din orice unghi, cu un obiectiv fix superangular de 20 mm pentru o înregistrare optimă în mod selfie și un unghi de vizualizare larg, pentru a surprinde mai mult fundal. Camera de vlogging oferă, de asemenea, un efect bokeh frumos în fundal atât pentru fotografii, cât și pentru video, pentru a evidenția și mai mult subiectul sau pentru a crea un aspect mai fluid.

Tonurile pielii sunt optimizate atât pentru înregistrări video, cât și pentru fotografii, cu opțiunea „Soft Skin Effect”, care netezește și reduce ridurile la înregistrarea video și creează un efect natural al tonului pielii pentru fotografii. Face Priority AE ajustează automat luminozitatea în timpul înregistrării, astfel încât chipurile subiecților să poată fi captate cu luminozitate optimă, chiar și în situații în care condițiile de iluminare variază. ZV-1F oferă, de asemenea, focalizare de mare precizie și Eye AF atât pentru oameni, cât și pentru animale, ceea ce permite autofocalizării să se concentreze specific pe față și pe ochi, fără a fi deturnată de alți subiecți. Utilizatorii pot schimba cu ușurință protagoniștii folosind ecranul tactil al camerei.

O cameră pentru vlogging simplă și compactă

Camera ZV-1F a fost proiectată pentru o ușurință totală în utilizare, astfel încât vloggerii să se poată concentra pe captarea conținutului și să poată folosi intuitiv camera, fără dificultate. Cântărind aproximativ 229 de grame, aceasta este suficient de compactă și ușoară pentru utilizarea zilnică și poate fi transportată peste tot. De asemenea, dispune de un ecran tactil LCD rabatabil în unghiuri variabile, ce oferă caracteristici și setări care pot fi modificate printr-o simplă atingere, inclusiv posibilitatea de a face zoom, astfel încât operarea să fie instinctivă.

Noua cameră de vlogging include un buton Bokeh Switch pentru a le permite utilizatorilor să comute rapid între efectul bokeh de fundal – atunci când doresc să evidențieze chipul subiectului –  și o imagine clară pe toată suprafața cadrului, chiar și în timpul înregistrării video. De asemenea, camera dispune de o setare Product Showcase pentru a le permite utilizatorilor să schimbe fără probleme focalizarea între față și produsele prezentate – o funcție perfectă pentru recenzii.

Conectivitate și accesorii

Camera de vlogging ZV-1F a fost optimizată pentru utilizarea cu un smartphone. Noua aplicație pentru smartphone de la Sony Imaging Edge Mobile Plus™ le permite utilizatorilor să se conecteze la cameră prin Bluetooth sau Wi-Fi și să transfere imagini și clipuri video. Conținutul captat poate fi transferat cu ușurință pe un smartphone și apoi încărcat pe platformele de socializare. Utilizatorii pot chiar să marcheze fotografiile pentru a le posta pe rețelele de socializare, folosind marcajele de fotografiere în timpul procesului de captare a imaginilor sau direct pe cameră. În plus, utilizatorii pot să editeze și să transfere pe smartphone-ul lor anumite clipuri marcate cu o durată de 15, 30 sau 60 de secunde și pot să le publice direct în social media, fără a fi nevoie să editeze lungimea acestora pentru a se potrivi platformei.

Camera ZV-1F este compatibilă cu grip-ul fără fir GP-VPT2BT care oferă control fără cablu pentru zoom, înregistrare și pentru multe alte acțiuni, și care se poate extinde luând forma unui mini-trepied pentru fotografii stabile, fără a avea tot timpul mâinile pe cameră. De asemenea, un microfon extern poate fi atașat cu ușurință la patină, asigurând înregistrarea clară a sunetului.

Contribuția la un viitor sustenabil

Camera ZV-1F a fost proiectată cu specificații și tehnologii prietenoase cu mediul înconjurător pentru a asigura un viitor durabil. Materialele reciclate, inclusiv SORPLAS TM, sunt utilizate atât în corpul camerei, cât și în realizarea accesoriilor incluse în pachet, cum ar fi noul paravânt, care au fost adaptate pentru a menține performanța. Materialele pe bază de plante folosite pentru ambalarea produselor sunt utilizate pentru pungile acestora, pentru a reduce utilizarea plasticului.

Tu deții o cameră de la Sony și dacă da, care este experiența ta cu aceasta? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.