F64, partener la Turneul Internațional Stradivarius 2022

F64 este încântat să anunțe parteneriatul la ediția a XV-a a Turneului Internațional Stradivarius 2022. Turneul Internațional Stradivarius din acest an este „PAGANINI MAGIC” și se desfășoară în perioada 26 iunie-16 iulie 2022. Este un turneu dedicat marelui muzician Niccolo Paganini, considerat, pe lângă „cel mai virtuos violonist” și un virtuos la chitară, care a scris multe sonate și concerte inedite. Nemulțumit, a început să scrie sonate pentru vioară și chitară, triouri și cvartete împreună cu instrumente cu coarde, a scris pentru chitara cu șase coarde, care la acel moment o înlocuia pe cea „spaniolă” cu cinci coruri (patru corzi duble și una singură în partea superioară numită cantino), iar acest lucru explică flerul său în pizzicato-ul crepitant de la vioară.

Am fost întrebat de multe ori care este gradul de libertate de care mă bucur ca artist. Dacă pentru majoritatea concertelor trebuie luate în calcul o mulțime de variabile, pentru mine, excepția notabilă este Turneul Stradivarius. Îl consider laboratorul meu de experimente muzicale, locul în care pot traduce în realitate ideile mele cele mai îndrăznețe. Fiecare ediție este o nouă provocare și parcă un pariu pe care îl pun cu mine însumi, în primul rând, cât de departe pot să merg de data asta? Și propunerea din acest an, la aXVa ediție a Turneului Stradivarius, nu va face excepție! În anul 2022 vreau să cant în multe locuri, în primă audiție, o serie de sonate pentru vioară și chitară clasică, semnate de Niccolo Paganini, un concert în care sunetul muzicii va întâlni spectacolul luminii, printr-un concept de light design de excepție. Numele lui Niccolo Paganini aproape că nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este considerat magicianul viorii, cel care a produs o adevărată revoluție în muzică și cel a cărui virtuozitate nu a fost niciodată egalată. Puțină lume știe, însă, despre pasiunea sa pentru chitară, instrument care în secolul XIX cunoștea o popularitate greu de imaginat în ziua de azi. Paganini, însuși, consideră chitara ca fiind Regina sa - și nu vioara!

Violonistul Alexandru Tomescu

Program Turneu Stradivarius 2022

  • 26 iunie, ora 19:00, la Oradea/Catedrala Greco-Catolică “Sfântul Nicolae
  • 27 iunie, ora 18:30, la Bădăcin/Sălaj- Casa Memorială “IULIU MANIU”
  • 28 iunie, ora 18:30, Satu-Mare/Filarmonica “Dinu Lipatti
  • 30 iunie, ora 20:00 – Bistrița/Cramele Jelna
  • 1 iulie, ora 19:30, Siret/Suceava – Biserica Romano-Catolică
  • 2 iulie, ora 12:30, Mihăileni/Botoșani  Căminul Cultural
  • 3 iulie, ora 19:00, Iași/Palatul Culturii Sala Voievozilor
  • 5 iulie, ora 19:30, Ghimeș-Făget/Bacău – Biserica Romano Catolică
  • 6 iulie, ora 19:00, Brașov/Biserica Neagră
  • 7 iulie, ora 19:30, Sibiu/Muzeul Brukenthal
  • 8 iulie, ora 19:30, Sebeș/Catedrala Reformată-Lutherană
  • 10 iulie, ora 20:00/Târgu-Jiu -Parcul Coloana fără sfârșit a lui Brâncuși
  • 12 iulie, ora 20:00, București-Catedrala “Sfântul Iosif”
  • 13 iulie, ora 19:00, București, Sala Radio
  • 14 iulie, ora 18:30, București/Cărturești Carousel
  • 16 iulie, ora 11:00, Cabana CARAIMAN/Munții Bucegi

Și în acest an, Turneul Internațional Stradivarius este dedicat unei cauze de interes public – #Conectați la Muzică#Conectați la FapteBune. Propunem publicului să se implice și să acționeze în sprijinul tinerilor artiști ucrainieni afectați de război. Pacea și Libertatea nu sunt gratis în Ucraina. Imaginea războiului înfăţişând femei şi copii plângând în staţiile de metrou din Kiev, care s-au adăpostit acolo pentru a se feri de bombele ruseşti sau mame și copii refugiați în lumea largă, înseamnă sacrificiul suprem pentru valorile democrației și libertății. Fondurile colectate vor merge către tinerii artiști refugiați din Ucraina.

Echipamentele care vor însoți fotograful oficial pe tot parcursul Turneului Stradivarius 2022

Tu ce evenimente aștepți cu nerăbdare în această vară? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.