Sony anunță trei obiective APS-C superangulare cu montură E

Noile obiective superangulare le oferă creatorilor rezoluție extraordinară a imaginii într-un design compact și completează gama de obiective Sony cu montură E, care ajunge astfel la un număr de 70.

Sony extinde gama sa de obiective, ajungând la un număr total de 70 de obiective cu montură E, și lansează modelul cu Power Zoom din seria G – SELP1020G (model SELP1020G), obiectivul versatil din seria G SEL15F14G (model SEL15F14G), dar și obiectivul fix superangular SEL11F18G (model SEL11F18G). 

SELP1020G - Cel mai mic și mai ușor din lumei pentru mobilitate și manevrabilitate de neegalat

Primul obiectiv dintre cele lansate, SELP1020G, are o distanță focală de 10-20mm APS-C sau 15-30mm, echivalent 35mm, și este cel mai mic și mai ușor obiectiv zoom superangular APS-C din lume cu Power Zoom (zoom motorizat) și deschidere constantă a diafragmei F4. Imaginile remarcabile caracteristice obiectivelor din seria G, performanța impecabilă de autofocalizare (AF) și Power Zoom-ul versatil și puternic sunt îmbinate într-un obiectiv compact cu zoom, cu o deschidere constantă a diafragmei pe întregul interval de zoom, care oferă posibilități rafinate de exprimare vizuală și operabilitate sporită, atât pentru înregistrări video, cât și pentru captarea de imagini statice.

SELP1020G oferă un unghi de vizualizare extrem de larg, cu un interval de zoom de 10-20mm și este conceput pentru a oferi performanță optică excepțională în mod consecvent, din centrul până în marginile imaginii, la toate setările de zoom. Trei elemente asferice sunt poziționate ideal pentru a suprima curbura câmpului de imagine și astigmatismul, ambele fiind probleme comune atunci când vine vorba despre obiectivele superangulare. Mecanismul optic include și două elemente din sticlă ED (dispersie ultra scăzută) care suprimă eficient aberațiile cromatice. Un element asferic ED contribuie și el la o rezoluție mai mare chiar până în marginile cadrului. De asemenea, pentru că deschiderea maximă a diafragmei este una constantă F4 la toate distanțele focale, este posibilă menținerea unei calități stabile a imaginii pentru înregistrări video și oferă viteze de declanșare ușor de gestionat la apus sau în spații interioare unde lumina este limitată.

 

SEL15F14G - Rezoluția caracteristică seriei G și efect bokeh superb

Modelul SEL15F14G, echivalent 35mm full-frame: 22.5 mm, oferă un efect bokeh frumos la o deschidere a diafragmei F1.4 și rezoluția caracteristică obiectivelor din seria G, într-un obiectiv APS-C versatil, cu un potențial creativ vast. Acest obiectiv fix ușor și compact oferă dinamism, autofocalizare și control excelente, și este potrivit atât pentru imagini statice, cât și pentru înregistrări video, datorită operabilității sporite.

Obiectivul SEL15F14G are un unghi de vizualizare larg de 15mm, 22.5 mm în echivalent 35 mm full-frame, cu rezoluție impresionantă caracteristică gamei G. Trei elemente asferice integrate într-un design optic avansat compensează distorsiunile și oferă rezoluție excelentă pe întreaga suprafață a imaginii, chiar dacă obiectivul are un unghi larg de vizualizare de 15 mm. Apoi, adiția unui element de sticlă ED (dispersie ultra scăzută) și a unui element de sticlă Super ED suprimă aberațiile cromatice.

O deschidere generoasă a diafragmei de maximum F1.4, aberațiile sferice controlate precis și mecanismul circular de deschidere a diafragmei fac ușoară obținerea unui efect bokeh în fundal pentru efecte artistice. Fundalul poate fi încețoșat, astfel încât subiectul imaginii să iasă în evidență clar sau să creeze sfere bokeh superbe în condiții de luminozitate scăzută.

SEL11F18G - Rezoluție superbă și efect bokeh excelent

Fiind un obiectiv APS-C fix superangular cu deschidere mare a diafragmei, modelul SEL11F18G de 16.5 mm, în echivalent 35mm full-frame, oferă o rezoluție incredibilă pe întreaga suprafață a imaginii, efect bokeh excelent și rapid, autofocalizare fiabilă pentru exprimare creativă variată și selfie-uri uimitoare. Este compact și ușor, deci este perfect pentru vlogging și pentru înregistrare video în mișcare. 

Unghiul de vizualizare superangular al obiectivului SEL11F18G este ideal pentru imagini de interior și imagini care utilizează în mod artistic potențialul adâncimii de câmp. Trei elemente asferice și trei elemente din sticlă ED (dispersie ultra scăzută) ajută la atingerea unei rezoluții înalte în mod consecvent pe întreaga suprafață a imaginii în ciuda unghiului de vizualizare superangular de 11mm, echivalent cu 35mm full-frame: 16.5mm. Lentilele asferice sunt poziționate cu grijă pentru a compensa distorsiunile și pentru a oferi rezoluție excelentă de la un colț al imaginii la celălalt, chiar și la o deschidere mare a diafragmei. Adăugarea sticlei ED suprimă și mai mult aberațiile cromatice și reduce eficient efectele de colour fringing care pot apărea în zonele periferice ale imaginii.

Toate cele trei noi obiective sunt fantastice, privite individual. Anii de experiență și cunoștințele temeinice în materie de design al obiectivelor au fost îmbinate prin realizarea lui SELP1020G, pentru a produce un obiectiv remarcabil Power Zoom, care oferă performanță și operabilitate excelente. Cu un efect bokeh superb și capabilități excelente de autofocalizare, SEL15F14G oferă cu adevărat rezultate pentru creatorii de conținut, fiind în același timp compact și ușor, pentru a fi cât mai ușor de manevrat; iar SEL11F18G oferă o rezoluție mare a imaginii și este atât de ușor încât poate fi luat oriunde – perfect pentru vlogging.

Yann Salmon Legagneur, Director of Product Marketing, Digital Imaging, Sony Europe

produse recomandate

Tu deții un obiectiv de la Sony și dacă da, care este experiența ta cu acesta? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.