Top 10 gadgeturi și accesorii sub 500 de lei în 2022

Ai deja un aparat foto sau plănuiești să îți cumperi unul? Nu uita să ai în vedere și accesoriile și gadgeturile pentru o trusă de fotograf completă. De ce? Ei bine, motivele sunt diverse, te ajută la transport,  ușurință în utilizare, îți protejează echipamentele și poți obține rezultate mai bune în fotografie. În lumea fotografilor accesoriile și gadgeturile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia.

Există o mulțime de gadgeturi și accesorii pe care le poți folosi pentru a te bucura de o experiență completă, însă cu atâtea variante și modele de produse disponibile pe piață, poate fi destul de complicat să iei o decizie și să te încadrezi și în buget. Am selectat atent pentru tine 10 dintre cele mai apreciate și căutate gadgeturi și accesorii sub 500 de lei în 2022!

Testate

 Plăcute

 Apreciate

Recomandate

Godox CL10 LED Webcasting Ambient Light Lampa LED RGB

 

 

 

Specificații cheie:

 

  RGB: nuanța, saturație, control al intensității

  Telecomandă IR, aplicație pentru smartphone

  Baterie încorporată, 39 de efecte speciale

  36.000 de culori selectabile, diametru de 7,6 “

 

 

 

Pachetul conține:

 

  CL10 LED Webcasting Ambient Light

  Bază detașabilă

  Cablu USB

  Încărcător

  Telecomandă

Godox CL10 este o lampă LED RGB full-tuning portabilă, care se alimentează de la o sursă USB, cu diametrul de 19.3 cm. Îți permite să alegi dintre 36.000 de culori și să ajustezi nuanță (hue), saturația sau intensitatea culorilor. Are integrate 39 de efecte speciale: RGB Cycle, Flash, Laser, Broken Bulb, TV, Candle, Fire, Fireworks, Police Car, Fire Truck, Ambulance, Music, SOS. Lampa poate fi controlată cu ajutorul telecomenzii cu infraroșu inclusă în pachet sau prin aplicația pentru smartphone pe care o puteți descarcă. Sistemul de răcire silențios este util atunci când vrei să filmezi. Poate fi încărcată de la o sursă USB sau de la priză cu adaptorul USB inclus.

Fancier Vlogging Studio Kit 6 in 1

 

 

Specificații cheie:

 

  Ideal pentru vlogging, streaming și crearea de conținut pentru platformele de social media (YouTube, Facebook, Instagram, TikTok)

  Permite ajustarea înălțimii și a unghiurilor

  Îmbunătățește calitatea sunetului și a luminii

  Tip cap bilă

 

 

Pachetul conține:

 

  Minitrepied

  Suport prindere telefon

  Braț pentru fixare accesorii

  Microfon + protecție antivânt (tip deadcat)

  Telecomandă

  Lampa video 2 x Cablu conector jack 3.5mm

Pachetul este complet pentru realizarea de vlog-uri și streaming-uri la calitate profesională, direct de pe telefonul mobil, fiind alcătuit din următoarele elemente esențiale: minitrepied, lampa video, microfon + protecție antivânt (tip deadcat), suport telefon, patina pentru fixarea lămpii, a microfonului și a suportului pentru telefon și telecomanda. Acest kit îți permite să imbunătățești calitatea materialelor pe care le înregistrati pentru platformele online (YouTube, Facebook, Instagram, TikTok), asigurând o calitate ridicată a sunetului și a imaginii, precum și numeroase posibilități de ajustare a unghiurilor de fotografiere și filmare.

Godox LR 180B Lampă circulară

 

 

 

Specificații cheie:

  Temperatura culorii: 5600K

  Număr LED-uri:180

  Putere: 27 W

 

 

 

Pachetul conține:

 

  Lampă LED

  Suport prindere telefon

  Cablu alimentare

Lampa circulara LR180 de la Godox este un accesoriu ideal pentru fotografia de tip fashion, de studio, macro sau produs. Utilizata impreuna cu telefonul mobil, devine un accesoriu ideal pentru selfie-uri. Are 180 de LED-uri si dispune de buton pentru reglarea intensitatii. Temperatura de culoare este 5600K (daylight). Lampa LR180 functioneaza cu alimentare prin adaptorul inclus.

Fancier FL-18P Lampa LED 18" Circulară Bicoloră

 

 

 

Specificații cheie:

 

  Putere: 55W

  Număr de LED-uri: 400

  Control reglare a luminozității

  Temperatură de culoare: 3200-5600 K

 

 

 

Pachetul conține:

 

  Lampă LED circulara

  Stativ

  3 suporturi de telefon flexibile

  Alimentator

  Telecomandă

Fancier FL – 18P  este un accesoriu ideal pentru fotografia de tip fashion, de studio, macro sau produs, cât și pentru tutoriale de make-up. Este ușoară, portabilă și este rabatabilă la 180 grade. Deține 3 suporturi de telefon flexibile ce ajuta la reglarea ideala a cadrului pentru o poziție optimă.

SmallRig L10 Lampă LED 8W Portabilă și Pliabilăh Bi-Color

 

 

 

Specificații cheie:

 

  Capacitatea bateriei 3600 mAh

  Timp de încărcare a bateriei 4 ore

  Iluminare centrală ≥ 800 Lux

  Temperatură de culoare 3000K /4000K /5500K

 

 

 

Pachetul conține:

 

  Lampă LED SmallRig L10

  1 x Clemă

  1 x Cablu (1.2 m)

 

SmallRig Selection L10 este o lampa compactă și elegantă, structura adopta un design integrat. Există 5 niveluri de luminozitate potrivite pentru diferite scenarii. Lampa are un pachet de baterii cu litiu încorporat, cu funcție de încărcare rapidă și economisire a punctelor și durata lungă. Timpul maxim de utilizare după încărcarea completă nu este mai mic de 3 ore, astfel fiind convenabil pentru a fi utilizat oriunde. Este foarte utilă în principal pentru înfrumusețarea feței în vlog-uri. Are 6 tuburi telescopice din aluminiu, iar înălțimea și luminozitatea pot fi reglate după bunul plac. Suprafață lămpii poate fi răsturnată în sus și în jos, axa poate fi rotiță la 360°.Poate fi folosită pentru o varietate de situații de iluminat ambiental sau ca lumina suplimentară.

Fancier GS-145 Fundal Pliabil Chroma Verde 145x200 cm

 

 

 

Specificații cheie:

 

  Ușor de instalat

  Materialul nu se șifonează

  Pliere facilă

  Pregătește scena pentru transmisia unui fundal virtual 

 

 

 

Pachetul conține:

 

  Fundal portabil

 

Fundalul Chroma Verde este soluția perfectă pentru realizarea unui fundal verde  în studiouri foto, video sau chiar acasă. Cu ajutorul acestuia poți obținere un fundal virtual pentru poze și filmări profesioniste, întâlniri virtuale pe Zoom sau chiar pentru streaming pe YouTube. Este realizat dintr-un sistem Roll-Up, se strânge la bază transformându-se într-o geantă cu care poate fi transportat ușor. Când îl desfaci, dispune de un mecanism de blocare automat. Doar ajustezi poziția dorită și se va bloca automat, iar materialul nu se sifonează. Materialul textil este perfect opac (pe față nu se văd luminile sau umbrele din spate), pentru a nu crea reflexii nedorite și nu face cute, lucru care ajută la editarea ușoară a materialului foto/video.

Joby Compact Advanced

 

 

 

 

Specificații cheie:

 

  Greutate maxima susținută: 3 Kg

  Lungime strans: 44 cm

  Înălțime maximă cu coloana ridicată: 165 cm

  Înalțime minima: 44.5 cm

 

 

 

 

Pachetul conține:

  1 x Joby Compact Advanced

  1 x husa transport

Echipat cu un cap 3-WAY cu placuta rapida, acest trepied foto complet ofera cea mai buna stabilitate unui aparat foto DSLR sau Mirrorless cu obiectiv atasat de pana la 3kg.

Joby Compact Advanced este un model de trepied utilizat cu precadere in fotografia de produs, de portret, vlogging daca se doreste filmarea cu cadre fixe cu o camera foto-video sau chiar cu camera Web sau smartphone.

Lowepro Tahoe BP 150 Rucsac Foto

 

 

 

 

Specificații cheie:

 

  Compartiment tableta 10 inch

  Compartimente – 1 aparat cu obiectiv kit + 1 -2 obiective + flash + accesorii

  Confecționat din materiale rezistente la intemperii

 

 

 

 

 

Pachetul conține:

 

  1 x Manfrotto Compact Advanced

  1 x husa transport

Rucsacul Lowepro BP 150 te ajută să transporți mai ușor aparatura foto și, mai mult, o va proteja de intemperii sau posibile accidente, permințându-ți să transporți și o haină suplimentară sau alte lucruri necesare. Rucsacul foto Lowepro Tahoe poate transporta și proteja o trusă foto completă; un DSLR compact alături de obiective, flash, tabletă de 10″, alte accesorii necesare oricărui fotograf (baterii, carduri, filtre, cabluri etc).

Compartimentul central este dotat cu panou UltraFlex™pliabil pentru a oferi mai mult spațiu în interior. Multiple modalități de utilizare, cu interiorul modular așa încât în afară de echipamentele digitale, poate acomoda și o drona tip DJI Mavic Pro. Buzunarele externe ale rucsacului foto Lowepro Tahoe pot acomoda diferite accesorii de mici dimensiuni, utile.

JJC TP-S1 Grip cu Telecomanda Wireless pentru Sony Mirrorless

 

 

 

 

Specificații cheie:

 

  Include telecomanda cu raza de acțiune de 10 m

  Panoramare la 360° și înclinare la 180°

  Filet: 1/4″-20

 

 

 

 

Pachetul conține:

 

  Grip cu telecomanda detașabilă

  1x Baterie CR2032
Lanyard

Gripul JJC TP-S1 include telecomanda wireless detașabilă și înlocuiește gripul Sony GP-VPT2BT, care este special conceput pentru vloguri, streaming live și selfie-uri. Gripul poate fi folosit și că minitrepied, având picioare retractabile, permițând panoramarea la 360 de grade, iar capul se înclină la de 180 de grade. Gripul va permite de asemenea să filmați și în modul portret (orientare pe verticală). această prindere flexibilă și anti-agitare poate fi acționată într-o singură mâna și ajută la îmbunătățirea stabilității la fotografiere.

Fotografierea pe verticală este disponibilă pentru a încarcă video pe platforma în mod convenabil. În plus, telecomanda wireless de 10 m poate fi utilizată pentru fotografiere, înregistrare video, ajustarea focalizării camerei, pentru zoom sau pentru activarea funcției C1 sau AF-ON a camerei. În plus, gripul poate fi montat sau îndepărtat cu ușurință și siguranță prin rotirea rotitei, iar pad-urile antiderapante de pe mâner îmbunătățesc aderența și stabilitatea.

Hoya HD Filtru Polarizare Circulara PRO-Slim 77 mm

 

 

 

 

Specificații cheie:

 

  16 straturi Multi-acoperire antireflexivă

  Rezistent la apă, la zgârieturi și pete

  Cadru ultra subțire

 

 

 

 

Pachetul conține:

  Filtru HOYA HD Polarizare Circulară (PRO-Slim) 77mm

  Cutie protecție

Filtrul Hoya HD ajută la eliminarea de pe suprafețele nemetalice a reflexiilor nedorite. De asemenea ajută la obținerea unor culori reale, săturate și contrastante. Se folosesc cu succes mai ales în fotografia de peisaj, arhitectură, portret sau foto de produs. ajută la reglarea expunerii, unele chiar și la protecția obiectivului, precum și la surprinderea culorilor cât mai aproape de realitate. Contrastele sunt și ele îmbunătățite datorită filtrelor graduale, celor de polarizare circulara și cele UV. 

#Bonus! Carduri de memorie

Sony Tough SF-M Card Memorie SD 64GB
SanDisk Extreme Pro Card de Memorie SDXC UHS-I 64GB
Kingston Canvas Select Plus Card SDXC 64GB
Lexar Card de Memorie SDXC 128GB

Niciodată nu poți avea prea multe! Nu este nimic mai neplăcut și mai nepotrivit decât a rămâne fără spațiu de stocare în mijlocul acțiunii. Evitarea problemei este cât se poate de simplă. La achiziționarea unui card de memorie, pe lângă capacitate, este extrem de importantă viteza de scriere pentru ca acesta să țină pasul cu aparatul atunci când fotografiezi în rafală sau pur și simplu la fotografierea succesivă. Aparatele foto nu au în general memorie internă, iar dacă ea există, este extrem de limitată, fiind dedicată strict pentru testare. Astfel, încă de la achiziționarea aparatului, vei avea nevoie de un card de memorie, care ar trebui să îndeplinească două condiții: să aibă o capacitate suficient de mare pentru nevoile tale și o viteză de scriere pe măsură, astfel încât dacă fotografiezi în rafală să nu ai surprize.

Poate te-ar mai interesa și următoarele articole:

Accesorii recomandate pentru camerele mirrorless
Ghid Black Friday: Cum alegi un DSLR?
5 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această toamnă

Sperăm că această listă te va ajuta să pui în trusă accesoriile și gadgeturile potrivite pentru tine. Tu ce iei mereu cu tine? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.