Noua cameră Sony Alpha 7 IV redefinește standardele

Sony anunță astăzi trei noi adiții în gama sa de imagistică – camera Alpha 7 IV (model ILCE-7M4) cu obiective interschimbabile și cu noul senzor de imagine full-frame de 33 megapixeli (aprox., efectivi) și două noi blițuri, HVL-F46RM și HVL-F60RM2.

Alpha 7 IV duce ideea de „esențial” în segmentul camerelor full-frame la un nou nivel, datorită calității excelente a imaginii și a performanței sale, redefinind standardul original setat de Alpha 7 III. Noul model oferă cele mai avansate tehnologii Sony în domeniul imagisticii, inclusiv cel mai nou motor de procesare, BIONZ XR™ și capabilități avansate de autofocalizare (AF) bazate pe tehnologia modelului flagship Alpha 1. De asemenea, noua cameră oferă operabilitate mai ușoară și fiabilitate sporită atât fotografiere, cât și pentru filmare, transformând-o în camera completă perfectă pentru entuziaștii și profesioniștii de pretutindeni, indiferent de scenariul în care doresc s-o utilizeze. Alpha 7 IV oferă o rezoluție de 33 MP, o expresivitate creativă mai diversă atunci când vine vorba despre înregistrarea de filme, dar și funcționalități variate care susțin cererea în continuă creștere pentru comunicare la distanță, oferind un nou sens noțiunii de  cameră „de bază”.

Odată cu prezentarea modelului Alpha 7 III, am setat standardele în ceea ce privește performanța camerelor full-frame, iar acum este momentul să redefinim aceste frontiere. Alpha 7 IV aduce cele mai bune tehnologii Sony în materie de imagistică, pentru a livra o experiență fantastică, atât pentru realizarea de imagini statice, cât și pentru înregistrarea de filme, ceea ce înseamnă că utilizatorii vor putea să capteze exact conținutul pe care îl doresc, indiferent de situația în care se află.

Yann Salmon Legagneur, Director of Product Marketing, Digital Imaging, Sony Europe

Alpha 7 IV: Inovația nu se termină niciodată

Noua Alpha 7 IV este camera hibridă supremă, care oferă o calitate spectaculoasă a imaginii și, de asemenea, de tehnologii video superioare, cu autofocalizare avansată, operabilitate îmbunătățită și capabilități care eficientizează fluxul de lucru. Modelul a fost dezvoltat ținând cont și de mediul înconjurător, prin utilizarea plasticului reciclat Sony pentru realizarea corpului camerei și a ambalajului, utilizând materiale reciclabile și mai puțin plastic.

Calitate spectaculoasă a imaginii

Datorită noului senzor de imagine Exmor R™ CMOS full-frame de 33 MP cu iluminare din spate, este atinsă o calitate superioară a imaginii, alături de un interval mai larg de sensibilitate ISO de 50-204800. Rezoluția înaltă permite camerei să ofere o gradație fluidă, să redea și cele mai mici detalii și texturi ale subiectului, cu reducerea zgomotului din imagine. Intervalul dinamic extins de 15 trepte asigură posibilități sporite de exprimare creativă, în timp ce setările din modul Creative Look pot contribui la captarea unor cadre cu un aspect original fără efort, atât în cazul imaginilor statice, cât și în cel al filmărilor.

Performanță de autofocalizare dusă la nivelul următor

Cel mai nou motor de procesare, BIONZ XR™ implementat și pe flagship-ul Alpha 1 oferă autofocalizare de înaltă viteză, fotografiere în rafală la 10fps[i] (cadre pe secundă) cu urmărire AF/AE și un buffer mare, pentru o experiență de fotografiere mai fluidă. Alpha 7 IV urmărește subiectul cu precizie datorită funcției Real-Time Tracking și celor 759 de puncte de detecție a fazei într-un system AF de detecție a fazei în plan focal de înaltă densitate, ce acoperă aproximativ 94% din suprafața imaginii. Mai mult, pentru prima dată, cu ajutorul funcției Real-Time Eye AF pot fi urmăriți ochii păsărilor și ai animalelor, atât pentru captarea de imagini statice, cât și pentru înregistrarea de filme. Acestea se adaugă posibilității de a urmări constant ochii subiecților umani. Mai mult, precizia de detectare a chipului uman și a ochilor este de asemenea îmbunătățită cu aproximativ 30% comparativ cu Alpha 7 III.

Tehnologie superioară de înregistrare a filmelor

Alpha 7 IV integrează tehnologie „împrumutată” din producția de filme, precum S-Cinetone™ – adoptată de la celebrele camere de filmare Sony Cinema Line, folosite de foarte mulți producători și creatori de conținut de pretutindeni – pentru a livra o imagine bogată, cu aspect cinematografic. Filmarea de înaltă calitate este posibilă la rezoluție 4K 60p în modul Super 35mm și până la 4K 30p cu supraeșantionare 7K în modul full-frame. Noua cameră oferă și adâncime de culoare de 10 biți, 4:2:2 pentru gradații line și naturale, codare intra-frame XAVC S-I™ pentru fluxuri de editare mai eficiente și formatul XAVC HS™ pentru o eficiență dublă în materie de compresie.

Pentru a răspunde nevoii în continuă creștere de precizie și performanță a autofocalizării  în timpul filmării, noua cameră Alpha 7 IV aduce funcționalități unice de autofocalizare la utilizarea împreună cu un obiectiv Sony cu montură E, inclusiv AF Assist care suportă tranziția punctului de focalizare AF sau funcția Focus Map ce permite vizualizarea augmentată a adâncimii de câmp. Pentru prima dată în seria Alpha, noua cameră oferă funcția Breathing Compensation pentru a combate efectul focus breathing și pentru a menține un unghi de vizualizare constant în cazul schimbării punctului de focalizare.

Un model cu adevărat hibrd, pentru operabilitate avansată

Noul model Alpha 7 IV este o cameră hibridă potrivită atât pentru captarea de imagini statice, cât și pentru înregistrarea de filme, cu operabilitate și fiabilitate excepționale care permit comutarea între foto și video cu ușurință, oricând este nevoie. O noutate în gama Alpha de la Sony este adăugarea unui nou comutator de moduri pe două nivele, cu stratul inferior dedicat posibilității de a selecta Foto/Video/S&Q, iar cel superior pentru Auto/P/A/S/M și MR (Memory Recall), oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a selecta și comuta rapid între setările dedicate. Camera oferă și un mecanism de stabilizare optică a imaginii pe 5 axe încorporat, pentru un avantaj al timpului de expunere de 5.5 trepte, precum și grip îmbunătățit pentru confort sporit și de un slot media compatibil CFexpress Type A, pentru a susține conținutul prin scriere mai rapidă. Mai mult, vizorul OLED Quad-VGA de aproximativ 3.68 milioane de puncte are o rezoluție de 1.6 ori mai mare decât vizorul modelului Alpha 7 III, permițându-le utilizatorilor să beneficieze de o calitate a imaginii îmbunătățită la vizualizarea în timp real crescând acuratețea culorilor și rezoluția.

Videografii pot înregistra continuu la rezoluție 4K 60p pe 10 biți 4:2:2 timp de mai mult de o oră datorită structurii camerei realizată special pentru disiparea căldurii. Stabilizarea optică a imaginii prin funcția „Active Mode”ajută la optimizarea înregistrării video. Creatorii de conținut se pot bucura și de ecranul tactil LCD 3.0 cu 1,03 milioane de puncte (aprox.) rabatabil în lateral, în unghiuri multiple, de un buton de înregistrare situat în partea superioară și de o baterie cu capacitate înaltă din seria Z.

Body-ul Alpha 7 IV este construit cu aliaj de magneziu pentru a fi cât mai robust, la o greutate cât mai mică. În plus, structura refăcută și butonul de blocare a obiectivului contribuie la îmbunătățirea rezistenței la praf și umezeală.

Capabilități îmbunătățite ale fluxului de lucru

Oferind o varietate de opțiuni de conectivitate, Alpha 7 IV permite redarea și partajarea conținutului de înaltă calitate pe loc, pentru a satisface nevoia tot mai mare de comunicare la distanță în timp real, fără a sacrifica calitatea excelentă a imaginii și sunetului. Conexiunea dintre cameră și aplicația Imaging Edge Mobile™ este simplificată prin Bluetooth, iar transferul rapid de date este posibil prin Wi-Fi de 5 GHz/2.4 GHz.

De asemenea, camera are o nouă funcție numită „Shot Mark” pentru a permite accesul facil la scenele marcate într-un clip video, atât la redarea direct din cameră, cât și pe aplicațiile Sony Catalyst Browse/Prepare.

Mai mult, camera oferă o gamă de funcționalități noi pentru a suporta streaming live și comunicarea de la distanță, fără a fi nevoie de software dedicat. UVC (USB Video Class) și UAC (USB Audio Class) transformă Alpha 7 IV într-o cameră de înaltă performanță pentru live streaming, atunci când este conectată la un computer sau smartphone. Calitatea înaltă a imaginii precum 4K 15p și 1080 FHD 60p, asigură imagini realiste pentru partajare de la distanță, iar interfața audio digitală a camerei Alpha 7 IV poate fi asociată cu o gamă întreagă de microfoane și accesorii pentru a oferi sunet de cea mai bună calitate.

Nu în cele din urmă, Sony intenționează să ofere un nou serviciu cloud, „AI Video Editing Studio”, pentru editare automată folosind tehnologie bazată pe inteligența artificială (AI). Pentru a le permite creatorilor să se concentreze pe activități mai creative, „AI Video Editing Studio” efectuează automat editarea inițială în cloud, utilizând tehnologie AI.

Sony va continua să depună eforturi pentru a oferi o gamă largă de experiențe și servicii de imagistică, prin integrarea activă și dezvoltarea continuă a camerelor foto, a soluțiilor cloud și AI.

Proiectată cu grijă față de mediul înconjurător

Conform eforturilor Sony în materie de protecție a mediului bazate pe programul „Road to Zero”, protejarea mediului înconjurător a fost un factor important în dezvoltarea designului, producției și ambalajului Alpha 7 IV. Camera utilizează plastic reciclat SORPLAS™ care nu depinde de resursele neregenerabile și este produs în locații care utilizează energie regenerabilă, precum energia solară. Ambalajul produsului integrează, de asemenea, materiale reciclabile, cu un conținut redus de plastic.

HVL-F60RM2 și HVL-F46RM: Blițuri puternice pentru îmbogățirea sistemului de iluminare Alpha

HVL-F60RM2 cu acoperire GN 60 20-200mm și HVL-F46RM cu GN 46 24-105mm sunt blițuri wireless puternice care oferă control precis, viteză și mai ridicată și operabilitate intuitivă. Acestea sunt concepute pentru a răspunde atât cerințelor creatorilor conținut profesioniști, cât și ale celor experimentați în ceea ce privește fotografierea cu o cameră Sony Alpha, inclusiv noua Alpha 7 IV, pentru a le pune la dispoziție sistemul de iluminare Alpha suprem prin comunicarea detaliată între camere.

Ambele blițuri au o performanță îmbunătățită pentru fotografierea în rafală, de până la 200 de ori la 10 cadre pe secundă pentru HVL-F60RM2 și 60 de ori pentru HVL-F46RM. Algoritmul optimizat al blițului garantează că ambele blițuri sunt rezistente la supraîncălzire, iar un set de patru baterii Ni-MH (hibride nichel-metal) pot oferi până la 240 de blițuri cu un timp de reciclare de 1.7 secunde pentru HVL-F60RM2 și până la 320 de blițuri cu un timp de reciclare de 2.0 secunde pentru HVL-F46RM.

Așteptai această camera? Pentru ce fel de fotografii ți-ai dori să o folosești?

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.