Cele mai bune filme pentru seara de Halloween

 Seara de Halloween este momentul perfect pentru a urmări un film bun de groază și/sau un thriller. Am pregătit o listă cu cele mai bune filme pentru seara de Halloween, de la cele clasice la cele mai recente. 

Pregătește popcornul, iată care este lista noastră:

 

Psycho (1960)

Faimos pentru scena de la duș și nemuritor pentru contribuția la genul horror. Deoarece Psycho a fost filmat cu artă, Hitchcock a deschis o nouă eră pentru filmele de groază.

 

The shining (1980)

Deși se abate puțin de la romanul lui Stephen King, filmul lui Stanley Kubrick este o călătorie înfricoșătoare în lumea nebuniei – exemplificată de performanța excelentă a lui Jack Nicholson.

 

The exorcist (1973)

Exorcistul este caracterizat de efecte speciale remarcabile și de o atmosferă stranie, rezultând unul dintre cele mai înfricoșătoare filme din toate timpurile. 

The cabinet of Dr. Caligari (1919)

Probabil primul film cu adevărat de groază, Cabinetul Doctorului Caligari a stabilit anumite standarde pentru acest gen de filme – și rămâne terifiant și la un secol de la apariție.

 

 

Alien (1979)

Un clasic modern, Alien îmbină genurile SF și horror într-o manieră excepțională.

 

 

King Kong (1933)

King Kong explorează ce se află în sufletul unui monstru – ținând urmăritorii în suspans datorită efectelor speciale.

 

The Invisible Man (2020)

Inteligent, bine-jucat, și mai presus de toate înfricoșător, Omul Invizibil dovedește că uneori un reboot se poate ridica la înălțimea așteptărilor impuse de materialul sursă clasic.

 

 

A Quiet Place (2018)

Filmul se joacă cu îndemânare cu temerile noastre elementare și este deopotrivă original și înfricoșător.

 

Jaws (1975)

Povestea convingătoare și sentimentul de teroare de pe tot parcursul filmului asigură că Jaw rămâne un punct de reper în arta de a produce thrillere moderne.

 

Frankestein (1931)

Înfricoșător și în prezent, Frankestein explorează cu pricepere linia dintre geniu și nebunie și prezintă interpretarea legendară a lui Boris Karloff ca monstru.

 

Let The Right One In (2008)

Acest film revigorează genul cu vampiri prin amestecarea inteligentă a momentelor de suspsans și groază cu povestirea inteligentă.

The Silence Of The Lambs (1991)

Thrillerul inteligent și plin de tensiune al regizorului Jonathan Demme îmbină studiul psihologic cu momente de groază și surprinde prin performanțele excepționale ale lui Anthony Hopkins și Jodie Foster.

 

 

Halloween (1978)

Înfricoșător și plin de suspans la un nivel visceral, acest film a stabilit un anumit standard pentru filmele de groază moderne.

 

The cabin in the woods (2011)

Acest film este amuzant, ciudat și înfricoșător în același timp, transformându-l intr-o alegere potrivită de urmărit în seara de Halloween.

 

 

IT (2017)

Bine jucat și înfricoșător, cu o poveste emoțională, acest film amplifică groaza din povestea clasică a lui Stephen King.

 

Tigers Are Not Afraid (2017)

Acest film explorează traumele din copilărie într-o poveste în care fantezia și realismul sunt îmbinate cu pricperere, pentru un impact puternic asupra privitorilor.

 

 

The Ring (1998)

Ringu combină elementele supranaturale cu anxietățile legate de tehnologia modernă într-un mod cu adevărat înspăimântător.

 

A Nightmare Of Elm Street (1984)

Premisa inteligentă a lui Wes Craven combinată cu aspectul lui Freddy Krueger provoacă și în prezent coșmaruri.

 

 

Filmele din seria The Conjuring (2013, 2016, 2021)

Bine realizat și înfricoșător, seria The Conjuring îmbină elementele moderne cu o serie de efecte clasice.

The Orphanage (2007)

Surprinzător de intens, The Orphanage este un film de groază atmosferic, frumos realizat, care oferă privitorului sperieturi fără a implica aproape deloc violența în ecuație.

 

Poltergeist (1982)

Filmat inteligent, cu un scenariu care menține suspansul în mod constant, Poltergeist este un film care merită vizionat în seara de Halloween.

 

Ginger Snaps (2000)

Satira vieții adolescentelor face ca Ginger Snaps să fie mult mai memorabil decât filmele obișnuite cu vârcolaci.

 

 

Seria de filme Scream (1996, 1997, 2000, 2011)

Această serie este o satiră la adresa clișeelor din filmele de groază. Această deconstrucție este ingenioasă și surprinzător de eficientă.

 

 

Oculus (2013)

Cu un accent pus pe groază, nu pe elementele gore și un final deschis, Oculus este o alegere potrivită pentru seara de Halloween.

Lista continuă:

  • Invasion of the Body Snatchers, 1978
  • The Devil’s Backbone, 2001
  • The Babadook, 2014
  • Carrie, 1976
  • seria de filme Insidious: 2010, 2013, 2015, 2018
  • seria de filme Annabelle: 2014, 2017, 2019
  • seria de filme Saw (2004 – prezent)

Bonus: Seriale de văzut de Halloween

 

American Horror Story (2011 – prezent)

O serie de antologii bazată pe diferite personaje și locații, acest serial este perfect de văzut în această perioadă a anului.

 

The Addams Family

Serialele și filmele din seria The Addams Family pot fi vizionate și alături de copii. Astfel, seara de filme de Halloween poate include toată familia.

 

Squid Game (2021)

Dacă încă nu ai văzut Squid Game (unul dintre cele mai vizionate seriale de pe Netflix), seara de Hallowen este ideală pentru a face acest lucru. 

În decurs de o săptămână de la lansare, Squid Game a devenit unul dintre cele mai vizionate seriale de pe Netflix în mai multe țări.

Intră în jocul reducerilor!

 

Știm că uneori poate fi greu să alegi la ce film să te uiți, mai ales când te afli printre prieteni sau membrii familiei. 

Ia o pauză și intră în jocul reducerilor, alegerea este a ta!

Poate te-ar mai interesa și următoarele articole:

40 de filme pe care orice fotograf ar trebui să le vadă
Tricks or tips pentru fotografiat Halloween-ul
Halloween - Idei pentru fotografierea copiilor și nu numai

Suntem convinși că lista de filme de văzut în seara de Halloween poate consta in sute de titluri care nu au fost numite în acest articol, de aceea te întrebăm: tu ce filme ai mai include în această listă?

Care este filmul tău preferat care poate fi vizionat în seara de Halloween? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • SQUID GAME

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *