Sony lansează noul obiectiv Sony FE 70-200mm F2.8 GM OSS II

Noul obiectiv din gama G Master de la Sony oferă o rezoluție superbă și un efect bokeh spectaculos, cu performanță de autofocalizare de ultimă generație, totul în cel mai ușor obiectiv zoom telefoto cu deschidere mare a diafragmei.

Sony Electronics a anunțat noul obiectiv din gama G Master – modelul FE 70-200mm F2.8 GM OSS ll, care oferă o combinație extraordinară de rezoluție și efect bokeh, precum și o performanță de autofocalizare inegalabilă, specifică gamei G Master de la Sony. 

  • Zoom telefoto 70-200mm cu deschiderea constantă a diafragmei F2.8
  • Autofocalizare rapidă, precisă, silențioasă, dar și capabilități de urmărire AF continuă
  • Funcții avansate pentru creatorii de conținut video
  • Cel mai ușori obiectiv telefoto de 200mm din lume cu zoom și deschidere mare a diafragmei, cu aproximativ 29% mai ușor decât modelul precedent
  • Autofocalizare de până la 4 ori mai rapidă, oferind capabilități de urmărire a focalizării în timpul procesului de zoom îmbunătățite cu aproximativ 30% comparativ cu modelulii anterior
  • Control și fiabilitate de nivel profesional

Ascultând opiniile clienților noștri din întreaga lume, am decis să dezvoltăm o versiune nouă și îmbunătățită a modelului nostru 70-200mm F2.8: G-Master FE 70-200mm F2.8 GM OSS ll. Îmbunătățirile în ceea ce privește greutatea, dar și viteza de focalizare cu acest nou obiectiv sunt imense și vor face diferența atât pentru fotografi, cât și pentru videografi. Sony oferă o combinație portabilă, extrem de echilibrată, atunci când obiectivul este folosit împreună cu modelele noastre de camere full frame ușoare și compacte

Yann Salmon Legagneur - Director Product Management Sony Europe

Conceput special pentru a se potrivi perfect alături de camerele Sony cu montură E, modelul FE 70-200mm F2.8 GM OSS ll oferă o calitate optică excepțională și performanță avansată de autofocalizare, fiind în același timp cel mai ușor obiectiv F2.8 70-200mm cu zoom din lume, pentru o libertate și flexibilitate incomparabile. Sony continuă să îmbogățească sistemul Alpha și adaugă, astfel, obiectivul cu numărul 65 din gama celor cu montură E.

Noi niveluri de performanță

Noul FE 70-200mm F2.8 GM OSS ll livrează o calitate excelentă a imaginii cu rezoluție înaltă și claritate desăvârșită. Utilizatorii se pot aștepta la o imagine clară și curată pe întreaga suprafață a cadrului și la orice nivel de zoom, chiar și atunci când diafragma e deschisă la maxim. Datorită celor două elemente asferice, inclusiv un element XA (element cu asfericitate extremă) realizat cu o precizie a suprafeței de 0.01 microni, modelul FE 70-200mm F2.8 GM OSS ll controlează eficient aberațiile generate la distanțe mari, pentru a asigura o rezoluție spectaculoasă pe întreaga suprafață a imaginii.

De asemenea, modelul FE 70-200mm F2.8 GM OSS ll dispune și de două elemente sferice din sticlă ED (dispersie extra-scăzută) și două elemente sferice din sticlă Super ED pentru a reduce semnificativ aberațiile cromatice, fără efectul de colour bleeding. Acest obiectiv include și un element asferic ED, pentru prima dată într-un obiectiv din ecosistemul Alpha, care suprimă simultan atât aberațiile cromatice, cât și pe cele sferice, probleme des întâlnite în cazul altor obiective telefoto.

Mai mult, un efect bokeh fluid și frumos devine posibil prin intermediul diafragmei cu o deschidere largă de maximum F2.8 și noii unități circulare a diafragmei cu 11 lame. Mai mult, designul optic avansat al obiectivului include un element XA (cu asfericitate extremă) care suprimă efectele nedorite de tip „onion ring”, îmbunătățind și mai mult efectul bokeh. Obiectivul FE 70-200mm F2.8 GM OSS ll oferă și o performanță excelentă de fotografiere la prim-plan, cu un efect bokeh profund. Distanța minimă de focalizare este de doar 0.4 metri la 70mm și 0.82 metri la 200mm cu un efect maxim de augmentare de 0.3x. Mai mult, FE 70-200m F2.8 GM OSS ll poate fi utilizat cu ușurință în combinație cu teleconvertoare 1.4x sau 2.0x Sony de înaltă performanță, pentru a extinde distanța focală la 400mm la o deschidere a diafragmei de F5.6, totul în timp ce este menținută calitatea specifică gamei G Master.

Pentru a evita efecte nedorite de flare și ghosting în condiții problematice de luminozitate, acoperirea unică Sony Nano AR Coating II formează pe suprafața obiectivului un strat uniform ce respinge reflexiile. Mai mult, designul optic al lui FE 70-200mm F2.8 GM OSS ll suprimă eficient reflexiile interne și îmbunătățește claritatea.

Autofocalizare de top

Tehnologia de ultimă generație a modelului FE 70-200mm F2.8 GM OSS ll pune în valoare toate avantajele camerei alături de care este folosit obiectivul. Noul obiectiv folosește 4 motoare liniare de tip XD (dinamică extremă) de la Sony pentru autofocalizare extraordinar de precisă și rapidă, făcându-l mai rapidii de aproximativ 4 ori și cu o performanță de urmărire cu 30% mai mare, comparativ cu modelulii precedent. Atunci când este utilizat împreună cu flagship-ul Sony, Alpha 1, FE 70-200mm F2.8 GM OSS ll este capabil de fotografiere în rafală la viteze extrem de mari, până la 30 fps. Funcționalitatea de urmărire cu Auto Focalizare este impecabilă și este disponibilă chiar și atunci când este utilizat un teleconvertor. Pentru înregistrări video, FE 70-200mm F2.8 GM OSS ll oferă autofocalizare fluidă și precisă, pentru a capta subiectul principal, a-l păstra în focus, dar și pentru a urmări obiecte care se află în mișcare rapidă, chiar și în timpul transfocării, astfel încât utilizatorul poate lăsa focalizarea în seama camerei, fără probleme.

Funcții avansate pentru înregistrare video

Cu o deschidere constantă maximă a diafragmei de F2.8, o performanță de autofocalizare incredibilă, control versatil și fiabilitate, FE 70-200mm F2.8 GM OSS ll este alegerea perfectă pentru video. Noul obiectiv a fost conceput pentru a reduce substanțial efectul focus breathing, schimbarea punctului de focus și deplasarea axelor în timpul procesului de zoom, astfel încât mișcarea nedorită a imaginii și variațiile unghiului de vizualizare sunt reduse la minimum.

Pentru utilizare ușoară în timpul filmării, FE 70-200mm F2.8 GM OSS ll dispune de inele de control independente pentru focus, zoom și diafragmă (iris), oferind control manual precis. Inelul prin care este controlată deschiderea diafragmei are și un buton pentru comutare clic ON/OFF. Mai mult, sistemul de Focalizare Manuală cu răspuns liniar (Linear Response MF) de la Sony asigură o focalizare manuală precisă și un răspuns instantaneu, fără lag. Parasolarul inclus în pachet dispune și de o deschidere care permite utilizarea filtrelor cu polarizare circulară sau a filtrelor variabile ND pentru mai multă flexibilitate creativă.

Conceput pentru profesioniști

FE 70-200mm F2.8 GM OSS II​ este cel mai ușor obiectiv telefoto cu zoom cu o deschidere a diafragmei F2.8 din lume și este cu aproximativ 29% mai ușor decât modelul precedent, având o greutate de aproximativ 1,045 grame. Mai mult, FE 70-200mm F2.8 GM OSS ll a fost conceput pentru ca profesioniștii să se poată bucura de un echilibru ideal, fără greutate suplimentară în partea din față, asigurându-se că centrul de greutate al obiectivului este chiar deasupra regiunii de montare pe trepied. Acesta oferă și zoom intern pentru a păstra centrul de greutate constant.

FE 70-200mm F2.8 GM OSS II a fost conceput special pentru profesioniști, bazat pe feedback-ul lor direct. Noul obiectiv include funcții de focalizare realizate pentru a susține nevoile profesionale ale utilizatorilor precum DMF permanent, răspuns natural și liniar la focalizarea manuală și un comutator pentru limitarea intervalului de focalizare. FE 70-200mm F2.8 GM OSS II include și trei butoane personalizabile de focus hold care se află la o distanță de 90° unul față de altul, pentru acces facil și control la îndemână atunci când fotografierea se realizează orizontal, vertical sau în orice alt unghi.

FE 70-200mm F2.8 GM OSS II​ dispune și de un buton pentru comutare clic ON/OFF și de un comutator pentru blocarea irisului, pentru control flexibil și rapid al diafragmei. Inelul de deschidere a diafragmei poate setat pe modul click, pentru a oferi feedback tactil la fotografierea de imagini statice sau poate fi setat pe OFF, pentru un control mai fluid și mai silențios al deschiderii diafragmei la înregistrarea de conținut video. Mai mult, gradul de rezistență la acționare al inelului de zoom este optimizat și include stabilizarea imaginii cu MODE 3 pentru subiecții aflați în mișcare.

FE 70-200mm F2.8 GM OSS II​ a fost conceput pentru fiabilitate chiar și în cele mai provocatoare medii de utilizare. Dispune de rezistență la praf și umezeală, la fel ca FE 400mm F2.8 GM OSS și FE 600mm F4 GM OSS, pe baza feedback-ului profesioniștilor. Elementele frontale ale obiectivului dispun de un strat protector de fluorină ce respinge apa, uleiul și alte substanțe care pot fi nocive și, în același timp, face mai ușoară ștergerea lichidelor sau a amprentelor de pe suprafața obiectivului.

Urmărește-ne în continuare pentru a afla noutăți despre lansările de produse importante pentru comunitatea de creatori de conținut!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.