Sfaturi și impresii de la workshopul de fotografie wildlife și sesiunea touch & try, cu Dragoș Stoica și Sony
F64
- 16minutes read
Pe 18 septembrie, de la ora 14:00 a avut loc Workshopul dedicat fotografiei wildlife în Delta Văcărești și sesiunea touch & try, alături de Dragoș Stoica și Sony România.
Delta Văcărești reprezintă un loc bun de antrenament vizual, practică și inspirație pentru fotografi. Pornind de la acest gând, participanții au luat parte la un workshop dedicat fotografiei wildlife, susținut de Dragoș Stoica, dar și la o tură foto dedicată cu o sesiune touch&try echipamente Sony (aparate mirrorless APS-C sau full frame și obiective).
Ce echipamente au testat participanții?
Impresii și sfaturi de la workshopul dedicat fotografiei wildlife
Workshopul susținut de Dragoș Stoica a avut loc la locația Alouette, în apropiere de Delta Văcărești. Participanții s-au bucurat atât de atmosfera plăcută, cât și de modalitatea de prezentare interactivă. În cadrul seminarul dedicat fotografiei wildlife s-a povestit despre:
- Sfaturi pentru fotografii wildlife reușite
- Cele mai potrivite echipamente pentru fotografia wildlife
- Sfaturi legate de compoziție și editare
Dacă nu ai putut ajunge la eveniment, stai fără griji, Dragoș Stoica îți împărtășește câteva sfaturi esențiale pentru fotografia wildlife
Cunoaște locația și speciile de animale pe care urmează să le fotografiezi. Mergi pregătit cu lecțiile făcute de acasă. Nu uita că cea mai bună lumină o ai la răsărit și la apus, mereu cu soarele în spatele tău și pe subiect.
Viața sălbatică necesită timpi rapizi de expunere, deci încearcă să ai echipamente pe măsura, cât mai performante la ISO mare și obiective cât mai luminoase.
Focusul este esențial. O fotografie blurată, out of focus sau mișcată este un cadru ratat. Mai bine un cadru cu ISO mai ridicat și mai granulată (se poate îmbunătăți mult la procesarea RAW-ului), decât un cadru neclar din start. Alege combinațiile de camere și obiective ce au o performanță foarte bună la acuratețea și viteza focusului.
Încearcă să fii cât mai camuflat și nedetectabili posibil. Pune pe silent telefoanele mobile, fără suprafețe lucioase sau reflectorizante pe îmbracaminte și aparatură.
Fotografia de viață sălbatică necesită imens de multa răbdare. Uneori poți pândi ore întregi până să surprinzi ceva de calitate.
Orice ai face, fă-o cu plăcere și nu o sa îți pară rău nici de timpul, nici de banii investiți, atâta timp cât obținerea unor cadre buna, îți dă o satisfacție pe măsura.
Impresii de la sesiunea touch & try
Sesiunea touch & try a avut loc în Delta Văcărești, unde pasionații de fotografie au putut testa și o serie de aparate mirrorless APS-C sau full frame și obiective, subiectele fotografice fiind variate în delta dintre blocuri: libelule, perdeaua de trestie, pâlcuri de sălcii şi răchite sau trunchiuri contorsionate, păsări de tot felul, detalii abstracte din natură, un apus superb șamd.
Participanții și-au dat frâu liber imaginației, iată cum au reușit să pună în valoare fermecătoarea locație și care a fost atmosfera:
Participanții au fost foarte încântați, prin urmare ne-au lăsat și feedback constructiv:
Evenimentul a fost unul bine organizat, Dragoș a explicat pe îndelete și pe înțelesul tuturor, particularitățile fotografiei de wildlife. Totodată am avut oportunitatea de a cunoaște oameni ce împărtășesc aceeași pasiune. Asteptăm cu interes mai multe evenimente de genul. Mulțumim!
Workshopul a fost foarte interesant, modalitatea de prezentare interactivă, formatorul foarte bine pregătit și deschis solicitărilor. Atmosfera a fost foarte plăcută. Am învățat mai multe lucruri despre fotografie iar testarea teleobiectivelor Sony m a ajutat să îmi fac o idee despre ceea ce îmi doresc să fac mai departe.
Echipamentul deținut de Dragoș Stoica
Dragoș Stoica este utilizator Sony, iată ce echipament deține în trusa de fotograf wildlife:
Pe Dragoș Stoica îl găsiți pe site-ul Creative Wizards.