Workshop portret creativ și sesiune touch & try, cu Luiza Marinaș și Sony (eveniment gratuit)

Continuăm evenimentele offline alături de Sony cu un workshop dedicat portretelor creative!

Sâmbătă, 21 august, începând cu ora 15:00, te invităm la workshop alături de Luiza Marinaș și Sony România.

Ce vom face mai exact?

Abia atunci când imaginile tale transmit mesaje puternice, când spun povești despre tine și despre cel fotografiat, abia atunci te exprimi vizual într-un mod creativ, autentic și eficient.

La fel ca literatura, fotografia reprezintă o interpretare subiectivă a unui concept, idee sau personaj cu ajutorul simbolurilor, percepției și imaginației.

Program workshop

Începem cu un seminar de 2 h despre fotografía artístică, despre procesul de învățare, despre cum vedem și cum citim o imagine.

Vom avea în vedere următoarele elemente:

  • cum creăm si cum spunem o poveste
  • despre subiect: despre tipuri și importanța alegerii subiectului potrivit pentru conceptul tău
  • locația
  • lumina
  • posingul
  • simbolistica elementelor din imagine
  • alegerea vestimentației
  • comunicare cu subiectul și cu privitorul
  • etica

Practica

În partea de practică vom aborda 3 concepte diferite unde vom parcurge împreună frumosul drum al creatiei de la idee la imaginea finală. Vom aborda portretul atât din punct de vedere minimalist cât și complex, ținând cont de lumină, compoziție, simbol și de micile detalii care fac diferențe în fotografie.

Plus, testăm câteva echipamente Sony (aparate mirrorless APS-C sau full frame și obiective: Sony A6400, Sony A6600, Sony A7 III, Sony A7 R II, 16-55mm f/2.8, 24-70mm f/2.8, 50mm, 85mm, 70-200mm f/2.8, etc.)

Când și unde?

21 august 2021, ora 15:00.

Ne întâlnim întâi la sala de cursuri F64 din str. Bucovina nr. 2B (vizavi de Arena Națională).

Aici va avea loc prezentarea și veți lua în primire echipamentele.

Apoi, ieșim la fotografiat în zona din vecinătate.

Cine va fi ghidul nostru?

Luiza Marinaș

Luizei îi place să colecționeze amintiri. Locurile pe care le-a vizitat și oamenii cu care a făcut cunoștință de-alungul timpului au format-o ca om și i-au îmbogățit atât bagajul de cunoștințe cât și sufletul. Luiza este atrasă de fotografia fine art, conceptuală , portretistică, fotografia documentară și de călătorie. A început să fotografieze în 2007, când a decis să surprindă în imagini locurile în care călătorea în acel moment. Dar fotografia de călătorie nu a fost suficientă, așa că a început să se provoace cu diferite proiecte. Așa a început o frumoasă călătorie în lumea fotografiei fine art și conceptuală. A călătorit și a fotografiat oameni și locuri din România, Mongolia, Nepal, Argentina, India, Vietnam, Sri Lanka, Thailanda, Iordania și multe altele.

Fotografiile ei au fost publicate în numeroase publicații precum Geographic, Foto4all, www.nikonisti.ro, MyPortraitHub.com, Professional Photography UK, Bored Panda, Fine art Photography, Blur Magazine, Dodho și Vogue Italia.

Luiza spune ca fotografia a ajutat-o să cunoască numeroase locuri, oameni, culturi, obiceiuri să se cunoască pe ea. Iar studiul fotografiei cu tot ce presupunea- partea tehnică, estetică, simbolistică, conceptuală au dus-o într-o lume în care analiticul se îmbină cu creativitatea într-un mod fascinant, iar ea simt să rămână un explorator fidel incurabil al acestui târam.

Iată cum a fost evenimentul online cu Luiza Marinaș, din martie 2021, în cadrul Zilelor Sony:

Produse recomandate

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.