(c) Alin Anghelovici

Fotografia de călătorie cu Panasonic G9, cu Alin Anghelovici

Pe data de 26 martie 2021 a avut loc evenimentul LIVE Fotografia de călătorie cu Panasonic G9, cu Alin Anghelovici, în cadrul Zilelor Panasonic. Alături de Alin Anghelovici, un călător care este fotograf și un fotograf care este călător, am vorbit despre fotografia de călătorie. Alin Anghelovici ne-a povestit câteva experiențe din călătoriile sale și ne-a dat detalii despre echipamentul pe care îl folosește în funcție de călătorie, precum și despre motivele pentru care a trecut la sistemul Micro Four Thirds și cum l-a ajutat această trecere.

Realizează fotografiile în mare parte cu Lumix G9 și Lumix S1R.

M-am îndragostit de fotografie încă de când eram mic și făceam drumeții cu părinții și prietenii lor. Îmi aduc aminte în special de un prieten de familie apropiat care din pură pasiune, într-o vreme în care aparatul cu film era rege, a așteptat câteva ore să fotografieze picăturile de apa curgând pe ciocul lebedelor… și doamne ce fotografii au ieșit de acolo! Mi-am dat seama de pasiunea pe care o trăia abia mai târziu când am început eu insumi în 2007 cu fotografia de călătorie. Am început timid și foarte curând am simțit că prin fotografiile făcute aduc ceva acasă cu mine din autenticul locului și al oamenilor având astfel sansa de a retrăi puțin din experiențele avute.

Alin Anghelovici

Acesta a devenit și motto-ul meu ...fotografiază ca să îți aduci aminte experiențe, senzații, peisaje, oameni și locuri îndepărtate și arată tuturor frumusețea lumii care abia așteaptă să fie descoperită și redescoperită. Îmi place să fotografiez orasul cu oamenii lui în diferite ipostaze, însă ador cel mai mult fotografia de natură. Mi se pare spectaculoasă și imprevizibilă și este pentru mine un rezervor de emoții pe care încerc să le transmit mai departe. Pentru mine fiecare fotografie spune o poveste și are o poveste în sine, de aceea, prin fotografiile mele îmi doresc să inspir oamenii să călatorească, să iasă din zona lor de confort și să aibă curajul să exploreze mai mult.

Alin Anghelovici

”Am tot căutat și am ales G9. M-am împrietenit în primul rând cu aparatul și am văzut ce avantaje are. Are obiective mai mici, mai ieftine, și ca și volum, rucsacul meu a scăzut foarte tare în volum. Ai și stabilizare foarte bună și mi-a plăcut că cei de la Panasonic au îmbunătățit aparatul prin update-uri. Mi-am dorit ceva mai mic, mai puțin voluminos, mai puțin greu, și ceva hibrid cu care să și pot filma. Și ergonomia lui mi-a plăcut foarte tare la aparat.”

Ce conține trusa lui Alin Anghelovici

Panasonic G9
Panasonic 8-18mm F2.8-4
Panasonic 25mm F1.4
Panasonic 12-60mm F2.8-4
Panasonic 42.5mm F1.2
Panasonic 200mm F2.8

Puteți umări întreaga prezentare mai jos:

Ce elemente consideri că sunt importante atunci când vorbim de fotografia de călătorie? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.