Evenimente online Canon Gear UP la F64

Canon Gear UP înseamnă atât reduceri la obiective Canon cât și evenimente interactive, inedite, despre fotografia de peisaj, portret și eveniment. Aceste evenimente sunt menite să aprindă curiozitatea oricărui pasionat de fotografie. Ce te așteaptă? Iubirea pentru fotografie, imaginație, creativitate, emoție, fotografi de la care avem de învățat și mai ales evenimente online (transmisii LIVE), plus o mulțime de oferte și reduceri speciale, dedicate creatorilor de conținut.

Te-am făcut curios? Iată care este ordinea evenimentelor din Canon Gear UP la F64!

30 martie 2021, ora 20:00

Fotografia de peisaj, cu Sorin Onișor

Fotografia de peisaj este o temă interesantă, mai ales că poate că mulți dintre noi așa am început să fotografiem, ba încercând să surprindem un jurnal fotografic al călătoriilor, ba experimentând cu lumini sau cu timpul de expunere. Desăvârșirea măiestriei unui fotograf de peisaj poate fi un proces îndelungat, poate dura chiar întreaga viață, de aceea este întotdeauna recomandabil să ascultați cât mai multe sfaturi venite din partea profesioniștilor.

Alături de Sorin Onișor, vom povesti despre fotografia de despre fotografia de peisaj și cum integrează el oamenii în peisaj, pentru ca tu să descoperi ce echipament te-ar ajuta să performezi în acest stil de fotografie și care sunt trucurile pe care poate nu le știai.

 

 

Sorin este considerat fotograful satului românesc. De mai bine de 18 ani se pierde prin zonele ruralele ale țării, prin Bucovina și nu numai. Sorin traversează munții, zonele deluroase, așezările din Delta Dunării, totul pentru a surprinde în fotografiile sale magia tradițiilor pierdute. Spune că poveștile sunt prezente peste tot, dar trebuie să fii deschis pentru a le captura și trebuie să ai uneltele potrivite la îndemână. Sorin este încântat că EOS R6 îi permite să obțină rezultate memorabile chiar și în condiții de lumină foarte scăzută (-6.5 EV).

În fiecare loc există povești. Însă nu e suficient. E nevoie și de fotografi buni care să le poată citi.

Sorin Onișor

8 aprilie 2021, ora 20:00

Fotografia de portret, cu Cristian Vasile (Igu)

Fotografia de portret este unul dintre cele mai populare și abordate genuri fotografice, la pol opus, însă cot la cot cu fotografia de peisaj. Portretul este o pictură, un desen, o sculptură, o fotografie sau o altă formă de reprezentare a unei persoane în care expresia și fața acesteia sunt predominante. Scopul acestuia este să ne transmită starea și detalii despre personalitatea subiectului.

Cristian Vasile ( Igu) abordează mai multe teme și stiluri fotografice, dar preferă cam tot ce înseamnă natură și acțiune. Creator al mai multor proiecte foto printre care București Optimist și Bucureștiul Sălbatic, îi place să experimenteze și să învețe tot timpul tehnici noi.

 

 

Cristian Vasile (Igu) este renumit pentru portretele realizate în studio și pentru fotografia de acțiune. Pentru Cristian, fotografia echivalează cu explorarea, așa că în expedițiile sale îi este util autofocusul extrem de exact, stabilizarea senzorului și cele două sloturi de card. Plus ecranul LCD rabatabil și rotativ. În ceea ce privește fotografia de portret, este încântat de cele 20 de cadre pe secundă care îi permit să surprinda microexpresiile personajelor.

9 aprilie 2021, ora 20:00

Fotografia de eveniment, cu Dana Tudoran

 

Fotografia de eveniment poate fi o adevărată provocare chiar și pentru fotografii profesioniști.  Alături de Dana Tudoran vom aborda subiectul fotografiei de eveniment, vom discuta despre cum trebuie să spunem o poveste prin fotografii. Vom despica firul în patru pentru a înțelege rolul unui povestitor, principiile după care alegem elementele cheie ale unei nunți, structura unei povești, dar cel mai important, cum punem în practică toate aceste aspecte.

 

 

Dana iubește fotografia de nuntă. Consideră că imaginile sale sunt o reflexie personală. Fotografia este despre comunicare și sentiment. A fi cel mai bun în acest domeniu înseamnă să reușești să surprinzi acea emoție care nu este nicicum forțată, care reprezintă o amprentă unică. Acest lucru o motivează și o face să spună că își iubește meseria. Pentru Dana, autofocusul oferit de EOS R5 este cel mai bun pe care l-a folosit vreodată.

Ești gata să iei parte la Canon Gear UP online? Alege evenimentul de care ești interesat de mai jos și completează formularul, iar noi te anunțăm imediat ce intrăm LIVE! Astfel nu vei rata ocazia să intri în dialog cu invitații noștri si să le adresezi în direct întrebările tale!

LIVE #1 Fotografia de peisa, cu Sorin Onișor (30 martie, 20:00) Înscrie-te AICI

LIVE #2 Fotografia de portret, cu Cristian Vasile (8 aprilie, 20:00) Înscrie-te AICI

LIVE #3 Fotografia de eveniment, cu Dana Tudoran (9 aprilie, 20:00) Înscrie-te AICI

Te așteptăm cu drag la evenimentele online, să învățăm lucruri noi despre pasiunea noastră comună alături de fotografi cu experiență! Nu uita, Canon Gear UP  înseamnă și o mulțime de oferte speciale. Canon Gear UP este o campanie unde îți punem la dispoziție și o mulțime de reduceri la obiectivele Canon, astfel încât tu să-l alegi pe cel care este potrivit pentru tine.

Alți fotografi au mai citit și: