Noutățile săptămânii 1 – 7 martie 2021

O dronă care revoluționează zborul, un generator de mare viteză, vești bune pentru sectorul cultural, primăvara a început cu numeroase surprize. În cele ce urmează, vom descoperi împreună noutățile acestei săptămâni.

 

Cu noua dronă FPV, DJI revoluționează zborul în moduri care par imposibile. Oferă rezoluție HD uimitoare, și o experiență de zbor total diferită.

Elegantă și aerodinamică, drona DJI FPV oferă propulsie puternică, o durată bună de viață a bateriei și rezistență la vânt, făcând acest sistem extrem de capabil și uimitor din punct de vedere vizual. 

Drona DJI FPV poate înregistra videoclipuri 4k/60fps până la 120 Mbs, captând astfel detalii clare care fac ca filmările să pară excelente. 

#2 Profoto lansează generatorul de studio Profoto Pro-11

 

Profoto a actualizat generatorul de studio Pro 10, ajungând la versiunea Pro 11, cu câteva upgrade-uri importante, cum ar fi o nouă placă de bază și o protecție mai bună în cazul scurtcircuitelor. Principala caracteristică nouă este suportul pentru AirX, tehnologia de sincronizare Bluetooth a companiei care permite smartphone-urilor să controleze setările bliturilor. Noul Pro-11 este aproape identic cu Pro-10, dar vine încorporat cu modulul wireless AirX al companiei, care permite operarea la distanță prin intermediul unei aplicații pentru smartphone.

#3 Sectorul cultural va primi granturi în valoare de 100 de milioane de euro

Avem vești bune pentru sectorul cultural. Acesta va primi granturi în valoare de o sută de milioane de euro. Ajutoarele de stat sunt împărțite după două scheme, după cum urmează:

  1. Minimis pentru sectorul independent ( SC, ONG, PFA, II )
  2. Minimis pentru Artisti ( persoane fizice, prin OGC-uri )

În cazul minimisului pentru sectorul independent, valoarea ajutorului constă în acoperirea parțială, în cuantum de 20%, a diferenței din cifra de afaceri/venituri totale din anul 2020, comparativ cu anul 2019, rezultată din desfășurarea activităților aferente codurilor CAEN autorizate, eligibile conform Listei de coduri CAEN eligibile pentru schema de minimis.

#4 Am lansat evenimentul LIVE Sony Alpha 1 în practică cu Marian Sterea și Marius Tudor

Pe 15 martie vă invităm să fiți alături de noi și gazdele noastre, Marian Sterea – Sony Europe Imaging Ambassador și Marius Tudor (2Creative, Weddcamp), într-o transmisie LIVE în care aveți ocazia să aflați despre experiența celor doi fotografi profesioniști cu noul vârf de gamă mirrorless full-frame lansat de Sony la începutul acestui an: Alpha 1. Un aparat spectaculos din toate punctele de vedere.

Vom face un shooting live în studioul lui Marian Sterea, vedem cum s-a descurcat și la un meci de fotbal (Marius Tudor este un bine cunoscut fotograf de sport) și multe alte tips & tricks pentru utilizatorii de Sony mirrorless.

Save the Date! 15 martie, ora 8PM, live pe pagina de Facebook și pe canalul de Youtube ale F64.ro
Care noutate te entuziasmează cel mai mult? Lasă-ne un comentariu! Și mai ales, urmărește-ne în continuare pentru a afla noutățile relevante pentru comunitatea de creatori de conținut!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *