Sony Alpha A1 în practică, cu Marian Sterea și Marius Tudor

Pe 15 martie vă invităm să fiți alături de noi și gazdele noastre, Marian Sterea – Sony Europe Imaging Ambassador și Marius Tudor (2Creative, Weddcamp), într-o transmisie LIVE în care aveți ocazia să aflați despre experiența celor doi fotografi profesioniști cu noul vârf de gamă mirrorless full-frame lansat de Sony la începutul acestui an: Alpha 1. Un aparat spectaculos din toate punctele de vedere.

Vom face un shooting live în studioul lui Marian Sterea, vedem cum s-a descurcat și la un meci de fotbal (Marius Tudor este un bine cunoscut fotograf de sport) și multe alte tips & tricks pentru utilizatorii de Sony mirrorless.

Save the Date! 15 martie, ora 8PM, live pe pagina de Facebook și pe canalul de Youtube ale F64.ro

Pentru cei care au conturi pe ClubHouse, vă anunțăm că ne vedem și acolo pentru o discuție după 16 martie. Stay tuned!

Cea mai avansată din punct de vedere tehnologic și, în același timp, cea mai inovatoare cameră foto pe care Sony a lansat-o vreodată, Alpha 1 combină rezoluția înaltă și performanța de mare viteză la un nivel care nu a mai fost atins niciodată până acum în lumea camerelor digitale.

Cu un nou senzor de imagine Full-frame stratificat Exmor RS™ de 50.1 megapixeli, înregistrare video 8K 30p pe 10 biți 4:2:0 și multe altele, modelul Alpha 1 le va permite creatorilor de conținut, videografilor să capteze imagini pe care nu le-au putut surprinde până acum, cu maxim de detalii.

Pentru prima dată pe o cameră din seria Alpha, modelul Alpha 1 oferă posibilitatea înregistrării 8K 30p pe 10 biți 4:2:0 în format XAVC HS prin supraeșantionare 8.6K, pentru rezoluție extraordinară. În combinație cu tehnologia recunoscută de autofocalizare Sony, dar și cu performanța recunoscută în materie de gradare și reproducere a culorilor, modelul Alpha 1 va ajuta utilizatorii să își realizeze viziunea creativă până în cele mai fine detalii. Înregistrarea 8K poate fi folosită, de asemenea, pentru editare flexibilă la calitate 4K în timpul procesului de post-producție.

Ne ascultăm întotdeauna clienții, provocând industria să aducă pe piață noi inovații care depășesc cu mult așteptările lor. Alpha 1 depășește toate barierele existente, setând un nou standard pentru tot ceea ce creatorii pot realiza cu o singură cameră. Ceea ce ne încântă cel mai mult – mai mult decât caracteristicile extinse ale produsului – este capacitatea camerei Alpha 1 de a surprinde imagini care nu au mai fost captate până acum. Această cameră deschide o nouă lume în ceea ce privește posibilitățile creative, transformând în realitate ceea ce până acum era imposibil de realizat.

Yann Salmon Legagneur, Director Product Marketing, Digital Imaging, Sony Europe


Cine sunt Marian Sterea și Marius Tudor?

Marian Sterea este co-fondator al celei mai importante comunități de fotografi de nuntă și evenimente din România, WEDDCAMP Comunity, și unul dintre inițiatorii 2CreativeWorkshop

Cum se prezintă Marian Sterea pentru cei care nu îl cunosc?

“Iubesc fotografia, iubesc să transform momentele acelea imperfecte în emoții perfecte. Și iubesc să lucrez cu lumină și oamenii din jurul meu. Pentru mine fotografia nu este despre cele mai scumpe sau noi camere. Altminteri, banii îi investesc cu drag în echipamente, mai ales dacă este vorba despre lumini. Pentru mine, chiar și astăzi rămân valabile cuvintele lui Annabel Williams: Fotografia este 90% psihologie și 10% tehnică.”

Marius Tudor este fotograf de nuntă de mai bine de 10 ani și este pasionat de fotografia de stradă, sport și călătorie.

A fotografiat peste 500 de nunți pe 5 continente, a fost implicat în mai multe proiecte sociale, este co-fondatorul celei mai importante comunități a fotografilor de nuntă din România, WEDDCAMP Community, și este unul dintre inițiatorii 2CreativeWorkshop.

În fotografia de nuntă, se mândrește cu următoarele realizări:

 • Top 20 ISPWP Spring 2016, SLR Lounge Best 100 International Photographers,
 • Top 5 MyWed Photographer of the Year in 2016,
 • Finalist MyWed Contest 2014,
 • Top 50 Fearless Photographers. în 2014,
 • Top 10 UK Wedding Photography Select și
 • Mențiune de Onoare IPA, categoria nunți, în 2015.

UPDATE 18 martie

Puteți urmări aici întreaga prezentare:

Pentru că am primit o mulțime de întrebări din partea voastră, iată echipamentele folosite la workshop:

Sony A1
Sony FE 24mm F1.4
Sony 55mm F1.8
Sony 90mm F2.8 Macro
Godox TT350s
Godox V1
Godox AD300 Pro

În plus, Marian Sterea a folosit în timpul workshop-ului și echipament Dedolight SLED2x2-BI-B Kit iluminare 4 lumini LED BicolorKit-ul conține:

 • 2 x DLED4-BI dedolight focusing LED light head, bicolor
 • 2 x DT4-BI
  heads
 • 2 x DPLS
 • 2 x DBD8
 • 1 x DP1.1
 • 1 x DPGH
 • 1 x GM-GMAS – Gobo Master Kit with 10x usefull window/breakup gobos

Te așteptăm pe 15 martie, de la ora 20, să aflăm alături de Marian Sterea și Marius Tudor mai multe despre experiența de fotografiere profesională cu Sony Alpha 1 și despre elementele unice ale acestui aparat care fac mai ușoară viața fotografului sau a videografului și permit scenarii de utilizare noi.

Completează acest formular, iar noi te anunțăm imediat ce intrăm LIVE! Astfel nu vei rata ocazia să intri în dialog cu invitații noștri si să le adresezi în direct întrebările tale!
Așa cum te-am obișnuit, în timpul transmisiei LIVE, vei putea pune întrebări despre noul aparat Sony Alpha 1. Ce ai vrea să îi întrebi pe Marian Sterea și Marius Tudor? Lasă-ne un comentariu și noi vom adresa întrebarea în timpul LIVE-ului sau le poți adresa direct în comentarii în timpul LIVE-ului!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *