Noutățile săptămânii 22 – 28 februarie 2021

Săptămâna aceasta a sosit cu o mulțime de lansări de echipamente foto-video. Industria foto-video este în continuă schimbare și se adaptează noilor cerințe, prin lansarea de produse care să permită transmisiile live și care prioritizează portabilitatea. În cele ce urmează, vom descoperi împreună ce noutăți găsești pe site-ul F64!

Sony Alpha AX3 – cea mai compactă cameră video din seria Cinema Line

Noua cameră vine să completeze seria Cinema Line, a fraților mai mari VENICE, FX9 și FX6, într-unul din cele mai portabile corpuri de pe piață al camerelor video profesionale.

Printre vedetele specificațiilor, portul HDMI tip A (full size), o trasatură caracteristică în lumea camerelor profesionale, înregistrare la rezoluții până la 4K și 120 fps, codec XAVC-S 4:2:2 10 biti pentru înregistrare internă, dar și semnal RAW de 16 biți, la utilizarea unui recorder extern. Profilul Cinetone S insiprat de tehnologia de culoare din VENICE face posibilă înregistrarea și post-procesarea la cel mai înalt nivel, cu peste 15 stopuri de expunere ca interval dinamic.

Un detaliu important este dotarea cu răcire activă, ceea ce permite înregistrarea în format 4K60p nelimitată. Focalizare Realtime Eye AF pe față și ochi, profilele S-Log 3 si S-Gamut (3 si Cine), înregistrarea slow-motion QFHD 4K120p, ISO până la 409600, mânerul XLR inclus precum și porturile audio-video din dotare plasează Sony Alpha FX3 direct în zona de vârf a camerelor video cinematice profesionale.

Sigma 28-70mm F2.8 DG DN Contemporary – Noul zoom standard pentru mirrorless

Proiectarea 28-70mm F2.8 DG DN Contemporary se bazează pe 24-70mm F2.8 DG DN Art, dar cu o distanță focală începând de la 28 mm, făcând corpul obiectivului semnificativ mai mic și mai ușor în timp ce se menține performanța optică superbă. Este cel mai mic și mai ușor obiectiv din clasa sa . Rămânând fidel conceptului de bază al liniei Contemporary  de a menține un echilibru optim între performanța optică și dimensiunea obiectivului, această nouă optică oferă rezultate de calitate profesională într-un corp suficient de mic pentru a fi folosit oricând.

Pe lângă prioritizarea portabilității, inginerii opticieni ai SIGMA au introdus o nouă combinație de straturi și elemente structurale care fac acest zoom standard bine echipat pentru a fi utilizat într-o gamă largă de medii de fotografiere. La fel, au fost utilizate cele mai noi tehnici de producție și fabricație pentru a se asigura o calitate de construcție extrem de ridicată.

Canon EOS M50 Mark II – Succesorul modelului premiat EOS M50

Ca răspuns la cererea tot mai mare de echipamente de înaltă calitate care să îndeplinească cerinţele creatorilor de conţinut, Canon Europe anunţă lansarea EOS M50 Mark II, succesorul modelului premiat EOS M50. Oamenii dedică mai mult timp hobby-urilor şi îşi dezvoltă noi aptitudini, iar crearea, partajarea şi vizualizarea de conţinut pe Instagram, YouTube şi Twitch continuă să crească.

Fiind un aparat foto mirrorless mic dar puternic, EOS M50 Mark II simplifică mai mult ca oricând întregul proces, de la înregistrare până la încărcarea conţinutului. Acest model poate să filmeze 4K cu orientare peisaj şi verticală, dar şi să transmită live Full HD direct pe YouTube şi le permite creatorilor de conţinut să treacă la un nou nivel. EOS M50 Mark II oferă toate intrările şi ieşirile de care are nevoie un creator de conţinut, având o intrare de 3,5 mm pentru microfon, ieşire clean HDMI şi USB. Formatul compact, ecranul tactil rabatabil şi compatibilitatea cu toate obiectivele Canon din gamele EF le oferă utilizatorillor libertate totală în procesul de creaţie, atât la filmarea pe card cât şi la transmisiile live pentru vlog.

Surpriza săptămânii – Actualizarea de firmware Sony ZV1 permite transmiterea în flux video și audio de înaltă calitate

Sony a anunțat o nouă actualizare gratuită de firmware pentru camera digitală ZV-1, care permite utilizatorilor să utilizeze cu ușurință caracteristicile audio-video de înaltă calitate ale acesteia pentru livestreaming, doar prin simpla conectare a camerei la un computer.

Cu această actualizare a firmware-ului, utilizatorii pot conecta cu ușurință ZV-1 la un computer prin USB pentru a utiliza fluxul video de înaltă calitate și microfonul încorporat pentru un sunet clar pentru utilizări zilnice, de la transmiterea în direct prin platformele de socializare la videoconferințe. În plus, atunci când camera este conectată la unul dintre smartphone-urile Sony Xperia ™, utilizatorii pot face livestreaming din mers și pot folosi smartphone-ul Xperia ca afișaj secundar pentru a citi comentariile și a monitoriza fluxul live.

Care lansare te entuziasmează cel mai mult? Care produs se potrivește cel mai bine nevoilor pe care le ai? Lasă-ne un comentariu! Și mai ales, urmărește-ne în continuare pentru a afla noutăți legate de lansări de echipamente foto-video!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.