Sony ZV-1 – Camera perfectă pentru vlogging

Într-o perioadă în care pe Youtube se încarcă peste 300 de ore de conținut video pe minut, cei de la Sony au lansat ZV-1, specificând că este o cameră destinată în special celor care fac vlogging. Deși este o cameră mică, are foarte multă tehnologie în ea, fiind destinată celor care vor mai multă calitate și flexibilitate decât le poate oferi un smartphone sau un Go Pro.

Adrian Ivanov a testat această cameră timp de zece zile în condiții diferite de filmare (în interior, în exterior, în condiții de iluminare slabă). A fost o plăcere să constate cât de ușor se poate filma cu această cameră mică și cât de bine reacționează Auto Focus-ul.

Cei de la Sony au specificat că atunci când au realizat această cameră, au ținut cont și de feedback-ul creatorilor de conținut. În cele ce urmează Adrian Ivanov prezintă câteva exemple în acest sens:

  • Realizarea display-ului – Acesta se poate deschide și roti 180 de grade, în așa fel încât să te poți filma în stil selfie fără probleme
  • Butonul de REC – Este acum mult mai mare și este poziționat pe partea de sus a camerei, facilitând accesul la el atunci când ne filmăm singuri
  • Funcția de Product Showcase – Foarte utilă pentru cei care fac unboxing sau review-uri la produse
  • Inovațiile pe partea de sunet – Camera are un microfon unidrecțional compus din trei capsule, putând capta un sunet calitativ, fără a fi nevoie neapărat de un microfon extern. Acest microfon extern poate fi folosit, pentru un sunet performant, datorită ieșirii audio și a patinei amplasate lângă microfonul încorporat al camerei.
  • Gripul situat pe partea din dreapta a camerei – Ne ajută să ținem mai bine camera atunci când filmăm. Totodată, riscul de a o scăpa din mână este mult mai mic datorită acestui grip.
  • Modul de filmare are o multitudine de opțiuni, începând de la Intelligent Auto și până la opțiuni de selectare a priorității diafragmei, a shutter-ului, expunere manuală, aceste opțiuni făcând fericit orice utilizator pro.
  • Filtrul ND încorporat în cameră – Acesta ne ajută să filmăm cu diafragma deschisă în zilele cu soare puternic.
  • Stabilizarea foarte bună

Câteva neajunsuri

  • Display-ul nu este touchscreen 100%. Apăsând ecranul, putem schimba doar zona de focus.
  • Bateria – Fiind o cameră mică, și bateria este mică. Nu veți reuși să filmați mai mult de 45 de minute încontinuu.

Concluzie

Pentru că are un autofocus excelent, un display care se rotește la 180 de grade și acea funcție de Product Showcase, este o cameră ideală pentru vloggeri. Pentru că este mică, este o cameră ideală pentru călătorii. Pentru că are o mulțime de setări manuale, este o cameră care poate fi folosită și de către utilizatorii pro ca și a doua cameră și de ce nu ca și prima cameră. Totul depinde de cât de creativ ești.

Pentru mai multe detalii, puteți urmări acest videoclip:

Produse recomandate

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.