(c) Vlad Ionescu

Myanmar – Lacul Inle și împrejurimi

După experiența din Yangon, continuăm seria povestirilor cu următoarea destinație.

Lacul Inle este localizat în statul Shan și este printre cele mai populare obiective turistice din această țară. Deși știam acest lucru, la recomandarea unui prieten, am hotărât să mergem. În timp, am observat că și cele mai cunoscute locuri au ceva autentic care poate fi descoperit. De obicei sunt locuri unde merg toți turiștii, dar pe lângă acestea, la mică distanță, pot fi altele mai interesante dar care necesită un pic de explorare. Și nu ne-am înșelat nici de data aceasta…

Orașul cel mai apropiat de lac și cu o infrastructură pentru turiști este Nyaung Shwe. Un oraș mic, drăguț și destul de liniștit. Turiștii care vin aici sunt interesați în principal de excursia de o zi cu barca pe lac. Dar nouă ne-a plăcut zona și am decis să stăm mai multe zile.

În loc să mergem la lac, am zis să explorăm zona 1-2 zile și apoi mai vedem. Am închiriat 2 biciclete, ne-am uitat pe hartă și am plecat în explorare. Prima zi a fost mai mult prin oraș și zonele de pe lângă.

Principalul mijloc de transport este pe apă. Mai ușor, accesibil și rapid. Canalul Nyaung Shwe iese direct în lac iar de acolo se ajunge mult mai repede decât pe uscat la satele de pe mal.

Cred că aș fi putut sta câteva zile la pozat pe malul canalului fără să mă plictisesc. Am găsit câteva locuri bune la ieșire din oraș. Trec multe personaje interesantesau chiar numai bărcile sunt de admirat. Sunt foarte lungi și transportă absolut orice.

Majoritari budiști, sunt pagode sau stupe peste tot. Aceasta era în oraș, aproape de hotelul unde locuiam.

(c) Vlad Ionescu

A doua zi am decis să mergem ceva mai departe. Voiam să facem înconjurul lacului dar ne-am dat seama că e imposibil cu bicicletele pe care le avem. Ne-am gândit să mergem cât putem și spre seară ne întoarcem. Am intrat în toate satele de pe drum și pe aproape toate străduțele. Așa am ajuns în locurile despre care vorbeam la început, deloc turistice dar încă autentice.