Sony lansează noua cameră Alpha 7C și un nou obiectiv zoom

Sony a anunțat astăzi mai multe adiții la gama sa impresionantă de echipamente foto – noul body full-frame Alpha 7C (model ILCE-7C), obiectivul zoom FE 28-60mm F4-5.6 (model SEL2860) și blițul HVL-F28RM.

Update - Actualizare software Decembrie 2021

Este disponibilă  o nouă actualizare de software pentru camera Sony A7C.

Conținutul actualizării

Alte îmbunătățiri

Alpha 7C este cel mai mic și mai ușor body full-frame din lume, oferind performanță fără compromisuri, funcții avansate de autofocalizare, capabilități video de înaltă rezoluție 4K și multe altele. Alături de cel mai mic și mai ușor obiectiv zoom standard din lume, FE 28-60mm F4-5.6, această combinație versatilă oferă o experiență inegalabilă, maximizând portabilitatea și versatilitatea fără a sacrifice puterea oferită de camerele full-frame. Blițul HVL-F28RM le permite utilizatorilor să-și extindă posibilitățile de exprimare fotografică, datorită structurii foarte compacte și funcției inteligente de control a intensității luminii, corelată cu recunoașterea facială oferită de camera foto.

„Respectăm angajamentul Sony de a concepe cele mai bune echipamente posibile pentru nevoile clienților noștri”, a transmis Yann Salmon Legagneur, Director de Product Marketing, Digital Imaging, Sony Europe. „Noul kit format din camera Alpha 7C și obiectivul zoom FE 28-60mm F4-5.6 oferă multe dintre cele mai avansate tehnologii ale noastre în materie de imagine, într-un design complet nou al celui mai mic și mai ușor sistem foto din lume format dintr-o cameră full-frame și un obiectiv. Acest kit deschide ușa unor noi posibilități pentru creatorii de conținut, punându-le în palmă puterea fără compromisuri a unui sistem full-frame.”

Pentru detalii complete, vizitați https://www.sony.ro/electronics/camere-foto-cu-obiective-interschimbabile/ilce-7c.

Mai multe povești exclusive, clipuri video și alte tipuri de conținut interesant, toate realizate cu cele mai noi camere, dar și cu ajutorul altor produse Sony, pot fi descoperite la https://www.sony.ro/alphauniverse. Hubul European de fotografie al Sony este disponibil în 22 de limbi și include știri și detalii despre produse, informații despre competiții și lista actualizată a evenimentelor Sony din fiecare țară.. 

 Un video cu Alpha 7C poate fi vizionat la:

Noua cameră Alpha 7C: Performanța full-frame fără compromisuri, într-un design compact

Noua cameră Alpha 7C îmbină calitatea full-frame a imaginii marca Sony, capabilitățile avansate de autofocalizare și funcțiile versatile de înregistrare video, într-un design extrem de ușor și compact. Noua cameră are un senzor de imagine full-frame Exmor R™ CMOS cu iluminare din spate de 35mm de 24.2MP (efectivi, aprox.) și un procesor de imagine BIONZ X™, oferind sensibilitate ridicată, rezoluție incredibilă, un interval dinamic extins, de 15 trepte și procesare de mare viteză a datelor de imagine.

Cu dimensiuni de doar 124.0mm x 71.1mm x 59.7mm și o greutate de 508 grame (18oz), camera Alpha 7C este similară ca mărime și greutate cu modelele de cameră APS-C, cântărind cu doar 1% mai mult decât Alpha 6600. Alpha 7C reușește să fie cel mai mic și mai ușor body compactii prin îmbunătățirea sistemului de stabilizare optică pe 5 axe încorporat în cameră, prin îmbunătățirea unităților de obturator, dar și prin utilizarea unei construcții de tip monococă, folosită de obicei pentru realizarea mașinilor și avioanelor. Chiar și în acest body compact, Alpha 7C oferă un efect de stabilizare de 5 trepte de expunere, permițând obținerea imagini frumoase, fără să fie nevoie de un trepied. Mai mult, capacitatea mare a bateriei NP-FZ100 oferă suficient de multă putere pentru captarea unui număr de 740 de imagini, cele mai multe din industrie, atunci când este utilizat ecranul LCD, sau 680 de imaginixi atunci când este utilizat vizorul electronic – ceea ce îl face perfect pentru sesiuni extinse de fotografiere. 

Caracteristici principale

  • Calitate spectaculoasă a imaginii full-frame
  • Autofocalizare avansată
  • Capabilități video extinse
  • Realizată pentru manevrare fiabilă

Noul obiectiv FE 28-60mm F4-5.6: cel mai mic și mai ușor obiectiv zoom full-frame din lume, cu o înaltă calitate a imaginii

Noul obiectiv FE 28-60mm F4-5.6 aduce pe piață cea mai mică și mai ușoarăiv construcție a unui obiectiv cu zoom standard, oferind o performanță optică superioară care atinge calitatea full-frame de înaltă rezoluție în orice colț al imaginii. Sistemul optic alcătuit din 3 elemente asferice suprimă în mod eficient aberațiile din imagine la orice nivel de zoom și livrează o calitate ridicată a imaginii dintr-un colt în altul al cadrului. O distanță focală minimă de 30 de centimetri (superangular) până la 45 de centimetri (telefoto) oferă capabilități extinse de prim-plan, perfecte pentru utilizarea zilnică sau pentru vlogging, alături de un gimbal sau un grip.

La doar 167 grame și dimensiuni de 66,6 mm diametru și 45 milimetri lungime, alături de designul său mecanic și optic optim, obiectivul FE 28-60mm F4-5.6 are o structură retractabilă și aduce un design compact și ușor fără egal, permițându-le utilizatorilor să îl poarte cu ei oriunde. De la fotografierea zilnică, până la imortalizarea de peisaje, portrete sau cadre de călătorie, este obiectivul ideal pentru orice tip de fotografiere în mișcare, într-o varietate mare de medii. Utilizat în combinație cu Alpha 7C, acesta oferă performanță full-frame fără compromisuri și formează cel mai mic și cel mai ușor sistem foto din lume alcătuit dintr-o cameră full-frame și un obiectivi. Chiar și la această dimensiune compactă și la greutatea extrem de mică, obiectivul FE 28-60mm F4-5.6 este rezistent la praf și umezealăxxii și suportă o varietate mare de filtre de 40.5 milimetri.  

Obiectul FE 28-60mm F4-5.6 aduce autofocalizare rapidă și extrem de precisă, permițând funcțiile Real-time Tracking și Real-time Eye AF, prin utilizarea unui motor liniar. În plus, față de capabilitățile avansate de autofocalizare marca Sony, obiectivul FE 28-60mm F4-5.6 are un design intern al sistemului de focalizare care păstrează neschimbată lungimea obiectivului atunci când sunt realizate imagini cu focalizare în mișcare și cadre prim-plan, permițându-le utilizatorilor să capteze ușor o mare varietate de conținut, de la filmări obișnuite la vlogging confortabil.

Noul HVL-F28RM: Un bliț compact cu funcția de control a intensității luminii, ce conlucrează cu funcția de recunoaștere facială oferită de cameră

HVL-F28RM este un bliț compact creat pentru a se potrivi cu aparatele foto mirrorless Sony, pentru un sistem compact, ușor de administrat, ce oferă o performanță stabilă pe care doar un produs original Sony o poate oferi. În comparație cu HVL-F32M, HVL-F28RM este cu 12% mai mic și cu 7% mai ușor. Acest bliț compact și ușor de folosit are capabilitățile necesare pentru a satisface atât nevoile atât profesioniștilor, cât și pe cele ale creatorilor de conținut amatori-avansați.

HVL-F28RM oferă o lumină consistentă GN28, cu o distribuție optimizată și o performanță continuă a blițului care nu va întrerupe fluxul de lucru al utilizatorului, precum și o comunicare stabilă wireless și control radio multi-flash. De asemenea, noul bliț include și noua tehnologie de control a blițului de la Sony, care funcționează împreună cu tehnologia avansată de detectare a fețeiv. Atunci când este utilizat cu o cameră compatibilă, echilibrul dintre lumina care cade pe fața subiectului și lumina ambientală este luat în considerare pentru a regla automat balansul de alb, astfel încât fața subiectului să aibă o culoare naturală, realistă. În plus, compensarea blițului, raportul de lumină și alți parametri detaliați ai blițului pot fi controlați direct prin intermediul unei camere compatibile. O tastă personalizată a camerei poate fi alocată pentru a afișa parametrii blițului, astfel încât să se poată face ajustări în timp ce utilizatorului se uită prin vizorul electronic și, în același timp, ține camera în mână. Parametrii sunt afișați în limba selectată din meniul camerei.

HVL-F28RM oferă o metodă de utilizare simplă, intuitivă, cu comezi puține, inclusiv butoane +/- pentru setarea nivelului de luminozitate, buton de asociere, buton de testare și manetă de blocare. Blițul oferă suficient de multă lumină pentru scenarii în care utilizatorii doresc ca lumina să fie reflectată de mai multe ori. Unghiul blițului poate fi setat  la 0, 20, 40, 60, 80, și 120 de grade pentru o poziționare mai ușoară. Noul bliț oferă și un declanșator radio wireless pentru o declanșare fiabilă atunci când este montat pe o cameră compatibilăxxvi dar și atunci când este asociat cu o altă cameră foto. Atunci când este folosit ca transmițător, HVL-F28RM poate controla până la 15 blițuri și/sau receptori în 5 grupuri la distanțe de până la 35 de metri pentru un control extraordinar și versatil al sistemului de iluminare. HVL-F28RM este alimentat de două baterii alcaline AA (LR6) sau NiMH. Două baterii alcaline pot furniza energie pentru până la 110 blițuri continue (1/1 bliț manual cu baterii alcaline).

Disponibilitate

  • Noua cameră compactă full-frame Alpha 7C va fi disponibilă din octombrie 2020.
  • Obiectivul zoom FE 28-60mm F4-5.6 va fi disponibil de la începutul lunii ianuarie 2021.
  • Un kit format din camera compactă full-frame Alpha 7C și obiectivul zoom FE 28-60mm F4-5.6 va fi, de asemenea, disponibil de la finalul lunii octombrie.
  • Blițul HVL-F28RM va fi disponibil începând din Noiembrie 2020.

Urmărește-ne în continuare pentru a afla noutățile din lumea foto-video!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.