Image via Shutterstock

David Bastianoni – Utilizarea aparatului foto pentru a realiza cele mai bune portrete de nuntă

Un aspect important al activității fotografului de nunți David Bastianoni îl reprezintă realizarea portretelor miresei și mirelui. Aici ne oferă sfaturi privind modul de configurare a echipamentului pentru realizarea portretelor perfecte. 

(c) David Bastianoni

Focalizarea asupra fețelor

Să surprinzi bucuria și emoția cuplului în cea mai memorabilă zi a vieții lor este cel mai important element al fotografiilor de nuntă, astfel încât aceștia să poată retrăi acea zi pentru tot restul vieții. Pentru David, cheia este modul Focalizare continuă de pe α7 III.

„Folosesc mereu modul Focalizare continuă”, spune David, „și folosesc și modul de urmărire dacă încerc să surprind mișcare, cum ar fi atunci când mirele sau mireasa se plimbă. Pentru portrete, folosesc FA pe ochi pentru a focaliza precis asupra ochilor subiectului, ceea ce înseamnă că nu ratez niciun cadru și că toate portretele mele sunt focalizate perfect pe ochii subiectului”.

(c) David Bastianoni

O altă setare cheie pentru David este Înregistrare și detectare față: „la începutul zilei, realizez un portret simplu al mirelui și miresei folosind funcția Înregistrare fețe”, explică el. „Această caracteristică este extraordinară, deoarece, atunci când aparatul foto detectează mai multe fețe într-o scenă, focalizează automat pe fața mirelui sau a miresei, dacă aceștia se află în cadru. Pot chiar să setez prioritatea, de exemplu, astfel încât să acorde prioritate feței miresei față de mire – este atât de utilă!” 

Configurarea aparatului foto și obiectivele

Zilele de nuntă trec foarte repede, astfel că este esențial ca David să fie mereu pregătit, gata să realizeze o fotografie. „În ziua nunții, am două aparate foto α7 III, câte unul într-o parte și în cealaltă”, explică el. „Îmi place faptul că pot să îmi salvez setările și să le transfer ușor pe un alt aparat foto cu un card SD. Aceasta înseamnă că ambele aparate foto sunt configurate întotdeauna identic – toate setările, toate butoanele particularizate, totul este identic atunci când folosesc oricare dintre aparate.”

(c) David Bastianoni

Utilizarea intervalului dinamic

Fotografiile de nuntă pot fi complicate uneori, deoarece iluminarea nu este mereu optimă; uneori fotografiezi în lumină difuză, iar alteori în lumină foarte puternică. „Indiferent de lumină, trebuie să păstrez toate detaliile rochiei albe a miresei, fără a o supraexpune”, spune David. „Cu intervalul dinamic al aparatului Sony α7 III, aceasta nu reprezintă o problemă. Un truc pe care îl folosesc este să realizez o subexpunere ușoară a imaginii pentru a mă asigura că păstrez detaliile evidențiate ale rochiei, iar în postproducție pot mări luminozitatea umbrelor pentru a readăuga detalille în locul respectiv.

(c) David Bastianoni

David este un ambasador prin imagini al Sony Europe și puteți vedea mai multe lucrări ale acestuia la această adresă.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.