3 obiective Nikon cu 3 distanțe focale diferite

Focala unui obiectiv influențează direct felul în care vor arăta fotografiile tale. Obiectivul de kit este un obiectiv decent, cu care vă puteți face treaba la un nivel mediu. Dacă aveți însă așteptări mai mari, dacă vreți să faceți niște pași imenși în ceea ce înseamnă fotografie și videografie aveți nevoie de altfel de obiective, potrivite pentru fiecare situație în parte.Fotograful Alin Panaite ne dezvăluie cu exemple concrete diferența dintre 3 obiective Nikon. Pentru început, vă prezentăm cele trei obiective:

Nikon 85mm f/1.8G
Nikon 50mm f/1.8G
Nikon AF-S 200-500mm

Nikon 50mm f/1.8G

Este unul dintre cele mai bune obiective în privința raportului calitate-preț. Este foarte bun atunci când deții un aparat format crop. Vei obține astfel profunzime de câmp foarte mică și poți izola foarte bine subiectul de fundal.

Nikon 85mm f/1.8G

Spre deosebire de obiectivul de 50mm, acest obiectiv este mai recomandat atunci când ai un aparat cu senzor full frame. Este potrivit pentru portrete. Un avantaj este faptul că este mic și compact, astfel poate fi luat cu ușurință în vacanțe.

Ambele obiective te ajută să te dezvolți ca fotograf, atunci când începi să descoperi factorii care influențează profunzimea de câmp.

Nikon AF-S 200-500mm

Acest obiectiv este potrivit în fotografia wildlife, de sport etc. De asemenea, poți experimenta cu el și în fotografia de peisaj.

Urmărind acest videoclip, puteți afla mai multe despre experiența lui Alin Panaite cu aceste trei obiective de la Nikon:

Produse recomandate

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.