3 obiective next level de la Sony

Obiectivul de kit este un obiectiv decent, cu care vă puteți face treaba la un nivel mediu. Dacă aveți însă așteptări mai mari, dacă vreți să faceți niște pași imenși în ceea ce înseamnă fotografie și videografie aveți nevoie de altfel de obiective, potrivite pentru fiecare situație în parte. Gabriel V. Barna ne povestește de ce kitul unui fotograf ar trebui să conțină mai mult decât obiectivul de kit și ne recomandă trei obiective cu adevărat speciale de la Sony.

Iată trei obiective de la Sony care schimbă kit-ul oricărui fotograf:

Sony 10-18mm F4 OSS
Sony 55mm F1.8 Sonnar T*
Sony 18-105mm F4 OSS G

Sony 10-18mm f/4 OSS

Acest obiectiv nu ar trebui să lipsească din trusa unui fotograf dacă are de fotografiat cadre largi, atunci când vrem să prindem cât mai multă informație în cadru. Atunci când fotografiezi pe teren, în momentul în care dai zoom nu trebuie să refaci din nou setările.

Când ar fi potrivit acest obiectiv? Dacă fotografiem într-un spațiu închis. Un astfel de spațiu de cele mai multe ori nu ne permite să ne îndepărtăm, așa că avem nevoie de un obiectiv wide. Îl putem folosi la peisaje, pentru a surprinde o priveliște cât mai largă. Cu un obiectiv wide, unele locuri pot fi surprinse special. Este indicat și pentru arhitectură. Poate fi folosit chiar și pentru vlogging, stabilizarea optică fiind un punct forte.

Sony 55mm f/1.8 Sonnar T*

Acest obiectiv este ideal pentru portrete. f1.8 ne ajută să obținem un blur foarte mare în spatele subiectului. De asemenea, se descurcă foarte bine în luminozitatea scăzută. Bineînțeles, putem fotografia chiar și obiecte sau produse cu el.

Fiind un obiectiv fix, trebuie să ne apropiem sau să ne îndepărtăm de subiect atunci când vrem un cadru mai wide sau mai strâns.

Sony 18-105mm f4 OSS G

Mergi în vacanțe, fotografiezi în natură, vrei să fotografiezi ceva care se află la distanță? Acest obiectiv este ideal. De foarte multe ori, observăm lucruri care arată excelent și dacă le-am fotografia, ar arăta perfect, dar nu putem ajunge la ele, pentru că sunt undeva la înălțime sau pentru că sunt foarte departe. 105mm te ajută să ajungi mult mai aproape de ceea ce vrei să fotografiezi.

Cu setările potrivite, acel f4 constant te ajută să lucrezi mult mai rapid. Poți să faci niște fotografii excelente în natură și poți surprinde mai ușor animalele, de care în mod normal nu te poți apropia atât de mult, pentru că se sperie. Poți fotografia pe stradă, avioane, elicoptere, orice este la distanță și ți se pare că merită fotografiat.

Urmărind acest videoclip, puteți afla mai multe despre experiența lui Gabriel V. Barna cu aceste trei obiective de la Sony:

Obiectivul ideal, care să fie perfect în orice situație, încă nu există, dar există obiective create special pentru anumite necesități. Dacă le folosim așa cum trebuie, evident că vom obține rezultate maxime din situația respectivă.

Tu folosești mai multe obiective în funcție de ședințele foto/ de locurile în care fotografiezi? Lasă-ne un comentariu!

Produse recomandate

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *