Pășiti în lumea mirrorless full-frame cu noile Nikon Z 5 si NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3

SKIN, unic importator Nikon în România, anunță astăzi Nikon Z 5 – noul membru al familiei mirrorless Nikon Z. Pe lângă aparatul foto, se lansează și obiectivul portabil NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3, cel mai scurt și mai usor dintre obiectivele cu zoom standard pentru aparate foto full-frame mirrorless. Tot astăzi, producătorul japonez anunță dezvoltarea teleconvertoarelor Z TC-1.4x si Z TC-2.0x și versiunile de firmware 2.00 pentru Nikon Z 50 și, respectiv 3.10 pentru Nikon Z 6 si Z 7. În plus, Nikon mai anunță dezoltarea versiunii beta a aplicatiei Webcam Utility, care permite folosirea aparatelor Nikon DSLR si mirrorless ca webcam.

Rezistent, ușor si simplu de manevrat, Nikon Z 5 este o oportunitate excelentă pentru oricine dorește să treacă la fotografierea cu un sistem mirrorless full-frame. Senzorul CMOS de 24,3 MP, care profită din plin de capacitatea monturii Z de mari dimensiuni de a capta lumina, asigură un nivel scazut de zgomot chiar și la
sensibilitati ISO ridicate, dar și un interval dinamic superior.

Obiectivul extrem de portabil NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3 este inclus în kitul de bază și acoperă unele dintre cele mai utilizate distanțe focale, oferind performanțe remarcabile pentru fotografii si filme. De asemenea, Nikon Z 5 este pe deplin compatibil cu adaptorul pentru montura FTZ, care permite utilizarea obiectivelor NIKKOR cu montură F fără să se piardă din calitatea imaginii.

Noile teleconvertoare Z au amandouă performanțe excelente. Fiind etanșate impotriva prafului si umezelii, acestea sunt, de asemenea, tratate cu acoperirea cu fluor de la Nikon, care respinge efectiv praful și murdaria. Cu o construcție din aluminiu anodizat rezistent, texturat, designul noilor teleconvertoare se potrivește perfect cu aparatele foto Nikon Z si cu obiectivele NIKKOR Z.

Compatibilă cu modelele Z 7, Z 6, Z 5, Z 50, D6, D850, D780, D500, D7500, D5600, aplicatia Webcam Utility a fost dezvoltată în contextul situației mondiale actuale și va permite folosirea aparatelor foto Nikon ca webcam. Versiunea beta va fi disponibilă la inceputul lunii august.

Noul aparat Nikon va fi disponibil din a doua jumătate a lunii august.

Urmărește-ne în continuare pentru a afla noutățile relevante pentru comunitatea de fotografi și videografi.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.