Cu Sony 85 mm f/1.4 in lumea sportului

Este unul din obiectivele pe care le iubesc și totodată e must have pentru fotografii de sport. Am participat cu acest obiectiv la multe competiții sportive și am fost plăcut surpinsă cum a reușit să facă față în orice condiție la care l-am expus .

(c) Ana Maria Oancia
(c) Ana Maria Oancia

Sony nu are un anumit „aspect” care îl face unic și ciudat, în schimb oferă o perfecțiune în lungimea focală de 85 mm. Este cel mai bun obiectiv de 85 mm pe care l-am folosit vreodată. De la construirea la calitatea imaginii, până la capăt, este un obiectiv uimitor.

(c) Ana Maria Oancia

Când fotografiați cu 85 mm, la 1.4, subiectul ar trebui să fie clar definit , iar zona din jurul subiectului ar trebui să fie cremoasă, visătoare și frumoasă. Acesta este motivul pentru care unii îl numesc noul „rege Bokeh”si chiar asa este.

(c) Ana Maria Oancia

Acest obiectiv a reușit să fotografieze indiferent de lumina bună, slabă, întunecată . În timp ce AF s-a luptat cu o lumină foarte mică, nu s-a luptat în lumina decentă. Mereu a blocat și a nimerit focul.

(c) Ana Maria Oancia

Proprietarii de sistem Sony mirrorless care caută un obiectiv portret clasic au o mulțime de opțiuni excelente, fiecare având propriul set de avantaje și dezavantaje. Sony 85 este un obiectiv extrem de ascuțit, care oferă focalizarea mecanică manuală pe care mulți fotografi o doresc. Videografii vor aprecia opțiunea sa pentru controlul diafragmei fără clic.

(c) Ana Maria Oancia
(c) Ana Maria Oancia
(c) Ana Maria Oancia

Focala de 85mm este foarte bună pentru portrete, dar nu lasă de dorit nici pentru cadre mai largi. Imaginile sunt clare, autofocusul este rapid, iar obiectivul este protejat împotriva prafului și umezelii, precum și celelalte obiective cu montură FE . Diferența evidentă între cele trei, excluzând diafragma F1.4/F1.8, este din formula optică. Astfel, Sony FE 85mm f/1.8 folosește un sistem de lentile 9/8,  Sony FE 85mm f/1.4 GM  și Zeiss Batis 85mm f/1.8  un sistem 11/8.  Diafragma cu 9 lamele este un indiciu suplimentar că se dorește ca acest obiectiv să devină un element crucial în trusa foto. Doar versiunea F1.4 GM foloseste o diafragmă cu 11 lamele. În plus, obiectivele FE 85 mm F1.4 GM şi FE 70–200 mm F2.8 GM OSS sunt dotate cu sistemele cu motor SSM acţionate prin inel din noua generaţie care optimizează motoarele SSM acţionate la fel și folosite la obiectivele cu montură A, pentru focalizarea automată contrastantă la camerele foto cu obiective interschimbabile, fără oglinzi. Motorul SSM excelent cu acţionare prin inel, cei doi senzori de detectare a poziţiei şi algoritmul complex de acţionare fac posibil controlul poziţiei obiectivului cu precizie de 1 micron, ceea ce permite o focalizare automată de foarte înaltă precizie.

(c) Ana Maria Oancia

Articol și fotografii de Ana Maria Oancia

produse recomandate

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *