Zilele Sony revin în luna iunie la F64

În luna iunie, în perioada 16-30 iunie, revenim alături de Sony cu o nouă serie de evenimente speciale marca Zilele Sony, menite să aprindă curiozitatea oricărui pasionat de lumea foto-video. Ce ne așteaptă? Iubire pentru fotografie, imaginație, emoție, fotografi de la care avem de învățat și mai ales evenimente online în care vom afla mai multe despre echipamente Sony de la fotografi de renume, plus o mulțime de oferte și promoții dedicate creatorilor de conținut.

Cu ce vine nou această ediție Zilele Sony?

În cadrul acestei ediții, evenimentele vor fi online. Tematica principală este reprezentată de fotografia de natură și călătorie, de felul în care putem evada în natură și găsi un refugiu în felul în care imortalizăm momentele petrecute în locuri de o frumusețe uluitoare, care uneori nu poate fi descrisă în cuvinte. Hashtagurile acestei ediții sunt: #seeSony și #exploratorSony.

Te-am făcut curios? Iată care este ordinea evenimentelor din Zilele Sony la F64
fotografia de calatorie

Fotografia de peisaj va fi prima temă din serie. Evenimentul va avea loc pe 18 iunie, începând cu ora 19:00. Fotografii Dorin Bofan și Horia Bogdan vor prezenta un videoclip despre fotografia de peisaj, despre care vor discuta apoi în evenimentul live.

Cine sunt Dorin Bofan și Horia Bogdan?

Deși introvertit din fire, sunt mereu curios să aflu poveștile oamenilor pe care îi întâlnesc. Caracterele mă fascinează cel puțin la fel de mult ca lumea naturală. Merg pe munte și fotografiez cât de des pot. Și când iau pauză de la pozat, mă urc pe bicicletă sau alerg. Locuind cu familia la Târgu Mureș, am luxul de a mă pierde zilnic cu aparatul sau în alergare prin pădurea aflată la 5 minute de casă. Din când în când călătoresc departe, uneori pe bicicletă, cum a fost înconjurul Islandei acum câțiva ani, alteori cu rucsacul în spate, prin pădurile Patagoniei. Nordul îmi este foarte drag și-ncerc să-i descopăr cotloane noi an de an.

Premii: 
2019 – GDT European Wildlife Photographer of the Year – castigator la categoria Plants and Fungi
2017 – NHM Wildlife Photographer of the Year – castigator la categoria Plants and Fungi 
2017 – Milvus Nature Photography Contest – castigator Grand prize
Publicații în: 
On Landscape (UK), Aurora Photos (US), Verlag art & nature (DE), National Geographic Traveler (RO), National Geographic (RO)

Am fost mereu extrem de pasionat de natură. Exact din acest motiv am și decis demult să mă fac biolog, iar mai apoi să mă specializez pe un grup de animale pe care nu toată lumea le îndrăgește – reptilele și amfibienii – fiindcă și ele au uneori nevoie de un avocat sau de un om de PR. După 13 ani de studii și lucru efectiv cu animalele, m-am gândit să iau o pauză. Nu voiam să mă rup nicidecum de natură, așa că m-am mutat 5-6 luni pe an în Tromso, Norvegia – peste Cercul Polar – unde lucrez ca ghid local și organizez tururi pentru aurora boreală și vizitarea fiordurilor. Când nu călătoresc, merg pe munte, mă uit diligent la marile premii de MotoGP și Formula 1 sau planific următoarele explorări ale naturii din alte colțuri ale lumii.

Premii: 
2018 – Milvus Nature Photography Contest – castigator Grand prize
2016 – Epson Pano Awards – medalie de bronz
 
Publicații în: 
National Geographic Traveler (RO), Digital Camera World (UK), Amateur Photographer (UK), Digital Photographer (UK), Digital SLP Photography (UK), PopPhoto (US).

Vă lăsăm mai jos câteva imagini realizate de Dorin Bofan și Horia Bogdan:

Această dezbatere susținută de fotografii Marian Sterea, ambasador Sony Romania,  și Marius Tudor este cu adevărat specială. Cei doi fotografi vor susține evenimentul live în Mamaia, la malul mării. Conferința Weddcamp a fost reprogramată pentru luna septembrie. 

Cine sunt Marian Sterea și Marius Tudor?

Marian Sterea

Marian Sterea este co-fondator al celei mai importante comunități de fotografi de nuntă și evenimente din România, WEDDCAMP Comunity, și unul dintre inițiatorii 2CreativeWorkshop

Cum se prezintă Marian Sterea pentru cei care nu îl cunosc?

Iubesc fotografia, iubesc să transform momentele acelea imperfecte în emoții perfecte. Și iubesc să lucrez cu lumină și oamenii din jurul meu. Pentru mine fotografia nu este despre cele mai scumpe sau noi camere. Altminteri, banii îi investesc cu drag în echipamente, mai ales dacă este vorba despre lumini. Pentru mine, chiar și astăzi rămân valabile cuvintele lui Annabel Williams: Fotografia este 90% psihologie și 10% tehnică.

Marius Tudor

Marius Tudor este fotograf de nuntă de mai bine de 10 ani și este pasionat de fotografia de stradă, sport și călătorie.

A fotografiat peste 500 de nunți pe 5 continente, a fost implicat în mai multe proiecte sociale, este co-fondatorul celei mai importante comunități a fotografilor de nuntă din România, WEDDCAMP Community, și este unul dintre inițiatorii 2CreativeWorkshop.

În fotografia de nuntă, se mândrește cu următoarele realizări:

  • Top 20 ISPWP Spring 2016, SLR Lounge Best 100 International Photographers,
  • Top 5 MyWed Photographer of the Year in 2016,
  • Finalist MyWed Contest 2014,
  • Top 50 Fearless Photographers. în 2014,
  • Top 10 UK Wedding Photography Select și
  • Mențiune de Onoare IPA, categoria nunți, în 2015.

Vă lăsăm mai jos câteva imagini realizate de Marian Sterea și Marius Tudor:

Pe 29 iunie, în cel mai nou spațiu dedicat creatorilor de conținut din incinta magazinului F64, VlogSpot, va avea loc prezentarea camerei Sony ZV-1, cea mai nouă cameră pentru vlogging de la Sony, într-un LIVE susținut de Cezar Machidon. Pe lângă prezentarea specificațiilor camerei, Cezar Machidon ne va dezvălui și un material filmat cu ea.

Cine este Cezar Machidon?

Mă numesc Cezar Machidon, am 33 de ani, sunt tată a 3 copii, licențiat în jurnalism, fotograf profesionist și youtuber. Sunt pasionat de bushcraft, supraviețuire în natură, homesteading, wildcamping, canoe, cunoașterea profundă a naturii sălbatice și explorarea acesteia. Anual fac sute de kilometri de hiking pe munte și dorm zeci de nopți singur prin cele mai sălbatice păduri. Locuiesc off the grid, în pădure, într-o cabană din lemn veche de 70 de ani pe care o renovez cu propriile mâini.

 
Trăiesc total izolat de civilizație, la 1200 m altitudine, fără drum de acces, fără rețea electrică, apă curentă sau alte facilități de acest fel, într-o zonă din Munții Făgăraș, județul Argeș.
 
Activitățile mele pot fi urmărite pe canalul de youtube Cezar Outdoors
Cum poți participa? Ești interesat să participi la evenimentele online? Completează acest formular!
Te așteptăm cu drag la evenimentele online, să învățăm lucruri noi despre pasiunea noastră comună alături de fotografi și videografi cu experiență! Nu uita că Sony Days înseamnă și o mulțime de oferte speciale. Zilele Sony este o campanie unde îți punem la dispoziție și o mulțime de pachete cu echipamente foto Sony, în așa fel încât să poți decide mai ușor care este setul ideal pentru tine.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.