IMAGINE Magazine – o nouă apariție editorială în media românească

Traversăm o perioadă dominată de restricțiile impuse de o urâtă pandemie, dar și de prăbușiri sinistre ale mediului de afaceri și de scăderi catastrofale ale vânzărilor. Sutem afectați social și uman. 2020 pare un film cu un scenariu scris de Stephen King, regizat de Quentin Tarantino și produs de Mel Gibson. Bine că măcar nu s-a implicat Lars von Tryer!

Din fericire, această perioadă nu va rămâne zugrăvită în istorie doar în tonuri plumburii! Perioada lungă de izolare a oferit timpul necesar ca vechile sau cele mai ascunse visuri să fie scoase de la sertar, să fie puse în practică și să fie transformate în ceva palpabil. Acesta este și cazul celei mai noi apariții editoriale din România: IMAGINE Magazine – o revistă lunară de artă vizuală.

„Este un proiect editorial pe care mi l-am dorit foarte mult, ani întregi, un proiect pe care lipsa de timp m-a obligat să-l arhivez într-un colțișor al minții „pentru mai târziu”! În bagajul personal, pe baza căruia a fost construită această revistă, sunt împăturiți 17 ani de experiență în presă și peste 12 ani de alergat cu aparatul foto de gât. Dar acestea sunt doar aspectele tehnice, pentru că adevărata resursă exploatată în realizarea acestui proiect este pasiunea pentru artele vizuale, în special pentru fotografie.”

Gabi Gogiu - realizatorul revistei

Prima ediție IMAGINE Magazine a fost lansată în mediul online pe 14 mai. Este publicată integral, cu acces gratuit, în versiune bilingvă: română și engleză, dorindu-se atât un compendiu de interviuri și pictoriale dar și un instrument de reunire a artiștilor de pretutindeni! Cele 228 de pagini ale primei ediții (Mai-Iunie 2020) vor fi printate într-o ediție limitată la doar 30 de exemplare, 29 dintre acestea fiind disponibile spre achiziție prin comandă online.   

Poate vă întrebați de ce Imagine?

De ce apăsăm declanşatorul camerei foto? De ce admirăm fotografii, tablouri, sculpturi sau desene artistice? De ce ne atrage estetica? De ce ne place arta vizuală? De ce pierdem minute sau ore în şir răsfoind paginile unei reviste sau postările dintr-un grup sau un site de fotografie?

Răspunsuri sunt multe şi din cele mai variate… Însă toate au ca bază aceeaşi motivaţie: suntem atraşi invariabil de frumos, de tot ceea ce arată bine!

Pentru că ne place să admirăm, ne dorim să imortalizăm, să capturăm – în celuloid sau şiruri de biţi – imaginile pe care mintea noastră le creionează în cele mai mici detalii. Ne place să fotografiem! Ne place să ne rememorăm amintirile pe care ni le „povestesc” fotografiile noastre.

„Fotografia este povestea pe care nu reuşesc să o transpun în cuvinte”,
Destin Sparks
Fotograf
„Eu, ca fotograf, îi dau dreptate, iar ca iubitor de artă pierd noţiunea timpului atunci când îmi pică în mână o colecţie de poveşti vizuale.”
Gabi Gogiu
Fotograf

Asta se doreşte să fie IMAGINE! Lectură plăcută!

Următoarea ediție va fi publicată pe 1 iulie 2020, la această adresă.

Articol de Gabi Gogiu.

Foto: Tunglerphoto, Model: Fanny Müller

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.