(c) Yves Schepers

Yves Schepers – Crearea unei scene

Înainte de a începe

Cel mai important sfat al fotografului de nuntă Yves Schepers stă la baza tuturor imaginilor sale. „Fotografierea unei nunți este o mostră de documentare a relațiilor dintre oameni”, spune el. Aceste relații creează emoțiile pe care un bun fotograf de nunți va încerca să le surprindă și să le plaseze în contextul unei povești.

(c) Yves Schepers

Construirea imaginii

După identificarea relațiilor cheie dintre indivizi și urmărirea modului în care interacționează, începe procesul de construire a imaginii. Esențiale aici sunt instinctul și anticiparea. „Momentele memorabile nu se petrec spontan, ci există un proces de acumulare”, ne spune Yves. „Când realizați o fotografie de nuntă în stil documentar, trebuie să citiți și să simțiți atmosfera și să compuneți fotografia până când totul se aliniază perfect. Rata de fotografiere și viteza de focalizare automată oferite de Sony α9 îmi permit să declanșez obturatorul având încrederea că obțin o imagine clară și mai multe fotografii care surprind momentul perfect.”

(c) Yves Schepers

Crearea focalizării

Într-o scenă de nuntă aglomerată, poate fi complicat să decizi ce să incluzi în imagine și la ce să renunți. Obiectivul preferat de Yves pentru obținerea unor fotografii în stil documentar este Sony FE 35mm f/1.4 Zeiss Distagon T*, deoarece îi permite să se apropie de acțiune. Acest lucru dă privitorului senzația că se află aproape de oamenii din imaginea finală.

(c) Yves Schepers

Cu toate acestea, alegerea diafragmei potrivite joacă un rol esențial când vine vorba despre atragerea atenției asupra părților importante ale scenei.

„În general, fotografiez la f/4, explică el, „iar acest lucru îmi oferă, de obicei, suficientă adâncime a câmpului încât să pot distinge persoanele din scenă, fără ca acestea să se piardă într-o neclaritate completă. Totuși, dacă vreau să ilustrez diferitele straturi ale unei scene, fotografiez la f/8 pentru a avea o adâncime mai mare a câmpului și pentru a permite privitorului să exploreze tot ce se află în imagine.”

(c) Yves Schepers

El continuă; „Dacă vreau ca singurele subiecte din imagine să fie mireasa și mirele, voi folosi obiectivul de 85 mm, f/1,8 sau obiectivul ZA Sonnar T* cu FE 55 mm și f/1,8 și voi fotografia la f/1,8 sau la f/2 pentru a estompa complet fundalul și a focaliza doar asupra lor. Oamenii adoră efectul de bokeh fin, ceea ce în Belgia numim „flou artistique”, deci este un lucru pe care încerc să îl încorporez în portretele mele.”

Yves este un ambasador prin imagini al Sony Europe și puteți vedea mai multe lucrări ale acestuia la această adresă.

Produse menționate în articol:

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Ce bine arata autobuzul ala in raport cu mireasa!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.