Sony a obținut patru premii TIPA 2020

Sony anunță că prestigioasa instituție Technical Image Press Association a recunoscut, încă o dată, inovația și performanța Sony în industria imaginii digitale, oferind companiei patru premii TIPA la ediția din 2020. Printre acestea se numără și prestigioasa distincție la categoria „Inovație Foto”, pentru tehnologia Real Time Tracking, integrată pe mai multe modele din segmentul dedicat imaginii digitale.

Cea mai avansată inovație foto – Tehnologia Real-Time Tracking

Tehnologia Sony Real-Time Tracking duce Auto Focalizarea la un nou nivel. Imediat ce fotograful localizează subiectul apăsând la jumătate butonul de declanșare, sistemul îl urmărește cu precizie, indiferent de zona în care se deplasează pe toată suprafața cadrului. Datorită funcției Real-time Eye AF (pentru oameni și animale), camera va detecta automat ochii subiectului atunci când aceștia sunt vizibili în cadru. Sistemul utilizează inteligența artificială și „învățarea” informațiilor despre subiect, inclusiv cele referitoare la culori, strălucire, distanță sau chiar tipare faciale și ale formei ochilor, pentru a menține focalizarea, oferind astfel autofocalizare reală și continuă, fără necesitatea de a comuta între diferite moduri AF. Sistemul dezvoltat de Sony este unul remarcabil care schimbă regulile jocului atunci când vine vorba despre viteza și precizia tehnologiei AF.

Cea mai bună cameră profesională full-frame – A7R IV

Sony α7R IV are un sensor full frame CMOS de 61.2MP care rivalizează cu senzorii de pe camerele de format mediu, într-un design mai compact, la care se adaugă modul de fotografiere Pixel Shift care combină până la 16 imagini cu rezoluție completă, oferind fotografii detaliate  de 240 Megapixeli.

Funcționalitatea care oferă imagini de rezoluție foarte înaltă nu implică niciun compromis atunci când vine vorba despre capabilitățile de captare a imaginilor statice sau a clipurilor video: camera oferă fotografiere rapidă în rafală cu până la 10 cadre pe secundă și posibilitatea filmării 4K cu citire a pixelilor pe întreaga suprafață a senzorului. De asemenea, A7R IV încorporează și sistemul Sony Real-Time AF Tracking și două sloturi media compatibile UHS-II.

Cea mai bună cameră APS-C dedicată experților – A6600

Camera Sony α6600 este ideală pentru fotografii care își doresc un produs compact, portabil, de o versatilitate spectaculoasă, integrând în același timp funcții creative potrivite atât pentru captarea de imagini statice, cât și pentru înregistrarea de clipuri video. Camera este o soluție potrivită și pentru creatorii de conținut 4K, datorită sistemului de stabilizare optică pe 5 axe in-body (IBIS). Aceasta poate imortaliza până la 11 cadre pe secundă și este alimentată de o baterie puternică, din seria Z, care oferă camerei cea mai mare autonomie din clasa sa, încorporând, de asemenea, și cele mai noi tehnologii Sony precum: Real-Time Tracking AF, care ajută la realizarea unei tranziții fluide, de la urmărirea subiectului la detectarea facială și chiar a ochilor.

Cea mai bună cameră compactă dedicată experților – RX100 VII

Camera Sony RX100 VII este dedicată celor care își doresc o cameră de buzunar cu obiectiv integrat care încorporează o gamă largă de opțiuni dedicate imortalizării de imagini digitale, rivalizând cu aparatele foto profesionale. Modelul suportă stabilizare optică a imaginii și oferă fotografiere continuă în rafală la 20 de cadre pe secundă. Numeroasele moduri dedicate diverselor scenarii de fotografiere și filmare, alături filmarea la calitate 4Kiv precum și posibilitatea filmării cu încetinitorul cu până la 1000 de cadre pe secundă, fac din RX100 VII și un partener video excelent. Senzorul Exmor R™ CMOS și memoria DRAM asigură camerei o magistrală de date extrem de rapidă.

Produse menționate în articol:

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.