Fotografia de produs cu Nikon D810 și Sigma 105mm f/2.8 Macro

Sunt fotograf de nuntă, cam asta este titulatura pe care am purtat-o de câțiva ani și nu pentru că nu mi-ar plăcea și alt gen de fotografie ci strict din perspectiva
lipsei timpului pentru alte tipuri de proiecte.

Încă mai simt dorul ședințelor de portret sau nud dar cum am preferat să mă concentrez pe cariera de fotograf de nuntă, celelalte proiecte au cazut pe locul doi. Acum, că tot stăm în casă (aștept NEFTLIX part 2, am 86 plăci gresie in baie, s-a uzat canapeaua de cât am stat pe ea) cred ca este momentul perfect pentru a reflecta puțin și la noi, la proiectele personale pe care nu am apucat să le finalizăm, la studiu și dezvoltare personală, la inspiratie și redescoperirea bucuriei de a fotografia orice, oricum, oriunde.

Ar fi puțin ciudat, având în vedere toate restricțiile care trebuie respectate, să mă reapuc în aceste momente de vechile proiecte de portret sau nud plus lipsa de activitate și din dorința avida de a scutura echipamentul de praf am stat sâmbătă seara, în biroul meu, gândindu-mă la ce aș putea fotografia prin casă. Inițial am zis, știu, fur sticla de parfum a nevestei sau să golesc frigiderul de legume pentru a studia ceva natură moartă dar după o chibzuire preț de o țigară pe balcon și pe ritmuri de sirenă de poliție la orele târzii de noapte (era ora 01:00) m-a lovit inspirația…

(c) Alexander Lupascu

Zic, gata, știu, am pe birou mica mea colecție de ceasuri Casio Gshock, câteva gadgeturi tare dragi mie, le trag lor niste cadre de produs/detaliu, și așa doream să îmi fac un nou wallpaper pt telefon.

Zis si făcut, cu o atenție sporită să nu trezesc consoarta având în vedere ora la care m-a pălit inspirația și cu mișcări demne de ninja am sustras din sufragerie o măsuță de granit (care avea o textură tare interesantă), am scos geanta din dulap și l-am pregătit pe bătrânul meu Nikon D810 pentru acțiune.

Lens of choice a fost Sigma 105 2.8 Macro.

Pentru lumină am folosit două bucăți de Yongnuo YN360 plus o lanternă de bicicleta for some spot action.

Cam astea sunt rezultatele, a fost pentru prima dată când am pus mâna pe aparat strict pentru a face fotografie de produs / macro și cred că rezultate au iesit onorabil având în vedere că eu sunt obișnuit să am în fața aparatelor mele oameni, emoție si bucurie. 

Toata treaba a durat în jur de 4 ore jumătate cu tot cu editat.

related products

Alți fotografi au mai citit și:

3 Comments

  • salut Alex, misto povestea cu Netflix si cu gresia din baie.. funny :))
    Coincidenta face ca sa am fix acelasi setup (aparat foto si obiectiv), asa ca te intreb: cand pozezi ceasul dintr-o parte, cu ce diafragma faci poza si unde pui punctul de focus ? (sper ca nu faci focus stacking). Stii care-i ingrijorarea mea: DOF-ul al naibi de mic..
    Multumesc si succes in tot ce faci !

  • Am vazut pozele pe un grup de fb. Sunt super misto.

    • mersi frumos man, glad you like them 😀

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *