Lumix S1 – primul Full Frame Panasonic pentru fotografii profesioniști

Panasonic nu s-a grăbit să lanseze primul model Full Frame. Putem spune însă că această așteptare a meritat, deoarece gama Lumix S reușește să se facă remarcată în peisajul fotografiei profesioniste. Adoptând o strategie diferită față de ceilalți competitori, Panasonic a venit cu un design apropiat de cel al camerelor DSLR clasice. Practic, ei au pus accentul pe ergonomie, S1 ieșind în evidență cu un body robust dar foarte bine construit, rezistent la praf și umezeală și în același timp foarte intuitiv. Butoanele sunt așezate acolo unde trebuie să fie și sunt ușor de accesat. Este extrem de ușor pentru cineva care a folosit un DSLR, să se obișnuiască cu noile modele Lumix S.

Panasonic impresionează și prin calitatea viewfinder-ului său, datorită tehnologiei OLED și a rezolutiei de 5760k pixeli. Ecranul rabatabil pe 3 direcții este de asemenea foarte rezistent datorita prinderilor de metal oferind o calitate extraordinară prin ecranul său OLED.

Focusul este îmbunătățit pe zi ce trece deoarece, datorită funcției “deep learning tehnology” răspunsurile aparatului la fiecare update de firmware este remarcabil iar cu ultimul update 1.4 (28.01.2020) și acest ghid de folosire a focusului nu ai cum să dai greș în nicio situație.

Meniul celor de la Panasonic a rămas la fel de ușor de folosit ca la seria G. Din punctul meu de vedere consider meniul acestuia ca fiind cel mai ușor de utilizat comparativ cu alte branduri.

(c) Octavian Mihăeș
(c) Octavian Mihăeș

Bateria, de 3050mha, este una foarte rezistentă, eu personal am tras cu ea 1300 de cadre cu 4/5 linii, în decursul a 3 ore, în timpul unui eveniment de tip NBC, iar în decursul unei zile, am trasaproximativ 800 de cadre, aparatul fiind deschis constant.

O funcție foarte utilă celor ce vor să folosească aparatul și pentru landscape, studio sau beauty este “ high resolution mode” prin care puteți fotografia la o rezoluție de 96 megapixeli pentru modelul S1 sau 187 megapixeli pentru S1R datorita noului procesor optimizat de cei de la Panasonic “Venus Engine”.

(c) Octavian Mihăeș

Faptul ca Panasonic a intrat în alianța L-Mount, alături de Leica si Sigma, îi permite să depașească extrem de usor problema disponibilității obiectivelor. În acest moment, pe lângă obiectivele Leica si cele Panasonic (24-105 F4, 50 F1.4, 70-200 F4, 24-70 F2.8, 16-35 F4, 70-200 F2.8), există o gamă largă de la Sigma (14mm F1.8, 14-24mm F2.8, 20mm F1.4, 24mm F1.4, 35mm F1.2, 35 mm F1.4, 40mm F1.4, 45mm F2.8, 50mm F1.4, 70mm macro F2.8, 85mm F1.4, 105mm F1.4, 135mm F1.8). Iar numărul obiectivelor se anunță a fi în creștere.

(c) Octavian Mihăeș
(c) Octavian Mihăeș
(c) Octavian Mihăeș

Este un Hybrid de ultimă generație ce îmbină fotografia și videografia într-un mod foarte armonios.

Chiar dacă a fost lansat de curând ține piept tuturor competitorilor cu experiență în lumea mirrorless din orice punct de vedere și nu se dă înapoi de la nicio provocare.

(c) Octavian Mihăeș -F16, Iso 400, ss 1/360 24mm
(c) Octavian Mihăeș - F16, Iso 400, ss 1/400 24mm- panoramare din 8 cadre
(c) Octavian Mihăeș - F4, Iso 640, ss 1/200, 200mm
(c) Octavian Mihăeș - F16, Iso 100, ss 1/4, 50mm - Handheld
(c) Octavian Mihăeș - F4, Iso 3200, ss 1/640, 70mm

Articol și fotografii de Octavian Mihăeș

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.