Sony lansează noul obiectiv FE 20mm F1.8 G

Completând gama extinsă de obiective Full Frame cu montură E native, Sony lansează astăzi un nou obiectiv din seria G LensTM, noul obiectiv FE 20mm F1.8 G (SEL20F18G). Oferind rezoluția excelentă a obiectivelor G și efectul bokeh, modelul FE 20mm F1.8 G este un obiectiv fix compact și ușor, superangular cu deschidere mare a diafragmei – cel mai larg obiectiv prime full-frame din seria celor cu montură E – ceea ce le oferă utilizatorilor de aparatură full-frame Sony mai multă libertate pentru a fotografia peisaje uimitoare în condiții dificile de realizare, imagini ale cerului înstelat sau filmări impresionante. 

Designul inteligent al obiectivelor folosește două elemente AA (asferice avansate), trei elemente din sticlă ED (dispersie foarte scăzută) pentru suprimarea eficientă a aberațiilor cromatice și livrarea unei calități ridicate a imaginii dintr-un colț în altul al cadrului, chiar și la deschiderea maximă F1.8. Modelul are o performanță excelentă în ceea ce privește cadrele de prim-plan, cu o distanță focală minimă de 0,19 metri (mărire maximă: 0,2 ori) și oferă un efect bokeh frumos.

Designul compact și versatilitatea modelului FE 20mm F1.8 G îl fac alegerea perfectă pentru toți fotografii și videografii. Cu o greutate de doar 373 de grame și o dimensiune redusă, acesta este cu adevărat mobil atunci când este utilizat alături de body-uri compacte cu montură E, ca parte a unui sistem bine echilibrat, ideal pentru utilizarea în combinație cu gimbaluri sau grip-uri. 

În plus, utilizarea a două Motoare Liniare XD (dinamică extremă) oferă o autofocalizare rapidă, precisă și silențioasă atât pentru imortalizarea de imagini statice, cât și pentru înregistrarea video. 

Proiectat pentru a fi rezistent la praf și umezeală  și având un element frontal cu acoperire de fluorină, FE 20mm F1.8 G este extrem de fiabil și ușor de utilizat. Acesta oferă un buton focus hold (de menținere a focalizării), care poate fi personalizat, și un inel ce permite controlul intuitiv al deschiderii diafragmei, dotat cu un buton ce permite activarea sau dezactivarea clic-urilor de reglaj. De asemenea, acesta este compatibil cu o varietate de filtre de 67 mm pentru un control creativ suplimentar.

„Unul dintre pilonii cheie ai strategiei noastre pentru dezvoltarea gamei de obiective este să ascultăm ce își doresc clienții, iar o mare parte dintre fotografii de peisaje care folosesc sistemul nostru cu montură E au solicitat un obiectiv fix rapid, cu deschidere mare a diafragmei, care să fie în același timp extrem de ușor și versatil”, a declarat Yann Salmon Legagneur, Director de Product Marketing, Digital Imaging, Sony Europe. „Credem că noul SEL20F18G reușește să îmbine în mod eficient calitatea imaginii, portabilitatea, performanțele AF superbe și prețul. Fiind potrivit pentru înregistrare video atât pe aparate full-frame, cât și pe cele APS-C, acest model constituie o completare importantă la gama noastră de obiective”.

Modelul FE 20mm F1.8 G va fi disponibil în România începând din Martie 2020.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.