(c) Ki Price

Ki Price – În geantă

Fotograful de modă Ki Price dezvăluie aparatele foto și echipamentul mai puțin vizibil pe care le duce la ședințele foto pentru a imortaliza povestea perfectă de modă.

Tuturor ne face plăcere să aflăm ce echipamente folosesc fotografii profesioniști. Aceasta ne oferă detalii interesante despre modul în care lucrează și ne poate face să ne gândim cum ne folosim noi propriile aparate foto și obiective. Apoi mai sunt „celelalte” lucruri. Fiecare fotograf le are, unul sau două articole pe care le păstrezi în geanta aparatului foto, care te ajută fie să fotografiezi, fie pur și simplu să faci față zilei de muncă. Fotograful de modă Ki Price ne-a vorbit despre aparatul foto și obiectivele sale, precum și despre articolele mărunte pe care le folosește în ședințele foto.

Aparate foto și obiective

În primul rând, Ki folosește atât modelul Sony α9, cât și Sony α7R III. Deși v-ați putea gândi că motivul evident pentru care un fotograf de modă ar folosi modelul α7R III este rezoluția de 42,4 megapixeli, există un alt motiv.

(c) Ki Price

„Nu este vorba întotdeauna despre dimensiunea fișierului. α7R III este aparatul meu foto preferat deoarece folosesc foarte mult blițul, astfel că pot fotografia cu obturatorul mecanic la 10 cps, folosind blițul. Sună ciudat, pentru că α9 este deseori asociat cu imortalizarea mișcărilor rapide, dar dacă fotografiez acțiunea cu bliț, folosesc întotdeauna aparatul α7R III.”

„Folosesc α9 mai mult când călătoresc și realizez ședințe foto de modă tip documentar. Îl folosesc cu un singur obiectiv, de obicei GM FE de 24 mm la f/1,4. Pur și simplu ador acest obiectiv. Este atât de clar, chiar și la colțuri, iar contrastul și culorile sunt superbe.”

(c) Ki Price

„Obiectivul pe care îl folosesc probabil cel mai mult este Sony Zeiss Sonnar T* FE de 55 mm la f/1,8 ZA. Acesta este obiectivul meu preferat. Este ușor, extrem de precis, iar fundalul arată foarte frumos. Este întotdeauna primul lucru în geanta aparatului foto. De asemenea, îmi place obiectivul Sony GM FE de 85 mm la f/1,4. Este pur și simplu incredibil; nu pot vorbi suficient de mult despre asta. Atunci când fotografiez pe un platou foarte mic și nu mă pot îndepărta suficient pentru a obține compoziția dorită, trec la obiectivul de 55 mm pentru a obține un efect similar, dar puțin mai larg.”

„În sfârșit”, continuă el, „cred că obiectivul FE de 70 – 200 mm la f/2,8 FE este extraordinar. Îl folosesc doar când fotografiez defilări pe podium și am nevoie de flexibilitate pentru a crea diverse imagini, ceea ce este păcat, pentru că mi-aș dori să îl folosesc mai mult”.

Filtre

Deși sunt asociate mai degrabă cu fotografii peisagiști, Ki păstrează câteva filtre în geanta aparatului foto, inclusiv un filtru polarizator. Un polarizator este unul dintre puținele filtre care nu pot fi reproduse la editarea imaginii, astfel încât Ki folosește unul la unele ședințe foto.

(c) Ki Price

El explică: „îmi place să folosesc un polarizator pentru a obține o imagine mai clară, pentru a scoate în evidență culorile și contrastul sau pentru a reduce reflexia dintr-o fereastră”.

Celelalte articole mărunte

Pe platou, Ki își aduce întotdeauna laptopul și un cablu de conectare. Acest lucru îi permite să realizeze imagini și să le afișeze pe ecranul de dimensiuni mari al laptopului, astfel încât întreaga echipă, inclusiv clientul, să poată vedea micile detalii esențiale ale imaginilor de modă pentru editoriale și publicitate.

În plus, deoarece pe platou se găsesc diverse cabluri și lumini, un alt articol esențial este, desigur, banda adezivă. „Îmi place banda adezivă”, se entuziasmează Ki, „o folosesc mereu pentru a fixa diverse articole, uneori chiar un steag, un difuzor de lumină sau un reflector. Este cu adevărat un lucru esențial!”

(c) Ki Price

Însă arma secretă a lui Ki este un difuzor Bluetooth. El explică: „este important să fac ca subiectul să se relaxeze și să ne ajute pe platou. Muzica reprezintă un mod extraordinar de a crea legături între oameni și poate ascunde tăcerile stânjenitoare, ceea ce îi face pe toți, în special pe subiect, să se simtă în largul lor”.

Ki este un ambasador prin imagini al Sony Europe și puteți vedea mai multe lucrări ale acestuia la această adresă.

related products

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.