Review Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN Art cu Luchian Comșa

Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN Art este un obiectiv cu zoom dedicat aparatelor foto mirrorless Sony full-frame. Distanța focală îl recomandă ca fiind un obiectiv zoom extrem de versatil, un all-around ideal pentru majoritatea situațiilor de fotografiere, de la cadre generale, fotografii de grup, până la detalii și portrete.

Luchian Comșa, fotograf de wedding și evenimente corporate, l-a testat chiar de la lansarea acestuia și îl recomandă în special pentru fotografia de eveniment. Despre experiența lui cu acest nou obiectiv de la Sigma, precum și care au fost observațiile sale, vă lăsăm mai jos un videclip pe care să îl urmăriți:

Specificații tehnice

  • Format obiectiv – Full Frame (35mm)
  • Construcție optică – 19 elemente în 15 grupuri
  • Distanța minimă de focalizare – 18 cm
  • Montură obiectiv – Sony FE/E
  • Număr lamele diafragmă – 11, rotunjite
  • Gamă obiectiv – Sigma seria Art
  • Greutate – 884 grame
  • Lungime – 87,8 x 122,9 mm

Sample images cu Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN Art

Puteți vizualiza AICI diverse cadre realizate cu acest obiectiv și diverse aparate (Sony A7R IV, Sony A7R III).

Puncte tari

Luchian Comșa a testat acest obiectiv pe un aparat mirrorless Sony A9. La o primă impresie, Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN Art i s-a părut un obiectiv bine construit, de calitate.

În privința calității optice, nu au existat probleme la testare. Autofocusul se comportă bine, Luchian Comșa observând că obiectivul este foarte sharp.

Despre bokeh, Luchian Comșa este de părere că este superior obiectivului “frate mai mare”, Sony FE 24-70mm f/2.8 GM. Astfel, Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN Art reprezintă o alternativă mai ieftină, dar de calitate, la acest obiectiv de la Sony.

Puncte slabe

Printre punctele slabe, putem menționa lipsa stabilizării de imagine. Atunci când a testat obiectivul, pe Luchian l-a ajutat mult faptul că aparatul Sony A9 are stabilizare direct din aparat.

Un alt lucru care ar putea fi îmbunătățit cu un grip este ergonomia aparatului.

În final, Luchian Comșa susține că după testarea obiectivului, este convins să îl adauge în trusa de obiective pentru evenimente:

Sigma 24-70mm F/2.8 Art este obiectivul care nu ar trebui sa lipseasca din trusa oricarui fotograf de evenimente, iar dupa ce m-am jucat timp de o saptamana cu ea va pot spune sincer ca este o combinatie ideala intre pret si calitate. Imi place ca are o constructie solida, sharp inclusiv la F/2.8, focus rapid si pe deasupra este “bokehlicious”. Pe mine m-a convins si este deja pe wishlistul meu. (Luchian Comșa – Fotograf de evenimente)Între timp, ți-am pregătit câteva oferte la obiectivele pentru mirrorless. Aruncă o privire, sigur găsești ceva pentru a-ți completa trusa foto.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *