Review Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN Art cu Luchian Comșa

Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN Art este un obiectiv cu zoom dedicat aparatelor foto mirrorless Sony full-frame. Distanța focală îl recomandă ca fiind un obiectiv zoom extrem de versatil, un all-around ideal pentru majoritatea situațiilor de fotografiere, de la cadre generale, fotografii de grup, până la detalii și portrete.

Luchian Comșa, fotograf de wedding și evenimente corporate, l-a testat chiar de la lansarea acestuia și îl recomandă în special pentru fotografia de eveniment. Despre experiența lui cu acest nou obiectiv de la Sigma, precum și care au fost observațiile sale, vă lăsăm mai jos un videclip pe care să îl urmăriți:

Specificații tehnice

  • Format obiectiv – Full Frame (35mm)
  • Construcție optică – 19 elemente în 15 grupuri
  • Distanța minimă de focalizare – 18 cm
  • Montură obiectiv – Sony FE/E
  • Număr lamele diafragmă – 11, rotunjite
  • Gamă obiectiv – Sigma seria Art
  • Greutate – 884 grame
  • Lungime – 87,8 x 122,9 mm

Sample images cu Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN Art

Puteți vizualiza AICI diverse cadre realizate cu acest obiectiv și diverse aparate (Sony A7R IV, Sony A7R III).

Puncte tari

Luchian Comșa a testat acest obiectiv pe un aparat mirrorless Sony A9. La o primă impresie, Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN Art i s-a părut un obiectiv bine construit, de calitate.

În privința calității optice, nu au existat probleme la testare. Autofocusul se comportă bine, Luchian Comșa observând că obiectivul este foarte sharp.

Despre bokeh, Luchian Comșa este de părere că este superior obiectivului “frate mai mare”, Sony FE 24-70mm f/2.8 GM. Astfel, Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN Art reprezintă o alternativă mai ieftină, dar de calitate, la acest obiectiv de la Sony.

Puncte slabe

Printre punctele slabe, putem menționa lipsa stabilizării de imagine. Atunci când a testat obiectivul, pe Luchian l-a ajutat mult faptul că aparatul Sony A9 are stabilizare direct din aparat.

Un alt lucru care ar putea fi îmbunătățit cu un grip este ergonomia aparatului.

În final, Luchian Comșa susține că după testarea obiectivului, este convins să îl adauge în trusa de obiective pentru evenimente:

Sigma 24-70mm F/2.8 Art este obiectivul care nu ar trebui sa lipseasca din trusa oricarui fotograf de evenimente, iar dupa ce m-am jucat timp de o saptamana cu ea va pot spune sincer ca este o combinatie ideala intre pret si calitate. Imi place ca are o constructie solida, sharp inclusiv la F/2.8, focus rapid si pe deasupra este “bokehlicious”. Pe mine m-a convins si este deja pe wishlistul meu. (Luchian Comșa – Fotograf de evenimente)Între timp, ți-am pregătit câteva oferte la obiectivele pentru mirrorless. Aruncă o privire, sigur găsești ceva pentru a-ți completa trusa foto.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.