(c) Godox Blog

Godox AD600 Pro – un bliț de studio cu adevărat inovator

Stabilitatea culorilor, calitatea luminii, construcția… Godox AD600 Pro excelează în toate acestea. Un bliț de studio cu adevărat inovator, Godox AD600 Pro permite obținerea unei iluminări precise extrem de ușor, pentru orice fotograf, indiferent dacă este vorba despre o ședință în studio sau în exterior.

(c) Godox Blog

Aspectul

AD600 Pro cântărește aproximativ 3.6 kilograme, este puternic și robust. Nu are capac de protecție din plastic, așa că atunci când îl împachetați în geantă, va trebui să atașați reflectorul pentru a proteja lampa de bliț. Deși această lamă de bliț este integrată în cupola de sticlă, le puteți detașa și depozita împreună.

(c) Godox Blog

Godox AD600 Pro are o construcție excelentă. Carcasa este fabricată din plastic de bună calitate. Priza suportului luminos este din metal, mânerul este suficient de mare, iar mecanismul este potrivit pentru a menține modificatori de lumină mai mari. Toate aceste aspecte arată atenția asupra detaliilor a producătorului. Există totuși un mic dezavantaj: priza suportului de lumină nu poate fi deplasată pe partea de jos a blițului, ceea ce ar fi fost util pentru un echilibru mai bun atunci când se folosesc modificatoare de lumina de greutate mai mare.

Butonul de pornire este amplasat în partea de jos și ecranul LCD în lateral.

(c) Godox Blog

Lampa de bliț și lumina de modelare

Lampa blițului / flashului a fost complet reproiectată. În locul vechiului model de AD600, AD600 Pro are o lampă ciruclară. Acest aspect, precum și cupola din jurul lămpii fac ca lumina să fie distribuită uniform în cadru, iar blițul poate fi accesoriat mult mai rapid decât modelul anterior, cu modificatoare de lumină ușoare, cum sunt, de exemplu, umbrelele de difuzie sau reflexie.

(c) Godox Blog

Lampa de modelare este mult mai puternică față de alte modele de blițuri de studio. Modelul AD600 are o lampă de 10W pe LED, iar versiunea PRO vine cu o lampă de modelare cu LED alb, de 38W. Blițul este potrivit în studio pentru fotografierea produselor, a mâncării precum și în realizarea de portrete sau fotografii de grup. Puteți să-l reglați între 10% și 100%, dar se va opri automat la fiecare 30 de minute (îl puteți reactiva imediat pentru încă 30 de minute). AD600 Pro prezintă un sistem de răcire cu ventilator dublu. Unul funcționează fără zgomot, tot timpul când blițul este pornit, celălalt, puțin mai zgomotos, se activează temporar în caz de utilizare mai intensă și la puteri mai mari.

Folosind doar lampa de modelare la putere maximă timp de o oră, bateria se descarcă aproximativ 25-30% (de la 100% la 70-75 % ). În plus, AD 600 Pro poate efectua 360 de flash-uri la putere maximă până să se descarce.

(c) Godox Blog

Consistența culorilor și durata de încărcare a flash-ului

Stabilitatea este cel mai mare avantaj al modelului AD600 Pro. Potrivit producătorului, există o diferență de doar 75K în balansul de alb pe toată plaja de putere blițului.

Blițul prezintă două moduri. În modul implicit, durata blițului poate fi setată în intervalul 1/220 s – 1/10.000 s, pe întreaga gamă de putere. Când utilizați acest mod, nu este necesar să declașați blițul atunci când doriți să îi micșorați puterea (are el grijă să descarce condensatorii în mod “silențios”). În acest mod implicit (default), diferența WB (white ballance) este de 86K între puterea minimă și maximă.

AD600 Pro deține în meniu și un mod Color. Dacă îl porniți, flashul începe să emită un semnal sonor și vă solicită utilizarea manuală de fiexcare dată. În acest mod – în care avantajul major este stabilitatea/consistența culorilor, durata flash-urilor va deveni mai lentă, se încarcă mai încet, DAAAAR… de reținut, că în acest mod, variația bașansului de alb (WB) pe toată plaja de puteri a blițului estre de DOAR 37 grade Kelvin. Sincer, cu greu vei întâlni un bliț rezultate mai bune la acest capitol, și acelea sunt în principiu blițuri din cu totul altă zonă de prețuri, adică trebuie să scoateți din buzunar o sumă mult mai mare la achiziție.

În ceea ce privește timpul de reîncarcare, acesta este între 0.01 – 0.9 secunde, conform specificațiilor Godox. Noi am măsurat aproximativ 1.5 secunde pentru o încarcare  la putere “full”, 1/1.

Related products

Articol preluat de pe blogul Godox


Folosești blițuri de studio? Lasă-ne în comentarii ce modele utilizezi și spune-ne ce îți place mai mult la ele sau ce ți-ai dori să-ți cumperi în 2020!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.