(c) Vlad Crihan

Review Sony 50mm f1.4

Mulțumită F64 Studio am avut plăcerea de a testa o minunăție de obiectiv și anume Sony 50mm f1.4. Încă de la prima “întâlnire” cu acest obiectiv am fost plăcut impresionat de construcție. Pare foarte durabil iar finisajele sunt de cea mai mare calitate.  Eu l-am utilizat pe Sony A7 III pentru câteva portrete și fotografie de produs. 

Având în vedere prețul destul de ridicat al obiectivului așteptările au fost pe măsură.

Primul lucru verificat a fost autofocusul. Desigur, pe Sony A7 III, eye-focus. Nici bine nu am apăsat butonul de af-on de pe body și deja îmi făcea tracking pe ochi. Ok dar cat de sharp este? Aici o să vă las să vă uitați în fotografii. La F1.4, deși focusul este pe pupilă poți număra genele. De la infinit până la distanța minimă de focalizare durează mai puțin de o secundă dar cum niciodată nu sunt treceri atât de mari atunci când fotografiezi în condiții normale nu am simțit că este un obiectiv lent. 

Calitatea imaginii? Aici nu am ce spune. Sharp de la un capăt la capăt iar rezoluția extraordinar de bună. Până acum am mai testat 55mm f1.8 Sony și Sigma 50mm f1.4 însă acesta este cu totul într-o alta ligă. Rezoluția și contrastul pentru portrete chiar și la 1.4 este Wow iar aberațiile cromatice sunt aproape inexistente. 

După doar câteva zile de utilizare am ajuns la concluzia că este un obiectiv de nelipsit din kit-ul unui fotograf de portret. Cu un Sony 85mm f1.4 și un Sony 50mm f1.4 ai geanta pregătită pentru orice fel de tip de portret. 

Pro

  • Construcție de înaltă calitate
  • Weather sealing 
  • Sharpness și contrast excelent
  • Culorile foarte apropiate de realitate
  • Focalizare rapidă și foarte precisă
  • Chiar și atunci când fotografiezi backlit flare-ul nu este deranjant

Contra

  • Dimensiunea destul de ridicată
  • Prețul

Articol și fotografii de Vlad Crihan

 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *