Canon extinde gama de aparate full frame cu EOS Ra, un aparat foto pentru astrofotografie

Canon, lider mondial în soluţii de imagistică, continuă linia reprezentativă şi fără compromisuri a aparatelor sale full frame şi a sistemului EOS R prin lansarea EOS Ra – primul aparat foto full frame Canon pentru astrofotografie.

EOS Ra ocupă un loc unic în piaţa aparatelor foto – spre deosebire de alte aparate foto astro full frame, acesta este portabil şi nu are nevoie de alimentare externă şi conexiune la un calculator, oferind o calitate excepţională a imaginii pentru realitatea vizibilă, dar şi pentru fotografierea spaţiului îndepărtat cu o gamă extinsă de dispozitive optice.

Aparatul preia funcţii de la EOS R lansat în septembrie 2018. EOS Ra moşteneşte autofocalizarea rapidă a acestuia, abilitatea de a focaliza în condiţii de luminozitate scăzută până la -6EV, un senzor CMOS full frame de 35mm cu aproximativ 30,3 milioane de pixeli efectivi şi un procesor de imagine DIGIC 8. În timp ce preia aceste tehnologii avansate şi optica de ultimă generaţie, EOS Ra este un model EOS modificat – dezvoltat ca răspuns direct la nevoile specifice ale astrofotografilor care caută să surprindă culorile unice ale spaţiului îndepărtat şi constelaţiilor.

Dotat cu un nou filtru pentru blocarea spectrului infraroşu (filtru IR) care permite ca o cantitate mai mare de lumină hidrogen alfa (Hα) să ajungă la senzorul de imagine, acesta permite să fie transmisă o cantitate de patru ori mai mare de lumină hidrogen alfa în comparaţie cu EOS R. Fotografii pot surprinde fără niciun efort, cu claritate şi focalizată, culoarea roşie unică a nebula – un nor interstelar de praf care conţine în principal hidrogen şi heliu – imposibil de suprins cu un aparat foto tradiţional unde filtrul UV/IR blochează lumina IR care dau acestei nebula culoarea roşie specifică.

Excelență optică pentru dincolo de atmosferă

Cu designul mirrorless şi senzorul full frame, EOS Ra este alegerea ideaă pentru fotografii care caută să realizeze imagini uimitoare cu spaţiul îndepărtat. Fără sistem mecanic cu oglindă, vibraţiile sunt reduse la minim pentru a obţine imagini clare. Mai mult – senzorul performat dezvoltat de Canon oferă o combinaţie de performanţă ISO ridicată, rezoluţie impresionantă, citire rapidă şi latitudine de expunere, asigurându-vă că imaginile interstelare sunt de o calitate fără precedent. La fel ca şi cu restul produselor, experienţa Canon în optică se reflectă în EOS Ra – spre deosebire de aparate cu senzori non-Canon – toţi cei 30,3 de milioane de pixeli ai aparatului sunt folosiţi – toţi pixelii sunt înregistraţi fără a rata zone şi pierde stele. Totuşi, dacă un telescop nu acoperă întreaga suprafaţă a senzorului de imagine, EOS Ra permite decuparea zonei pentru imagine la o zonă APS-C de aprox. 11,6 MP (4176×2784) sau alte formate de decupare.

Posibilități noi de fotografiere

Cu autofocalizarea (AF) Dual Pixel CMOS, EOS Ra dispune de o gamă de funcţii de focalizare AF şi MF oferind imagini de o excelenţă optică fără egal – inclusiv fotografii realizate în condiţii de luminozitate scăzută. Oferind AF la -6EV la fel ca EOS R, puteţi obţine imagini uimitoare în condiţii de luminozitate scăzută cu obiective RF şi obiective EF. Cînd astrofotografii folosesc aparatul cu un telescop, funcţiile pentru asistarea focalizării precum evidenţiere focalizare şi mărire până la 30x – de trei ori mai mult decât EOS R – oferă focalizare cu orice dispozitiv optic simplu şi rapid. Mai mult, cu filmarea 4K şi posibilitatea de film cu redare accelerată 4K, EOS Ra este primul aparat foto astro din piaţă cu funcţie de filmare 4K.

Indiferent de scenariu, există un obiectiv pentru acesta

Oferind aceeaşi montură ca EOS R, EOS Ra a fost construit pentru a folosi la maxim potenţialul de design al obiectivelor. Montura pentru obiective RF permite un nou design optic radical – distanța de 20mm între senzor şi prima lentilă şi diametrul de 54mm al monturii a permis inginerilor Canon să elaboreze noi obiective care nu ar fi fost posibile până acum. Aparatul şi sistemul este compatibil şi cu trei adaptoare de montură, oferind fotografilor o gamă extinsă de obiective şi telescoape pe care le pot folosi cu EOS Ra.  Puteţi utiliza peste 70 de obiective EF şi EF-S, cu Sistemul inovativ Canon EOS R, adăugând funcţii noi opticii existente, în timp ce se păstrează nivelele extraordinare de performanţă şi funcţionalitate caracteristice şi până în prezent DSLR-urilor EOS. La fel ca atunci când este ataşat unui aparat foto EOS R, adaptorul de montură Canon permite utilizatorilor să îşi păstreze setările indiferent dacă folosesc montură de obiectiv RF, EF sau EF-S.

Surprindeți constelații ușor și confortabil

Designul compact şi uşor al EOS Ra îl fac mai uşor de ataşat la un telescop – perfect pentru fotografii care înregistrează pentru perioade extinse de timp. Prin combinarea ergonomiei EOS cu noi comenzi, aparatul foto oferă control maxim şi comenzi familiare. Ecranul tactil rabatabil oferă posibilitatea de a fotografia comfortabil din orice poziţie cu avantajul de a putea mări de 30x pentru a verifica focalizarea. Vizorul electronic al EOS Ra înseamnă că fotografii pot înregistra ceea ce văd, cu posibilitatea de a vedea subiectul clar în întuneric.

EOS Ra, la fel ca EOS R, se poate conecta prin EOS Utility şi aplicaţia Canon Camera Connect. Acest lucru permite controlul de la distanţă al aparatului foto pentru fotografii şi video prin intermediul USB sau wireless. Software-ul poate fi descărcat gratuit de pe site-ul web de suport Canon – pentru a putea înregistra de la distanţă, de exemplu din interior într-o seară rece şi pentru înregistrarea filmelor cu redare accelerată. Funcţiile Bluetooth şi Wi-Fi ale aparatului vă ajută să conectaţi aparatul la un smartphone şi să transferaţi imaginile şi filmele cu uşurinţă. În plus, puteţi adăuga imaginilor informaţii GPS din smartphone pentru a oferi locaţia exactă unde au fost realizate.


S-ar putea să te intereseze și:

Astrofotografie – Noțiuni de bază și exemple

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.