Cum a fost la vernisajul expozitiei Waiting de Richard Kelley

Marţi, 15 octombrie 2019 începând cu orele 19.30 a avut loc în premieră în România, la Qreator by Iqosvernisajul expoziţiei de fotografie „Waiting: A Decade of Life in the Grand Prix Pit Lane” ce poartă semnătura lui Richard Kelley. Foto-jurnalistul american a onorat evenimentul şi i-a determinat pe invitaţi şi parteneri deopotrivă să retrăiască momentele pline de emoţie din Epoca de Aur a Formulei 1.

25 de imagini alb-negru de mari dimensiuni au fost atent selectate şi prezentate publicului din perspectiva fotografică cinematică a lui Richard Kelley, alături de explicaţiile detaliate ce evocă fiecare detaliu.

Autorul şi-a prezentat cu această ocazie unică tot în premieră şi lucrarea scrisă şi ilustrată “Waiting”, publicată în 2018, prefaţată de Jarno Trulli şi nominalizată de “The Telegraph” UK pe lista scurtă pentru “Best Illustrated Sport Book”.

Seara a debutat cu un scurt discurs al lui Bogdan Militaru, aflat la prima experienţă în calitate de Curator dar nu şi la primul eveniment dedicat pasionaţilor auto în general şi  motorsport în special.

Discursul lui Richard Kelley a îmbinat echilibrat părţi tehnice de artă fotografică pură, pasiunea domniei sale pentru Formula 1 şi nu în ultimul rând fascinaţia eternă pentru piloţii care au făcut istorie în anii ’70-’80.

 

Un alt detaliu care a făcut deliciul asistenţei a fost expunerea aparatului foto original care a fost aliatul autorului în uluitorul periplu fotografic.

Lucrările rămân expuse până în 22 octombrie 2019, la Qreator by Iqos.

Cei care vor trece pragul expoziţiei au privilegiul de a-i revedea prin intermediul imaginilor neconvenţionale pe Niki Lauda, Alain Prost, Nigel Mansell, James Hunt sau Jackie Stewart surprinşi în momente de încrâncenare sau de triumf, de aşteptare sau de pregătire pentru cursă.

Tânărul Richard Kelley avea doar 19 ani atunci când începea aventura unică în fotografie, fiind prezent din acel moment etapă de etapă timp de 12 ani în arena Formulei 1, într-o manieră consacrată ulterior drept „a fly on the wall” dar împrumutată de la unul dintre mentorii săi, Henri Cartier-Bresson.

Agenţia “Grupa Mare” şi-a dorit ca prin acest prim eveniment să ofere pasionaţilor o experienţă emoţionantă într-un décor care să dea plus valoare momentului şi într-un concept despre care bucureştenii să aibă ce povesti.

Evenimentul a putut îmbina toate ingredientele şi graţie implicării şi prezenţei partenerilor : Hotel Sheraton Bucureşti, Aqua Carpatica, Globalworth, Dertour, Castrol Edge, Banca Transilvania, Mazzucato, Montegrappa, Crama Liliac, Homing Properties si MEDIA Tech Services.

Mulţumirile se îndreaptă şi către partenerii media: The Gentleman’s Journal, Motor Clasic Magazin, Misterwatch şi F64.


A doua zi, pe data de 16 octombrie 2019, pasionații de fotografie au ascultat povești cu eroii lor din epoca de aur a Formulei 1, după care au adresat întrebări autorului Richard Kelley și au primit răspunsuri pentru toate curiozitățile lor legate de această industrie și specificul acestui gen fotografic.

Iată și câteva poze de la eveniment:

 


Articol de Andreea Militaru

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Din imaginile publicate imi dau seama ca nu am ratat mare lucru.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.