13th October 2018 , Old Trafford, Manchester, England; Betfred Super League Grand Final, Wigan Warriors v Warrington Wolves; Terry Donnelly

Cele mai utile sfaturi pentru surprinderea acțiunii meciurilor de rugby

 Când o fracțiune de secundă poate face diferența, a ști câteva trucuri vă poate ajuta să obțineți imaginea câștigătoare. Terry Donnelly ne oferă cinci sfaturi pentru fotografierea acțiunilor rapide ale meciurilor de rugby.

Planificarea și pregătirea

Este de la sine înțeles că pentru a avea succes trebuie să cunoașteți sportul pe care îl fotografiați. Această cunoaștere vă permite să vă gândiți din timp ce se va întâmpla în continuare, unde va ajunge un jucător sau o minge. Totuși, această cunoaștere a sportului nu este suficientă pentru capturarea unui moment-cheie. Pentru Terry Donnelly, pregătirea începe chiar înainte să ajungă la arenă.

„Consult mereu știrile pentru a afla povești despre club sau jucători și văd dacă există oportunități de a obține fotografii interesante”, spune Terry. „Un jucător care își face cea de-a 100-a apariție sau care marchează cel de-al 100-lea gol poate fi subiectul unei știri de senzație. Pe baza acestor informații, mă asigur că aleg cea mai potrivită poziție de fotografiere, astfel încât să pot surprinde un moment reprezentativ cu acel jucător”.

(c) Terry Donnelly

Fiți gata să fotografiați

După ce vă poziționați, este important să aveți camera configurată exact cum doriți. Pur și simplu nu aveți timp să experimentați cu setările în timpul unui meci sau eveniment. Terry setează expunerea camerei Sony α9 în funcție de luminozitatea la nivelul liniei de la jumătatea terenului. Acest lucru oferă tuturor imaginilor sale un aspect consecvent și înseamnă că, dacă are nevoie să facă ajustări, poate schimba rapid expunerea, fără a-și lua ochiul de pe vizor.

13th October 2018 , Old Trafford, Manchester, England; Betfred Super League Grand Final, Wigan Warriors v Warrington Wolves;
Terry Donnelly

Personalizați comenzile

Adesea veți auzi persoane care fotografiază sporturi vorbind despre focalizarea cu butoanele din spatele camerei. În loc ca butonul obturatorului să activeze atât focalizarea automată, cât și declanșarea, cele două funcții sunt separate. Un buton din spatele camerei, adesea AE-L, activează focalizarea, ceea ce înseamnă că obturatorul este pregătit în orice moment să realizeze o imagine extrem de clară. „Focalizarea cu butonul din spatele camerei chiar mă ajută, explică Terry, „deoarece îmi dă posibilitatea să mențin focalizarea, iar obturatorul este gata în orice moment să surprindă o fotografie într-o fracțiune de secundă, ceea ce înseamnă că nu ratez niciun moment crucial.”

St. Helens’s Tom Makinson scores his sides second try
1st June 2019 , Totally Wicked Stadium, St Helens, England; Coral Challenge Cup 2019, Quarter Final , St Helens vs Wakefield Trinity ;
Credit: Terry Donnelly

Dezlănțuiți creativitatea prin compoziție

„Compoziția este, evident, la fel de importantă ca surprinderea momentului”, spune Terry. „Nu doriți întotdeauna ca subiectul să fie chiar în centru, deoarece poate doriți să lăsați loc pentru un titlu, de exemplu, sau să fiți pur și simplu mai creativi.” Terry continuă, explicând cum focalizarea aproape de la o margine la alta a aparatului său Alpha îl ajută, de asemenea, în legătură cu compoziția fotografiilor. „Aparatul meu mă ajută foarte mult să urmăresc un subiect și să mențin focalizarea asupra acestuia chiar și la marginea imaginilor, ceea ce este cu adevărat util pentru găsirea unor compoziții interesante și inedite.”

Terry este un ambasador prin imagini al Sony Europe și puteți vedea o mai mare parte din activitatea lui la această adresă.


Urmărește ofertele noastre de Black Friday PRO 2019 și descoperă ce produse Sony sunt incluse aici!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *